2015. október 4.egyedül járt itt 35 Az első Gombai cukrászdát kb. 15 éve családi vállalkozásként nyitották meg Veresegyházán, később azt a cukrászdát egy új, nagyobb, szebb helyen nyitották újra, majd Vác felé is terjeszkedve itt is nyitottak egy kisebb cukrászdát, amely elég nagy konkurenciába csöppent. A Gombai a Köztársaság úton kb.
félúton a Piarista templom és a Március 15. tér (Főtér) között található egy kanyarban. Kívülről olyan semmitmondó, nem figyelemfelkeltő a portál, pár széknyi ülőhely van kinn, bent viszont egy modernül berendezett, korszerű, de viszonylag kis alapterületű helyiség fogad. Drapp és barna színek dominálnak, a jobb oldali nagyobb pultban az édes desszertek, sütemények, tortaszeletek vannak elhelyezve, míg a bal oldalon a kilóra mért sósak, aprósütemények. Az árak barátiak, a Moszkauer kilója 3700 Ft, és egész jó volt, a szezámos masni kilója csupán 1700 Ft, de ez nem is volt annyira jó, bár ezen szerintem nem lehet mit elrontani. Egy szelet zserbó 200 Ft, átlagos méretű szelet, és ízre is meglehetősen átlagosra sikerült, bár friss volt. A kiszolgálás kedves, de nem kiemelkedő. Egynek elmegy hely volt a számomra, nem maradt emlékezetes.
2015. október 4.egyedül járt itt 35 A váci piac a templom mögött közvetlenül, gyakorlatilag a templomkertben található, valószínűleg a középkorban is így lehetett. Amikor megláttam, először igencsak meglepődtem, de ugyanakkor nagyon tetszett a helyiek elhatározása, hogy a hagyományokat megőrizve nem költöztették át a piacot valami személytelen csarnokba, mint a legtöbb hazai városban.
A Kupola kifőzde a piac közepén található, a kínálat és az image is ennek megfelelő. A kupola alatt magas asztalok vannak, székek nincsenek, így állva lehet falatozgatni, de legalább esőben sem ázik meg az ember. A pultnál kell rendelni, felszolgálás nincs. Egyszerű, átlagos gyorséttermi ételek vannak, rántott ez-az, szendvics és kommersz italok. A kiszolgálás kedves volt.
2015. október 3., kollégákkal járt itt 45 Mivel nem vagyok megszállott kávés, sokszor ha barátnőkkel, kollégákkal kávézóba megyünk, én ott is szívesebben iszom valami mást, leginkább forró csokit. Így a Vác főterén található csokizót akár nekem is kitalálhatták volna. A terasz nincs körbekerítve, a nagy főtérbe nyúlik be, szemben a szépen felújított és kikövezett Március 15.
térben gyönyörködhetünk, s közben hallgathatjuk a szomszédos Fehérek templomának harangütéseit (ha éppen jókor sikerül ott lennünk). A belső rész, a bejárat nekem kicsit szedett-vedettnek tűnt, hordók mellett a vitrinben borok (Bormúzeum), turistáknak szóló üzenetek, most akkor hol is járunk? A személyzet is eléggé be volt lassulva, bár igaz, hogy hétköznap délelőtt jártunk ott. A forró csokit többféle verzióban lehet választani, sőt akár jegesen is, de szerintem ez nem túl jó ötlet, hiszen a jég olvadásával gyakorlatilag olyan hatást érünk el, mintha felvizeznénk. Azt már váci ismerősöktől tudtam, hogy az étcsokis verzió a tuti, többek szerint a tejcsokis túl édes, így én nem akartam kockáztatni, egyből az étcsokisat választottam, abból is a kisebb mennyiséget, mert még aznapra több édességes hely felkeresése volt betervezve. A forró csokin kívül természetesen van elég széles kávékínálat is, limonádék és sütik (nem itt készítik, hanem készen hozatják ide). Összességében egy kellemes, kiülős, nyugis hely, viszont a kiszolgáláson még van mit javítani. Árban korrekt.
