2016. július 11.egyedül járt itt 45 Az IKEÁ-ból hazafelé úton tértem be ide, korábban sosem jártam még itt, csak az autóból láttam meg a feliratot és a kis teraszt. A cukrászda előtt a Fogarasi úton nem lehet parkolni, viszont az út túloldalán a lakótelepi házak között elég sok árnyékos és ingyenes parkolóhely található.
Bár az este 8 órai zárás előtt pár perccel érkeztem, a 2 ifjú hölgy nagyon kedvesen és mosolygósan fogadott és szolgált ki. A kínálatban klasszikus péksütik, pl. croissant, pozsonyi diós patkó és húsos táska szerepelnek, bár a croissant-nak olyan változatát is kínálják, amely nemcsak krémmel van megtöltve, de a teteje ráadásként még meg van szórva színes dekorcukorkával, igazi kalóriabomba. A sütemények kínálatában főleg jól ismert, megszokott fajták köszönnek vissza, pl. isler, Dobos torta, puncstorta, francia krémes, mignon, bár néhány paleo süteményt és tortaszeletet is kínálnak, pl. paleo citromtortát és fitness Túró Rudolf tortát. Aprósüteményekből kilóra kimérve szintén a klasszikusokat találjuk meg. Gesztenye alagutat, kávés mignont és kimért Esterházy puszedlit vásároltam. Egy gombóc fagyi 230 Ft / 4 dkg, a 24 között igazán különlegeset nem láttam, viszont az igencsak bizarr Hupikék is szerepelt köztük, ami a gyerekeknek nagy kedvence, de gyümölcsöt valószínűleg sosem látott. Az árak barátságosak, 300 Ft körüli normál sütiárak, átlagos méretű szeletek, a paleo-k 450 Ft környékén. Kártyával is lehet fizetni.
2016. július 9.egyedül járt itt 45 Többször jártam már az IKEA éttermében, de mióta magam is gyermekes szülő lettem, sokkal erősebben szembeszökő számomra, hogy az IKEA mint áruház, és ezen belül az önkiszolgáló étterme is maximálisan gyerekbarát hely. A kisbabáknak ingyenesen lehet bébiételt elvinni a pultról, amelyet az étkező részben lévő mikróban lehet felmelegíteni, és természetesen több etetőszék is rendelkezésre áll.
A mosdó részlegben külön baba-mama pelenkázó és etető szobát alakítottak ki, ami nagyon szépen van berendezve. Azzal is segítik a gyerekkel érkezőket, hogy a tálcát nem kell kézben vinni, hanem kis tolókocsikra lehet helyezni. Egy kis játszósarkot is kialakítottak a kicsik részére az asztalok közelében. A Family kártyásoknak is mindig van valami akció, most éppen az, hogy az ételek mellé ingyenesen lehet kapni kávét vagy teát, a kávé újratölthető. Az üdítő italok szintén korlátlanul újratölthetőek. Az ételek terén a nagy sláger, a svéd húsgombóc továbbra is szerepel a kínálatban barnamártással és áfonyalekvárral, de most már árusítanak csirkés és vega gombócot is. A saláták és a desszertek is finomak, bár nem kiemelkedőek, de a minőség évek óta nem romlik. Egy főétel 1000-1600 Ft-ba kerül. A kiszolgálás kissé gépies, barátságosnak nem mondanám. Az éttermi dolgozók nem tűntek túl boldognak és elégedettnek. Nagyon sok ülőhely van, a tálcákat étkezés után a tartóba kéne vinni, de sajnos ezt nem mindenki teszi meg.
2016. július 9., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Batthyány tér vonzáskörzetének talán a legjobb ár-érték arányú étterme a Pajtás. Nemcsak a név, hanem a stílus is a 70-es éveket idézi. Egyszerű retró berendezés, műanyag tálca, az iskolai menzákról jól ismert vastag üvegfalú kancsó. Az ételválaszték széles, változatos, az árak nagyon kedvezőek, az adagok méretesek, és az ízek sem rosszak egyáltalán.
