2024. szeptember 8.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jártam már itt korábban, egy hangulatos, családias kis teázónak ismertem meg. Legutóbbi ottjártamkor némiképpen csalódást keltett a hely. Bár nyitva voltak, de a benti részben nem lehetett leülni, rendetlenség volt, a pultos hölgy nagyon el volt foglalva egyéb dolgokkal. A benti pultnál rendeltem, majd a kinti egyik asztalnál ültem le.
Amúgy a tűző napsütésen kívül azért is bent szerettem volna leülni, mert kint az asztaloktól pár centire rakodómunkások pakoltak egy teherautóba. A 100% Cappy almalé 690 Ft-ba került, poharat külön kellett kérni. Azért a helyet nem írnám le, sajnálom, hogy ez most így alakult.
2024. szeptember 8.gyerekekkel járt itt 35 A gyerekek kérése alapján Sopronban sem lehetett kihagyni a McDonad's-ot, ami a stadion közelében egy benzinkút mellett található, a belvárostól kijjebb, és autós kiszolgálás is van, valamint ingyenes parkoló. A kinti részen terasz és mászóka.
Az ételek terén a szokásos kínálatot találjuk itt is, és már itt is az érintő tabletek felé terelik a vendégeket, hogy ott rendeljenek, de mi csak azért is élő embernél rendeltünk, mert egyrészt az akciós üvegpoharakat akartuk begyűjteni, másrészt egy specális menüt is akartunk kérni. Nagy volt az öröm, mert minden féle színű poharat sikerült itt begyűjteni, Budapesten az volt a tapasztalat, hogy adott étteremben nem volt elérhető minden színű. Ételek terén McRoyal menüt, McChicken csirkés menüt, csirke nuggets menüt, Big Mac-et ettünk. Kék, zöld, rózsaszín és sárga-piros poharat is szereztünk. Mivel elég sok ételt rendeltünk, és várni kellett, utána kihozták az asztalunkhoz, de kaptunk egy olyan szendvicset is, amit nem is mi rendeltünk, egy csirkés szendvics pedig hiányzott a 2 közül. Szóval volt egy kis keveredés. A nyári melegben a klíma működött, de nem volt kifagyasztva az étterem.
2024. szeptember 8.gyerekekkel járt itt 45 A Kálvin tér közelében, a Baross utca sétálóutcás részén található Sushi Garden a most divatos és népszerű ázsiai vonalat képviseli, kínai vagy vietnámi családi vállalkozás üzemelteti. A vendégfogadás gyakorlatilag az utcaszinten kialakított pavilonban zajlik, míg a mosdó, a konyha és az adminisztráció a lenti pincében kapott helyet.
Azért ha ide lemegy az ember, akkor tényleg Kínában érezheted magad, kicsit disszonáns a fenti világhoz képest. A fiatal pincérlánnyal angolul kommunikáltunk, az étlapon a kedvelt ázsiai ételeket találtuk, nemcsak sushit, mi is más ételeket kóstoltunk ezúttal. Meglepő momentum volt, hogy lerakták egy másik asztal rendelését hozzánk véletlenül, majd kb. 3 perccel később simán felkapták és áttették a másik - azt megrendelő - vendég asztalához. Csak azért nem ettünk bele, mert még fotóztunk, de ezt a pincér lány mondjuk nem tudhatta. Rák tempurát (1690 Ft/ 6 db), sertés batyukat (dunplings) - 24 db/ 5380 Ft, sertés buns másik fajta töltött tésztát (1890 Ft/ 3 db), valamint zöldséges sült tésztát (1890 Ft) ettünk. Az adagok kiadósak, az ételeknél azt kaptuk, amire számítottunk, mirelitből, félkész termékekből dolgoznak, ez egyértelmű, a tésztaételek frissen készülnek. 4 pontos élmény, s talán még visszatérünk. Árban korrekt.
2024. szeptember 8.egyedül járt itt 55 Angyalföld megújuló részén, új építésű lakóházak körében, egy földszinti saroképületben nyitott meg a Bakancslista névre keresztelt kávézó és bisztró. A Munch ételmentő applikáció dobta fel a helyet, így jutottam el hozzájuk, de nem mentettem ételt, mert éppen nem volt szimpatikus az ajánlat.
Kávé, sütemények, péksütemények, szendvicsek szerepelnek a kínálatban, nekem a franciás bisztrók világát idézte meg a hely (pl. Á table, brunch vonal), csak ők nem egy lánc/franchise tagjai, szóval igényes, színvonalas, minőségi dolgokat kínálnak, és árban sincsenek elszállva. A sütik közül a Cappuccino tortát választottam (1190 Ft), mert ez különlegesebbnek tűnt, nem kóstoltam még máshol, mellé jött egy macaron is (590 Ft), 3 dl levendulaszörp (790 Ft), plusz a 12%-os kötelező szervizdíj. Kínálnak délelőtt-reggel reggeli ételeket is, tojásételeket, bécsi roppanós virslit, magyaros reggelit. Ebédidőben egyszerűbb bisztrós ételeket ehetünk, napi levest, napi tésztát, salátát. Kellemes hely, a 4,5 pontos benyomást ezúttal felfelé kerekítettem. A beltér mellett van egy kellemes teraszuk is.