2015. szeptember 30., kollégákkal járt itt 55 Egy valódi autentikus japán teaház az 5. kerület szívében! Sokszor elmentem már az elegáns kirakat előtt, nyáron emlékszem a zöld tea fagylaltot hirdető attrap mellett, most végre úgy adódott, hogy belülről is sikerült megnézni, s kipróbálni, mit tudhat egy japán teaház itt Budapesten. Nos, azt kell mondjam, hogy nem okoztak csalódást, egy pillanatig sem.
A belső tér nyugodt, békés, lecsendesedett, ez az a hely, ahová belép az ember, és megnyugszik, ahol elfelejti a világ és a saját maga gondjait-bajait néhány percre. Elegáns, letisztult berendezés, csinos eredeti porcelánok, mutatós ét-és itallap igényes színes fotókkal, kényelmes fotelok, visszafogott színvilág, s még japán könyveket is találunk a polcon. Alapvetően a zöld tea köré épül a koncepció, ami Japán nemzeti itala. Minden termékük közvetlenül Japánból érkezik, s ezen túlmenően is kizárólag a legmagasabb minőségű, exkluzív alapanyagokkal dolgoznak. A középkorú felszolgáló hölgy minden vendéget szívélyesen beavatott a zöld tea ivás rejtélyeibe. A Sencha tea mellé egy olyan ízelítőt választottam, ami a szívemhez legközelebb áll, egy süteménykóstoló mini szettet, amely 5 féle desszertet tartalmaz, s ezek mindegyike zöld teából, vagy annak felhasználásával készült. Frissen készült, harmonikus ízű, remekbe szabott ínyencségeket vonultattak fel, bár 1-1 darab mennyisége kicsi volt, de így együtt azért kiadós: Matcha isler, zöld teás-csokoládés-lekváros linzer, macaron, matchás (zöld tea por)-csokoládés pirított mandula szemek, zöld teás muffin, valamint egy rétegelt pohárkrém, amelynek alján pirított karamellizált barnarizs szemek, felette pirított teából készült mézréteg, majd joghurt és a tetején zöldtea szirup. Aki szereti Japán hangulatát és a zöld teát, annak mindenképpen jó szívvel ajánlom. Az árak tükrözik a minőséget.
2015. szeptember 30.egyedül járt itt 55 Eredetileg a Körítés Gasztrohét program kapcsán találtam rá az Anker Klubra, mivel ők az egyike 10 résztvevő étteremnek. Egy "újhullámos" trendi hely, nagy belmagasság, egy légterű tágas tér, egyszerű berendezés, nincs abrosz, kint terasszal, de ahhoz már nagyon hideg lett az elmúlt napokban.
Fiatal, gyors mozgású alkalmazottak, de ez itt alapelvárás, mert ebédidőben elég nagy a tumultus, folyamatosan jöttek-mentek a vendégek, alig volt szabad asztal. Ahogy fel tudtam mérni, főleg hazai vendégkör jár ide, korosztályban a huszon- és harmincévesek túlerőben, és ránézésre munkahelyről, irodából ebédelni kijövő társaságok. A normál étlapon ill. streetfood-on túlmenően a Körítésben meghirdetett afrikai/arab ázsiai ételek mellett most spanyol időszakos menü és heti menü is volt, és őszintén szólva mindegyik étlap elég izgalmasnak tűnt. Mivel idővel nem álltam túl jól, ezért a heti menüből választottam, amelyben 3 fogást kínálnak 1450 Ft-ért (6-7 leves/előétel, 12 főétel, 5 desszert). Előételként fűszeres zöldség fasírtot kértem mentás joghurt szósszal és friss zöldsalátával, ami az indiai pakorára hasonlított, bár a fűszerezése inkább arabos-marokkói volt. Főételként marha rostélyost krumplipürével (nem porból készült, végre! ) és gyömbéres meggymártással. 2 db marhaszeletet kaptam, ehhez képest a püré szinte kevés volt, a mártás pedig egyáltalán nem volt édes, hanem fűszeres, fanyar, különleges. A marha well-done, én így szeretem (nem cipőtalp). A desszert egy hideg pohárkrém volt, rozmaringos málnahab csokoládéforgáccsal. Nekem mindhárom fogás nagyon ízlett, a mennyiség így elegendő is volt, bár önmagában 1 menüs fogás itt is kevés a jóllakottsághoz. A felszolgáló fiatal hölgy kifejezetten kedves és barátságos volt, minden fogás után megkérdezte, hogy ízlett-e, pedig folyamatosan rohanásban volt az asztalok között. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó ételeket lehet itt enni, biztos, hogy máskor is megyek még! Szervizdíj nincs, az ár-érték arányt is kiválónak találtam.