800 Ft-ból többféle kétfogásos ebédet lehet választani, amellyel bőségesen jól is lehet lakni, de itallal együtt is ezer Ft körül ki lehet hozni az étkezést. Az étlapon főleg jól ismert megszokott ételek szerepelnek: pl. rántott hús avagy bécsi szelet, halrudacska (mirelit), vargabéles, gyümölcsrizs, görög saláta, májgaluskaleves, Jókai bableves, zöldborsófőzelék, csontleves és effélék. Minden korosztály kedveli a gyerekektől kezdve (iskolás csoportok is esznek itt) a környékbeli dolgozókon át egészen a nyugdíjasokig.
2016. július 9.egyedül járt itt 45 A Corinthia Grand Hotel felújított épületében a Nagykörúton található a Szamos Cukrászat egyik zászlóshajójaként működő Royal Cukrászda. A kínálatban a Szamos-ház minden főbb termékét megtaláljuk, amely elsősorban klasszikus tortaszeletekből és egyéb cukrászsüteményekből áll.
A helyben fogyasztás és az elviteles ár között igen jelentős a különbség, az elegáns környezet és kiszolgálás extra felárat von maga után. Kerek márványasztalok, bordó függönyök, a falon festmények monarchikus hangulatot árasztanak. A dekára kimért bonbonok közül (1290 Ft/10 dkg) kóstoltam többet is, pisztáciás trüffel, mogyorókrémes és sós mandulanugátos gömböt, valamint kókuszkrémes kagylót. A fagylaltok közül a bonbon, a mogyorós fehércsoki és a szatmári szilva is nagyon finomak, a gombócok kicsik (4 dkg), így 3-at is könnyen meg lehet egyszerre enni belőle. A makaronok a többi édességhez képest kedvező árúak (150 Ft/db), de méretre kicsik és véleményem szerint nem tartoznak a csúcs termékeik közé, az ízek sem különlegesek (narancsos, csokis). A hely miatt érdemes egyszer kipróbálni. A kiszolgálás kissé távolságtartó, de udvarias.
2016. július 9.barátokkal járt itt 35 Már nemcsak a 6-7. kerületben, a Kazinczy utca környékén aratnak a romkocsmák, hanem a város többi kerületében is sorra bukkannak fel. A M9 a Margit híd budai lábánál a meredek Margit utcán néhány métert felkaptatva érhető el. Egy téglalap alapú nyúlt telekről van szó, a bejárattól jobbra található a bárpult, majd 2 oldalon részben fedett veranda alatt vannak az ülőhelyek.
Vannak nagyon leegyszerűsített ülőhelyek is, kőpadka illetve szalmazsák formájában. Az italkínálat szűkös, de ami van, abból próbáltak jó minőséget összeválogatni. Csapolt kézműves söröket többfélét is mérnek: Stari meggyes (500/750 Ft), Keserű Méz (500/800), MONYO féle Summer Syndrome, Kolibri (Kecskeméti Sörmesterek), és még vannak üvegesek is. Röviditalok "tömények" egyáltalán nincsenek, csak 1 féle pálinka, ha jól láttam. Kizárólag palackos borokat árusítanak kimérve vagy egész üveggel, kannás borokat nem tartanak. A vendégek számához képest túl kevés üvegpoharuk van, amelyeket változó intenzitással és inkább kisebb, mint nagyobb gyakorisággal gyűjtenek össze és mosogatnak el, ezért sok esetben műanyag pohárban adják az italokat, amit nem igazán kedveltünk. A mosdók állapota elég ramaty. Kizárólag készpénzzel lehet fizetni. A foci EB ideje alatt kivetítőn közvetítik a meccseket. Este 11 órakor nagyon szigorúan veszik a zárórát (a helyi önkormányzat miatt), az italpultot előtte 30 perccel zárják le. Biciklisek és kutyások kedvelt találkozóhelye. Egyszerűbb ételeket árusítanak: nachos, tortilla chips mártással, sajtos rúd, pogácsa.
