Gyémánt 500
Érdekes
2024. szeptember 3.barátokkal járt itt 45 Gyöngyös és Mátrafüred között közlekedik tavasztól őszig a mátrai erdei vasút, amelynek gyöngyösi végállomása a Mátra Múzeum mögött található. A kis piros vonat a 24-es főút mellett halad, útközben megáll a farkasmályi pincéknél is. Nyári időszakban nemcsak hétvégén megy, kb. óránként jár, de figyelni kell a menetrendet.
Mindössze 25 perc a menetidő. Amilyen forróság volt idén nyáron, napközben a tűző napon nem valami kellemes élmény, mert ahhoz nem megy elég gyorsan, hogy a menetszél lehűtsön, a nyitott kocsiban nyilván nincs légkondi. Szóval mérsékelten meleg, de száraz időszakban lehet kellemes utazni rajta. Az ország/vármegye bérlet nem érvényes rá, 3000 Ft volt most nyáron a menettérti felnőtt jegy.
2024. szeptember 3.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Én már több alkalommal jártam Gyöngyös nevezetes és izgalmas múzeumában, de nem bántuk meg, hogy ismét bementünk. Igazából eredetileg csak a parkban szerettünk volna egy sétát tenni, de külön parkjegyet nem árusítanak. Meglepetésünkre ottjártunkkor ingyenesen látogathattuk meg a múzeumot és a parkot is, az aznap kezdődő sástói Fekete Zaj Fesztiválra tekintettel.
Kár, hogy ezt előzetesen nem kommunikálták pl. a fesztivál látogatói körében sem, mi sem hallottunk róla korábban. Az egykori Orczy-kastélyban szépen kialakított kiállítótermeket láttunk, vadászati, geológiai, helytörténeti témákban. A kastélypark igazán hangulatos kis tóval, pavilonnal. A parkban lévő Pálmaházba is érdemes benézni, egzotikus növények és állatok élőhelye.
2024. szeptember 2.barátokkal járt itt 55 A helyszín meghatározással egy kicsit bajban voltam. A Drip Pizza kitelepüléses jelleggel kínál catering szolgáltatásokat, konkrétan prémium kategóriás nápolyi pizzát mindenféle rendezvényeken, már évek óta, nagy népszerűséget szerezve. Állandó étteremmel nem is rendelkeznek.
A gyöngyösi Sástó Kemping területén megrendezett augusztusi fesztiválon már visszajáró vendégekként üdvözöltük a Drip Pizzás srácokat. A képek szerintem magukért beszélnek. Jó minőségű alapanyagok - liszt, paradicsomszósz, friss bazsalikom, sonka - kerek nápolyi pizza, amely természetesen frissen készül, 3000 Ft körüli árfekvés. Puritán egyszerűség, tálalás egy darab kartonlapon, amelyre felírják a delikvens keresztnevét vagy rendelési számát. Evőeszköz nincs, szalvéta van. Mindenkinek nagyon ízlettek a pizzák, ráadásul még késő este is lehetett enni, amíg le nem fogyott az alapanyag.
2024. szeptember 2.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tavaly minden ezzel ellentétes információ ellenére zárva tartottak, idén viszont sikerült egy jó kis ebédmenüre betérnünk a Kavalkádba. Hétköznap ebédidőben ez itt a sláger. A és B menü, 3 fogás 1650 Ft-ért. Micsoda árak 2024-ben Magyarországon! Szinte el sem hittük. A leves mindkét menünél ugyanaz, paradicsomleves betűtésztával, jó nagy adag!
A tányérok, az ízek, a 80-as évek iskolai menzáját idézi, de nem bántuk. Zóna adag főétel, nekünk bőven elég volt a leves után, a desszertet így már elvitelre kértük. Sertéspörkölt szarvacska tésztával, még káposztasaláta is jutott mellé a menüben, bizony! A másik főétel sarkadi csirkemell steak burgonyával (mirelit). Hogy még fokozzuk a kedvező képet, minden asztalon egy 1,5 l-es palackos víz is található, mentes vagy szénsavas kell-e, lehet cserélgetni, változtatni. Kötelező szervizdíj nincs. A sütemény citromos piskóta rolád volt. Középszerű, nem nagy szám, de teljesen ehető. Népszerű az elviteles menü is, sorban sorakoztak a pulton a bekészített dobozok. Minden generáció közkedvelt ebédelő helye a Kavalkád, edzőtáborozó iskoláscsoport, nyugdíjasok, középkorú párok, irodai (? ) dolgozók, munkások, átutazók. Sok asztal van, de szinte betöltöttük a teret. A kiszolgálás menü esetén gyors, pörgős. Kétségtelenül az ország egyik legjobb ár-érték arányú menüje. A saroképület felső szintjén panzió működik. Parkolás az út mellett lehetséges ingyenesen.
Helyszín a Sástó Hotel és Kemping szomszédsága, bejárat a sétány felől, a teraszról kilátás a Sástóra, csodás természeti környezet, nyugalom, madárcsicsergés, kacsák. Több napos fesztivál idején két alkalommal ettünk náluk, ebédet, illetve estebédet. A korábbi pozitív tapasztalatok alapján tértünk be ismét.