2015. szeptember 30.barátokkal járt itt 35 Az Erzsébet téren, az egykori VOLÁN busz pályaudvar előtti nagy zöld terület alatt található az Akvárium klub mint szórakozóhely, és a hozzá kapcsolódó Aqua bisztró. Széles lépcsőn lehet lemenni, tágasnak, levegősnek néz ki a hely, de az asztalok nagyon sűrűn vannak egymás mellé rakva, ráadásul kényelmetlen alumínium asztalok és székek vannak.
A nyári szezonban minden este, még hétköznapokon is zsúfolásig megtelik. Mivel ennyire központi helyen található, ez igazából nem is meglepő. Az italok drágák, a csapolt sört vizezik, a kiszolgálás lassú és barátságtalan, jobb esetben csak közönyös, de akkor is nagyon sokat kell várni. A környezet amúgy szép, sok vizes elem, kis szökőkút, csobogók.
2015. szeptember 29.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Millenárison kisebb-nagyobb rendszerességgel előfordulunk, leginkább a gyerekeket visszük a játszóházba vagy a játszótérre, de más "felnőttes" rendezvényen is többször jártunk már ott, s ha autóval megyünk, általában a Kisrókus utcában szoktam parkolni.
E felvezetés csak annak szólt, hogy az idei évben már legalább 10 alkalommal elmentünk az Édesem előtt/mellett, de annyira eldugott kis helyről van szó, hogy ha az ember célirányosan nem keresi vagy nem tudja, hogy hol van, akkor simán el lehet mellette menni. Kifejezetten az itteni pozitív ajánlások miatt néztem be, hiszen magam is nagy édesség rajongó vagyok. Nekem egy kicsit csalódást okozott a hely, én egy Zazzi vagy Desszert. Neked típusú cukrászdára számítottam, de ez egy másik, gyengébb kategória az én véleményem szerint. Mivel pici a hely, nem igazán lehet leülni (1 db lóca van az ajtóban), és ha 3-nél több vásárló van benn egyszerre, akkor már csak egymást kerülgeti mindenki. Vannak péksütik és újragondolt, reform alapanyagokból készült sütik, pl. kalácsok, brownie, de a választék elég szűkös volt. Az egyik fotón látott csatos üveges Panna cotta pl. egyáltalán nem volt, amikor ott jártam, pedig azt szívesen megkóstoltam volna. A csokis croissant nem volt különleges, nyilván nem egy Fornetti típusú mélyhűtött, hirtelen sütött valamire kell gondolni, de nem is volt számomra csúcs-gasztro-élmény. Egy epres-banános-kókuszos Lollipop jégkrémet is ettem, amiben nincs semmi mesterséges adalékanyag. Nem volt rossz, elfogyott, de kissé lisztes, íztelen volt a számomra. Az árak elég magasak. Összességében kedves kis hely, de túlértékeltnek találtam.