2024. szeptember 8.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ázsiai - jellemzően kínai, vietnámi, thai - ízeket kínáló, igényes, felújított, belsőépítész által csinosan kialakított bisztró-étterem az V. kerületben, a Parlament közelében. Ajánlás alapján jöttem el ide enni. Az árak a belvárosi színvonalon mozognak, mondhatnám azt is, hogy drága, még az ebédmenü is 5860 Ft + 12% kötelező szervizdíj, így egy könnyed, nem túl kiadós ebéd több mint 6500 Ft-ba kerül náluk.
A normál étlap árai is az átlag feletti szegmensben mozognak, előételek 2500-3800 Ft között (Gyoza, tavaszi és nyári tekercsek), levesek 5000 Ft felett (pl. Pho), saláták, főételek (Pad Thai, Take Udon) szintén 5000 Ft körül. Olyan ételek, amelyeket a számtalan és egymás után nyíló ázsiai büfékben, talán kevésbé csinos körülmények között, de kb. fele ennyiért kóstolhatunk, hasonló kivitelben, konyhai teljesítmény mellett. Egy kommersz pirított sült rizs is 3000 Ft felett kapható. A Westen Menü néven futó ebédmenüben Lotus saláta garnélarákkal, kis adag pirított rizs, Tonkatsu "japán rántott hús" szerepelt majonézzel, valamint egy pohár limonádé. Nem volt rossz egyik fogás sem, de nem is kiemelkedő. A kiszolgálás visszafogott, a pincér új volt, nem igazán volt képben, de segítőkész, udvarias volt. A gyerekeknek a gyereknapi hétvégén 30% kedvezményt adtak a jégkrémre, szórólap felmutatásával.
2024. szeptember 7., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Különleges hangulatú étterem a II. kerületben. Érdekes módon csendes, nyugis itt a környék, pedig a pezsgő, mondhatni zsúfoltan forgalmas, zajos útszakaszok csupán pár percre találhatóak. Az utca szinttől lejjebb került kialakításra az étterem és az előtte lévő növényekkel körbekerített terasz.
Hétköznap ebédidőben kínálnak ebédmenüt, amit a tábláról lehet összeválogatni. 2 leves, 2 előétel, 5 főétel, ezen belül grillezett csirkemell, BBQ oldalas, kacsamell, mangalica karaj, húsmentes olasz tészta, valamint 2 féle desszert. A konyha mediterrán jelleget mutat, francia és olasz konyha ízei is megjelennek. A normál étlapon is sok izgalmas, kreatív fogás található. Közepes árfekvés, nem olcsó, ellentétben a napi menü kedvező árazásával. A latte macchiato is finom volt (900 Ft). A normál étlap desszertjei 3000 Ft körül mozognak (a menüs desszert 2200 Ft), a főételek 4-7000 Ft között. Kötelező szervizdíj 10%. A beltér is igényes, csinos elegáns. Az a típusú étterem, ahová szívesen elhoznék üzleti partnert, idősebb családtagokat, de akár romantikus randevú helyszínként is el tudom képzelni. Szívesen ennék itt máskor is. 5 pontos hely számomra.
Érdekes
2024. szeptember 7., csoporttal járt itt 45 Budafok-Tétény helytörténeti gyűjteménye a Magdolna Udvar szépen felújított épületében kapott helyet, azon belül is az emeleti kiállító terekben. Élet-képek címet kapott a kis kiállítás, amely Budafok-Tétény történeti, régi tárgyait, szakmáit, embereit, épületeit, emlékeit mutatja be. A terület a II.
világháború után lett Budapest része, a XXII. kerülete. A gyűjtemény jelentős része a helyi lakosok adományaiból, családi emlékeiből, ereklyéiből állt össze, az adományozók neve olvasható is a kiállításon. A környék pincéiről, borászatáról híres, így nem meglepő módon az egyik teremben szőlészeti-borászati tárgyakat, eszközöket láthatunk. Érdekes volt az Ulmer Shachtel hajó makettje, amellyel a török hódoltság után elnéptelenedett területekre sok német betelepülő érkezett a Dunán, köztük ide Budafokra is egy új élet reményében. Szintén izgalmas volt számomra a térképes bemutató, amely azt mesélte el vizuálisan, hogy az évszázadok alatt hogyan változott meg Budafok, hogy épült, bővült, alakult ki a mostani település.
2024. szeptember 7., csoporttal járt itt 55 2021-ben nyitották meg Budafok-Tétény központjában ezt a kulturális központot, amely rövid idő alatt a városrész népszerű találkozási pontja és közösségi tere lett. A buszmegálló a bejárat előtt található.