Az alap étlapon kívül egy rövid séf ajánlatból is lehetett választani, ebből a vadragu leves nyerte meg a leginkább a tetszésünket, amelyet szarvashússal készítettek (2800 Ft). Ettünk többféle főételt, frissensültet, rántott csirkemellet édesburgonyával, salátával (3500 Ft + 1250 Ft), rántott sajtot (2900 Ft), sztrapacskát (3400 Ft), melyek finomak, ízletesek voltak, frissen készültek, még ha nem is képviselnek kulináris különlegességeket, elégedettek voltunk. Tetszett, hogy lehetett az ételek többségéből kis adagot is kérni 75%-os áron. Ezek az adagok sem voltak kicsik. Ami nekem nem jött be az ételek közül, az a gírosz tál volt (3490 Ft), a hús nem tűnt frissnek (újramelegített? ), szárazkás volt, a hasábburgonya átlagos mirelit. Az öntet nem görög joghurtos, hanem inkább majonézes hatású volt. Sajnálom, mert a többi fogás szerintem korrekt volt, amiket kóstoltunk a barátaimmal. A konyha a jelentős vendégforgalom ellenére gyors, pörgős volt, a pincérek kedvesek. A benti pultban a fizetést intéző hölgy azonban egyáltalán nem mosolygott, nem volt kommunikatív a vendégekkel. Lehetett SZÉP kártyával is fizetni. 12%-os kötelező szervizdíj van. Az italkínálat kommersz, csapolt Dreher sör 900 Ft (5 dl). Az 5 dl-es limonádé 1290 Ft. Összességében megbízható hely, továbbra is ajánlott, ha Sástón jártok.
Tavirózsa Étterem válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönettel vettük megtisztelő értékelését.
Köszönjük szépen,hogy időt szánt rá és tapasztalatait megosztotta velünk és másokkal is. Örömünkre szolgált,hogy meg voltak elégedve éttermünkkel, ételeinkkel és kollégáinkkal is. Észrevételeit pedig továbbítottuk az illetékes kollégának.
Vissza várjuk Önöket sok szeretettel!
Üdvözlettel:
Tavirózsa Étterem csapata
2024. szeptember 10., Tavirózsa Étterem, üzemeltető
2024. szeptember 2.barátokkal járt itt 35 A gyöngyösi Tesco épületén belül, a folyosón botlottunk bele ebbe a cukrászdába, ahol tábla jelezte, helyben fogyasztás nem lehetséges, kizárólag elvitel. Nekünk ez nem okozott gondot, hiszen a Tescoba is vásárolni jöttünk, utána mentünk is tovább. Fagylalt, sütemények, bubble tea és kávé mellett rétesek voltak még, amelyek leginkább felkeltették az érdeklődésünket.
Összesen 18 féle ízben készítik a réteseket 590 Ft-os egységáron, de nem mindegyik töltelékes volt elérhető ottjártunkkor. A rétesek átlagnál nagyobbak, azonban vastag porcukor réteg van a tetejükön (nem jó pont ez nálam). A tészta átlagos, nem ropogós, a töltelék sem volt emlékezetes. Viszont az előző napi réteseket féláron, 295 Ft-ért lehetett megvásárolni. Mindez másnap délelőtt, szóval még teljesen fogyasztható állapotban voltak. Diósat, almásat és túrós-mangósat vettünk. Őszintén szólva nekem egyik sem volt kiemelkedő, de meg lehetett enni - a porcukor lesöprögetését követően. Ennyit, a félárat nekem megérte, a teljes áron azonban nem mondanám. A kiszolgálás kedves volt. A fagylalt helyi viszonylatban nem olcsó. Csak 4 dkg a gombóc 590 Ft-ért. Minden nap nyitva tartanak. Mivel a Tescoban is kapható többféle sütemény, pontosan nem tudom, ki lehet a vásárlói célcsoport.
2024. szeptember 2.barátokkal járt itt 35 Nagy Zoli Cukrászdája azzal került be a családi legendáriumba, hogy hiába járunk minden augusztusban Gyöngyösön, ez a cukrászda minden évben éppen abban az időpontban tart zárva, amikor mi ott vagyunk. Pontosabban a 15 év alatt egy alkalommal már sikerült betérni, és idén újfent.
A város északi részén a főút (24-es út) mellett található, érdekes geometrikus formájú épület, terasszal. A névtáblán, valamint a kávéscsészéken is láthatjuk a névadó Nagy Zoli képét, továbbá a benti részben a falon is. A pultban fősodratú sütemények, torták nem túl széles választéka látható, kedvező árfekvésben. Átlagos megjelenés és ízvilág. Talán az érdekesebbek között említhető a Kongó torta, karamellás és grillázsos ízvilággal. A sütemények szeletárai 590-650 Ft között alakulnak. Dobos torta, képviselőfánk, Ekler fánk, Lúdláb, mézes krémes, linzer, a teljesség igénye nélkül. A legjobban a somlói kocka nyerte meg az én tetszésemet, de a mellé adott bőséges tejszínhab nem volt jófajta (bolti spray? ). 12 féle fagylaltíz közül lehetett a másik pultból választani, egy gombóc 450 Ft. Főleg gyümölcsízek: eper, málna, zöldalma, citrom, ízben átlagos. A kinti terasz kissé elhanyagolt, de legalább levegős és felülről fedett, árnyékos. A sima eszpresszó 450 Ft, tejjel 530 Ft, egyik verzióban sem tartozott a jók közé. A beltér retró hatású. A kiszolgáló hölgy kedves volt.