2015. szeptember 29.barátokkal járt itt 45 Az Amelie kávézónak nagyon kellemes az atmoszférája. Nyugodt, belül kissé félhomályos, de van benne valami hívogató melegség. Az a hely, ahová szívesen beülök a barátnőimmel beszélgetni, de egy romantikusabb páros találkozónak is tökéletes helyszíne lehet. A hangulata tényleg franciás, de nincs túltolva a dizájn, kellemesen visszafogott, de egyben fiatalos is.
Az ételkínálat csekély, én sosem ettem még itt semmit, viszont a kávé mindig nagyon finom, sőt a kakaót is remekül készítik. Jó időben kinti teraszon is lehet üldögélni. Az Amelie nekem évek óta hozzátartozik a Pozsonyi út összképéhez, mint alapvető "alkotóelem", remélem, sokáig járhatunk még ide.
2015. szeptember 29.családjával járt itt 35 Egy igazi retró cukrászda Újlipótváros szívében. A berendezés nagyon egyszerű, kissé sivárnak is lehetne mondani, nincs semmi dizájn vagy díszítés. Ez nekem nem probléma, ettől még lehetnének nagyon szuperek a sütemények, de azok abszolút átlagosak voltak. Moszkauert, sajtos masnit és édes péksüteményt vettem legutóbb, korábban a fagyit, rétest is teszteltem.
Nem tudok semmi kiemelkedőt elmondani a helyről, s ehhez képest az árak egyáltalán nem olcsók. Sőt, ár-érték arány alapján drágának is tartom, mivel semmi különleges élményt nem nyújtott. Nem lehet leülni, nincsenek asztalok, így én is elvitelre vittem mindent, amit vásároltam. Úgy gondolom, hogy sokan talán megszokásból vagy esetleg a hagyományok őrzése végett járnak ide.
2015. szeptember 29., kollégákkal járt itt 45 Hétköznap ebédidőben jártam a Kárpátiában. Természetesen régóta ismerem az éttermet, de azt hiszem, ezzel nem mondok semmi meglepőt, szerintem az is jól ismeri névről, aki esetleg sosem evett még itt, hiszen a Ferenciek terének egyik ikonikus épületéről van szó a Belvárosi Ferences templom szomszédságában.
A belső tér nagyon elegáns, engem a Mátyás templom gazdagon díszített berendezésére, színes falaira emlékeztetett. Színes üvegablak berakások, sötétbarna, nehéz ülőalkalmatosságok vannak, az asztaltársaságokat jól elszeparálják egymástól a boxos megoldással. A bejáraton belépve a söröző részbe érkezünk, délidőben csak ez a terem van nyitva, a belső, még ünnepélyesebb, díszesebb nagytermet inkább külön eseményekre, esti díszvacsorákra használják, ott a terítés is sokkal elegánsabb. Sok pincér sürög-forog a vendégek között, nagyon figyelmesek, jól képzettek, visszafogottak, udvariasak, és természetesen több idegen nyelven is beszélnek, amire a sok külföldi vendég miatt nagy szükségük is van. Az étlapon magyaros klasszikus ételek találhatóak döntően. Cézár salátát és vadasmarhát rendeltem. A saláta aprócska adag volt, egy üvegcsészébe volt elegánsan beleapplikálva, de a beltartalom kissé csalódást okozott, nem volt benne semmi különleges, semmi csavar. A hozzá kínált magvas házi kenyér azonban igazán finom volt. A főétel is elég kis adag volt, és a köretként felszolgált burgonyagombóc valójában gnocchi volt, amit kissé túlfőztek és szerintem nem frissen készítették, hanem a félkész (bolti? ) terméket főzték meg. A marha puha, omlós volt, a mártás átlagos. Összességében az ár-érték arányt csak közepesre tudom értékelni, mert ilyen árfekvés mellett én ennél jobban teljesítő, minőségi konyhát várnék el. Az össz értékelést a kiszolgálás és a hely hangulata javította fel. Külföldi ismerőseimet azért szívesen elhoznám ide. 10% szervizdíjat számítanak fel.