A havonta megrendezésre kerülő Budafoki Pincejárat egyik kiindulópontja, esemény helyszíne a Magdolna Udvar, ahol kávézó - borbár, helytörténeti kiállítás, időszakos kiállítóhely és művészeti stúdió is található. Legutóbb a Törley Mauzóleum vezetéses túrára indultunk innen, elemózsiaként pogácsát, sós aprósüteményt és egy pohár Törley pezsgőt, illetve a Várszegi Pincészet borkóstolóját kaptuk. Visszatérve véletlenól belecsöppentünk Bottyán János és lánya, Marianna festőcsalád kiállításának ünnepélyes megnyitójába is, ahol szintén szeretettel fogadtak bennünket. Ha éppen nincs rendezvény, akkor is érdemes benézni a Magdolna Udvarba, igazán kellemes, múltidéző, pihentető helyszín.
2024. szeptember 6.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ikonikus gofri-lelőhely a Ferenciek terén, már évtizedek óta. Változatlan minőség, s bizonyíték, hogy a gofri a mai napig népszerű, nagy közönségkedvenc maradt, hiába jött be az elmúlt években számtalan más édesség. Eredeti családi recept alapján készült, helyben sütött, ropogós gofrit kínálnak, kiszolgálás és fizetés az ablaknál.
A beugróban a falnál 3 kis asztalkánál le lehet ülni, ez fejlődés a kezdeti évekhez képest, amikor csak talponállózni tudtunk. A belvárosi elhelyezkedés ellenére továbbra is korrekt az árazása. Az alap sima gofri 450 Ft, a feltétek általában 300 Ft-ba kerülnek. Én csokipudingosat kértem, így összesen 750 Ft-ot fizettem. A feltétek között a málnahabos volt a nagy kedvenc egyébként. A tuti választás pedig a csokipudingra banánkarikák és arra tejszínhab. Nekem ez túl kalóriadús, hogy finoman fogalmazzak. Az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy szintén itt a Ferenciek terén, a 7-es buszmegállóban volt a szembe oldalon a régi Jégbüfé, ahol a téli szezonban szintén lehetett gofrit kapni, azóta a Jégbüfé elköltözött, és teljesen másfajta hely lett belőle, a régi varázs megszűnt. A Habos Gofriban viszont egész évben elérhető a finom kelt tészta, és rajtuk az évtizedek nem fogtak. Két kellemes, kedves hölgy szolgált ki, nálam ez az össz-élmény megért 5 pontot. Örülök, hogy itt vannak velünk. Egyébként érdekes módon, itt a Ferenciek terén a szomszédban több retró hely is működik, az Ibolya Presszó immár 2 egységben is (a régi Ibolya mellett az UltraIbolya is).
2024. szeptember 6., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Budapesten 3 Scruton étterem található (a 4. Pelso néven a Balatonnál, Révfülöpön), a pesti két egységükben már volt alkalmam ebédelni, igazán emlékezetes, jó kis helyek, finom ételekkel, kifinomult környezetben. A budai éttermük a Feneketlen-tó mellett az egykori Flamenco Hotel földszintjén kapott helyet.
A szálloda már a múlté, egy ideje az MCC, azaz a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény működik itt. Lehet a kinti teraszon is enni-inni, belépve egy hangulatos kávézóba lépünk be, ahol meglehetősen sok asztal van, normál és bárszékes is. Aki nem ismerős, annak elsőre egy kicsit körülményes az eligazodás, de nemcsak a személyzet, a többi vendég is segítőkész. Hétköznap ebédidőben a menü a sláger, ami 2 fogásos (leves + főétel), előre meghirdetik az adott hétre, és 2390 Ft-ba kerül + a 10%-os kötelező szervizdíjjal együtt voltaképpen 2629 Ft. A pultnál lehet megrendelni és kifizetni a menüt, majd egy hátsó, menzaszerű helyiségbe kell átmenni, ahol már a sorban állók oszlopa jelzi, jó helyen járunk, hamarosan mi is megkapjuk az ételünket. Itt közben kiderült, hogy lehet külön csak levest vagy főételt kérni, illetve az MCC tanulók és dolgozók kedvezményt kapnak, ha jól értettem, 30%-ot, ami bemondásos becsület alapon működik, nem kérnek okmányt vagy egyéb bizonyítékot, de én egyből mondtam, hogy "külsős" vagyok. Ottjártamkor az ebéd magyaros karfiolleves, majd a főétel tejszínes-gombás csirkemell ragu galuskával. A leves kifejezetten jó volt, nagyon ízlett, a főétel korrekt, a puritán körülmények ellenére nem volt menzás kaja jellege. Adagra közepes, nem túl sok, nekem elegendő volt. Itt az ételkiadó ablaknál, ha akarunk, néhány asztalnál le is ülhetünk és ehetünk itt a menzás miliőben, vagy át lehet menni a főétterem-bisztró részbe, ami sokkal hangulatosabb, egészen más a környezet. A bisztró részlegben a legtöbben kávéztak, de voltak más ételek is a menü mellett, szendvicsek, sütemények, illetve a fiatalok pizzát ettek. Itt egyébként van egy kis színpad is, ahol pódium beszélgetéseket, interjúkat szoktak tartani. A mosdó az alagsorban található, mellette könyvtár, illetve konditerem került kialakításra.