2024. augusztus 25.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyöngyös Főterén 2024. januárjában nyitott újra teljes átalakítást követően, új étlappal, új csapattal az egykori Kékes Étterem, Kékes Zöld néven. Először azt gondoltuk a "Zöld" miatt, hogy talán vegetáriánus étterembe csaptak át, de szerencsére nincs erről szó.
Az étlap nem túl hosszú, leginkább a hagyományos, magyaros vonalat képviselik az ételek, de a tálalás, elkészítés, ízélmény elsőrangú volt, továbbá népszerű nemzetközi, olasz, amerikai fogások is szerepelnek. 4 előétel, 5 leves, 5 tészta, 14 főétel, 4 féle steak, a legdrágább fogás az étlapon a wagyu steak 35. 000 Ft-ért. Vannak még pizzák, hamburgerek, vegán burgerek és wrap tekercsek is
Tatár beefsteak-et pirítóssal (4900 Ft), friss zöldségekkel, húslevest (1700 Ft) és Mátrai borzaskát (3900 Ft) ettünk baconos rizottóval. A főétel adagok kiadósak, a borzaska fele elviteles dobozban végezte. Kötelező szervizdíj nincs, SZÉP kártya elfogadás viszont van. A tágas beltér mellett terasz is van, de a melegre való tekintettel inkább a benti részlegre szavaztunk. Az italkínálatban kézműves szörpök, limonádé, alkoholos és mentes koktélok, mainstream sörök (Dreher, HB, Peroni) szerepelnek, Drehert csapolnak (1000 Ft/korsó). Ákos Pincészet, Bárdos, Centurio, Szőke Mátyás, Nyilas borok. Udvarias, professzionális kiszolgálást kaptunk. Az ételekre nem kellett túlságosan sokat várnunk. Jól éreztük magunkat, jóllaktunk, elégedetten távoztunk. Hibátlan, ötpontos ebéd-élményt kaptunk, köszönjük!
Kiváló főtéri ebédünk után a már másutt többször tesztelt, elismerésünket élvező Stühmer gyöngyösi egységébe tértünk be. A városban korábban megnyitott kávézójukat 1-2 évvel ezelőtt költöztették át ide a Kossuth utcába, ahol nagyobb alapterületen, tágasabb körülmények között, megújult környezetben fogadják a vendégeket.
Fagylalt, sütemények, bonbonok, kávé, minden prémium minőségben. A kávézó a Monarchia hangulatát idézi meg a belső részben, itt ittunk két finom feketét. Az eszpresszó 650 Ft + 150 Ft a tej, kis kancsóban külön adják. A kimért bonbonok közül választottam kísérőként egy citrusos félgömböt (160 Ft volt a darab, egyébként 20. 000 Ft kilója). Voltak akciós csokoládé szeletek, ezekből vittünk párat: narancsos csokit, Melódia szeletet. Újdonság volt számomra a pillangós desszert, szintén kimérve, 12. 990 Ft kilója, ebből egy vegyes zacskóval vittünk, sós karamellás, pisztáciás, almáspite, stb. ízesítéssel. Mennyei finomságok! A sütemények is csábítóan hívogattak, nehezen ment, de ellenálltam. Így sem volt nehéz elkölteni 5000 Ft-ot pár perc leforgása alatt.
Barátaimmal ismét eljöttünk a farkasmályi pincékhez Sástóról. A pincék többsége zárva volt, de a Regélő Borházat nyitva találtuk, így kis időre, terveink szerint "csak egy italra" leültük a teraszra a csaknem 200 éves platánfa árnyékába, amiből aztán sokkal több lett, egy feledhetetlen ismerkedés és beszélgetés, amelyre évek múlva is biztosan emlékezni fogunk.
Az elvitelre vagy helyben fogyasztásra kínált borok ára hihetetlenül olcsó, a szürkebarát és az olaszrizling 650 Ft, az Irsai Olivér, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon 750 Ft, a Cserszegi Fűszeres és a muskotály 700 Ft. A házi pálinkákból 5 cent 800 Ft, szilva, kajszibarack, alma mindegyikét kóstolta a csapat (én nem, mert megint én voltam a sofőr). Nekem egy nem kevésbé izgalmas házi zsályaszörp jutott, azzal vigasztalódtam. A tulajdonos Imre szívélyesen körbevezetett, megmutatta a régi hűvös pincét és a benti étterem részt is, ahol egy aznapi lagzira készülődtek. A pince feletti emeleti szint kis panzióként üzemel. Vadregényes környék, pár percnyi autós vagy kerékpár útra Gyöngyöstől.