2016. július 9.egyedül járt itt 55 A Duna parton lévő Rudas Fürdőt eddig csak kívülről ismertem. Korábban kizárólagosan férfi fürdőként üzemelt, de talán a kor igényeinek megfelelve, hétvégente már koedukált - és természetesen ilyenkor nem natúr - a fürdő minden része, sőt még az öltözők is. A fürdő 2 szintes, plusz tetőteraszos, bár az 1.
emeleten egy étterem is közbeékelődik. A legnagyobb teremben van az úszómedence, amely mellett egy kis finn szauna és pihenőágyak is helyet kaptak, s ez a rész már reggel 6 órától látogatható. A wellness részlegbe külön jegyet kell váltani, ez 8-kor nyit, itt aroma- és finn szauna, gőzkabin és jégkása található, valamint egy másik egységben többféle hőmérsékletű medence 16-42 fokos vízhőmérsékletekkel, hátmasszírozó vízsugárral, jacuzzival. A tetőterasz egészen különleges, hiszen itt található egy kör alakú élménymedence 36 fokos vízzel, ahonnan pazar panoráma nyílik az egész Duna-partra, a hajókra, a budai várhegyre, nyugati oldalról pedig a Gellért-hegyre és tetején a Szabadság szoborra. Fantasztikus élmény! Itt a legfelső szinten napozóteraszt is kialakítottak. A fürdő legszebb belső része a török kori 8-szögletes medence, az eredetit idéző berendezéssel, ami nagyon el van dugva. Igazából ez az egyetlen negatívum, amit el tudok mondani, bár vannak a falakon útbaigazító táblák, de mégis nehéz eligazodni, aki először jár itt, az az emeletek, lépcsők, különböző helyiségek között el tud keveregni, először én is ide-oda kóvályogtam, nem tudtam átlátni a helyet, hogy pontosan mi merre van. A wellness részben adnak ingyen szauna lepedőt, viszont a fürdő részen nem. Az úszómedencében mindenkinek kötelező az úszósapka, a jegypénztárnál lehet venni, ha valaki nem hoz magával. A fogadó csarnokban a kávézóban lehet frissítőket, szendvicseket vásárolni. A hétvégi kombinált felnőttjegy 4000 Ft-ba került. Különlegességként éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik hétvégenként.
2016. július 9.egyedül járt itt 35 A Váci utca sarkán lévő kávézó elsősorban a külföldi turistákat célozza meg, ez az árfekvésében is tükröződik, de a feliratok, megállító táblák, étlapok is mind angol nyelvűek. Az amúgy is átlag feletti árakra még 12% kötelező szervizdíjat tesznek, így kerülhet 1 kis cappuccino és egy szelet répatorta majdnem 1500 Ft-ba, ami elég durva szerintem.
A belső tér elég kicsi és nem jó sem a megvilágítása, sem a szellőzése, viszont a kiülős terasz kellemes, bár aki nem szereti, ha mellett vonulnak el a gyalogosok, bele-belenézve a tányérukba, poharukba, annak nem biztos, hogy komfortos ez a hely, minden esetre vannak beljebb lévő asztalok is. A teraszról az Erzsébet híd pesti lehajtóját lehet szemlézni. Az étlapon szendvicsek (800 Ft felett kezdődik az áruk), reggeli klasszikus tojásos ételek, saláták (1800 Ft-tól felfelé), pizza és sütemények szerepelnek. A sütik többsége is 8-900 Ft-ba kerül, a répatorta 590 Ft volt. Nem volt egyáltalán kimagasló, de friss, megfelelő állagú volt, és nem volt agyonédesítve. A 2 fiatal felszolgáló hölgy kedves és mosolygós volt, és szép napot kívántak távozáskor. Lehet, hogy megörültek a sok külföldi között a magyar hangnak. A mosdót kóddal lehet nyitni, ennek ellenére a tisztasága nem megfelelő. A szemetesnek nincs teteje, kéztörlő papír nincs bekészítve (csak automata szárító van). A WC helyiség olyan kicsi, hogy nem lehet bevinni egy retikült sem, és akasztó sincs.
2016. július 3.egyedül járt itt 35 A Nyugati tér melletti Eiffel tér középső füves részén, ahol télen jégpálya működött, június elején nyílt meg a Zsiráf Terasz. Ez a város legújabb szabadtéri sörkertje, amely a foci EB rajongók számára hatalmas kivetítővel is kedveskedik. A mérkőzések idején rendre megtelik a kis tér, a magyar meccsek idején hatalmas tumultus alakult ki, de ennek is megvan a maga hangulata.
A legnépszerűbb ital kétségtelenül a sör, 20 féle sört, ezen belül 8 féle csapolt és 6 kézműves sört kínálnak. Egy olyan speciális akcióval rukkoltak elő, hogy ha valakinél van valamilyen sportolói ruhadarab (pl. sál, sapka, zászló vagy focista mezbe van öltözve), akkor 2 ital áráért 3-at kap. Ez az akció a csapolt sörökre és a fröccsre érvényes. A Soproni Zsiráf 490 Ft, a kézművesek 8-900 Ft-ba kerülnek. Természetesen az asztali sörcsapoló, a 3 literes "Zsiráf" is szerepel a repertoárban, ami árban 10%-os megtakarítást jelent. Sokan a fűben vagy a lépcsőkön ülnek, nincs is annyi asztal és szék, ahányan itt megfordulnak egy mozgalmasabb estén. Ételt a Sophie & Ben mobilkonténernél lehet vásárolni, hamburger a fő csapásirány.
2016. július 3.egyedül járt itt 35 A Corvinus Egyetem mögötti utcában található önkiszolgáló étterem és kávézó. A tanórákhoz igazodva reggel már 7. 30-kor nyitnak, viszont ebédidő után be is zárnak, és hétvégén sem tartanak nyitva.
A bejárattól balra található pultnál lehet kávét és reggeli ételeket, szendvicseket rendelni, míg ebédidőben nyitják meg a melegkonyhás részt, ahol mindenki végigtolja a tálcáját a hosszú pulton, majd a végén fizet a pénztárnál, szóval igazi menza hangulat van itt. Az árak nagyon barátságosak, a diákok vékony pénztárcájához igazodnak - bár a Közgázon vannak nagyon jól kereső egyetemisták is - , 2-300 Ft-ért lehet szendvicseket kapni, a rántottát és tükörtojást darabra mérik (150 Ft/tojás + 100 Ft/feltét), 2 szelet bundáskenyér csak egy százas. A 2 féle 2 fogásos ebédmenü is csupán 7-800 Ft-ba kerül, és a legdrágább húsos főételek sem kerülnek többe 1000 Ft-nál. A sajtos-sonkás szendvicsről annyit el kell mondani, hogy olcsóbb, közönséges alapanyagokból készült, s bár minden friss volt, de a stangli egyáltalán nem volt ropogós. A kávét elvitelre is lehet kérni papírpohárban. Lavazza kávét főznek. A kiszolgálás barátságos, laza.
2016. július 3.egyedül járt itt 55 Szüleim még ide jártak fiatal korukban a legendás Ifjúsági Klubba évtizedekkel ezelőtt, de én is pontosan emlékszem még a régi, romos állapotára, többször sétáltam erre, sőt a 90-es években egy fekete-fehér fotósorozatot készítettünk a Várkertről.
Amikor elkezdődött a nagyszabású felújítása, kicsit aggodalmasan vártam a végeredményt, de azt kell mondjam, hogy nagyon szép, igényes munkát végeztek, melynek eredményeképpen a Várkert Bazár régi pompájában tündökölhet ismét. A mozgólépcső és a lift elég bizarr ötletnek tűnik első hallásra, de sikerült úgy beilleszteni a térbe, hogy nem lett kirívó. A park szépen gondozott, a szökőkút is működik. A park reggel 6-tól ingyenesen látogatható. Érdemes korán reggel menni, mert nagyon szépek a fények, és nincsenek még turisták. A mostani kiállítások nem igazán keltetté fel az érdeklődésemet, így azokról nem tudok véleményt mondani.