Gyémánt 500
2015. szeptember 29.egyedül járt itt 25 A másik két Auguszt Cukrászdában már korábban jártam, a Fény utcaiban legutóbb kb. egy hete, és pozitív véleményekkel távoztam. Ezek után még nagyobb volt a döbbenetem, hogy a Kossuth Lajos utcai egységükben azzal kellett szembesülnöm, hogy a sütemény nem volt friss. Az E80 az egyik kedvencem a klasszikus Auguszt torták közül, pontosan tudom, hogy milyennek kell(ene) lennie.
Amikor a pultnál rendeltem, a kiszolgáló hölgy egy szóval sem említette, hogy inkább válasszak valami mást, az pedig fel sem merült bennem, hogy egy ilyen színvonalú helyen ne lenne alapkövetelmény minden termékük frissessége. A tortaszelet minden bizonnyal több napos volt, persze közben nyilván hűtötték, tehát nem arról van szó, hogy romlott lett volna, de már száraz volt a tészta, a krém pedig állott. Mindez 700 Ft-ért elfogadhatatlan, úgy gondolom. Amúgy a hely maga igényes berendezésű, elég tágas a nagy belmagasságnak köszönhetően és van egy emeleti galéria rész is.
2015. szeptember 29.egyedül járt itt 45 A Fodor Fagyizó után pár méterre található ez a presszó, amely nem tud semmi extrát, ráadásul Arany Ászokot csapolnak, italokban a kommersz vonalat hozzák, sörön kívül van még kávé, üdítő, tea, ilyen-olyan italok, kimért asztali bor; ételek nem igazán, dehát ide úgyis iszogatni, beszélgetni térnek be az emberek.
Egy lakóépület aljában, szó szerint egy garázsnyi helyet foglalnak el. Ennek ellenére a belső tér nem sufnis, próbálták kihozni a helyből, amit lehetett, téglát idéző berakások a falban, kerek cukrászdás asztalok benn, míg a kinti terasz fehér kerítéssel van körbekerítve, de csak annyira, hogy kényelmesen ki- és be lehessen látni. Közvetlen, barátságos, laza hely, kedves kiszolgálással. Számomra a 80-as évek tipikus lakótelepi hangulatát idézte fel, én is egy hasonló környéken nőttem fel egy másik vidéki városban, garázsunk is volt, csak a mi garázsunkban nem volt kocsma. (Amúgy a cím nem korrekt, ami szerepel itt és a vibu. hu oldalon, mert a valóságban a Kossuth Ferenc utcában van, nem a Kossuth Lajosban), a SPAR-tól pár percre.
2015. szeptember 27.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem sűrűn járok a Mammutban, nem igazán esik útba, és a bevásárlóközpontok amúgy sem tartoznak a kedvenceim közé, de a Taverna Zorbas-ról meglepően jó véleményeket olvastam. A Zorbas nem olyan, mint a többi átlagos bevásárló-központi gyorsbüfé.
Ennek a helynek van egyedi hangulata, van normális kinézete, van bejárata, saját asztalai, és az ételeket frissen készítik, majd normálisan tálalják, normális tányérokon, fém evőeszközökkel. Fehér-sötétkék Santorini hangulatú az étterem, kék-fehér kockás abroszokkal. Az ételeket a pultnál lehet megrendelni és fizetni, de utána már pincér hozza ki az elkészült fogásokat. Souvlaki kotopoulo-t, azaz csirkenyársat választottam, amelynek az ára első ránézésre nem tűnt olcsónak (2900 Ft), de a további meglepetések, az ízek alapján és a minőségi kiszolgálást figyelembe véve, úgy gondolom, korrekt az ár-érték arány. A nyárs vagy fél méter hosszú volt, sült hagymával és paprikával, a csirkemell átsütöttsége éppen jó lett, hozzá 2 db töltött óriás héjában sült burgonyát és zöldsalátát, mártást, olivabogyót kaptam. Ezeken kívül megvendégelt a ház egy pohár Ouzóval, és végül desszertként egy kis fürt szőlő is érkezett. Minden igazán ízletes volt, a hangulat pedig remek. Az étel mellé kért mentás limonádé is finom volt.
2015. szeptember 27.gyerekekkel járt itt 25 Néhány alkalommal ettem már a Főzelékfalóban, persze sohasem célirányosan ezért mentem, hanem a nagyobb bevásárlások között, után így volt praktikus, hogy itt egyek. A nevével ellentétben nemcsak főzelékeket lehet kapni, viszont a többi hasonló gyorsétkezdében az "evőszigeten" nincs főzelék.
A nemzetközi franchise láncok mellett még itt bukkannak fel leginkább magyaros(nak mondott fogások), de a konyha minősége összességében gyenge, nagyüzemi, menzás. Az árak ugyanakkor elég magasak, 3 főre 5000 Ft alatt nem ússza meg az ember a legegyszerűbb étkezést sem. Töltött csirkecombot, sült csirkecombot, steak burgonyával és csalamádéval, mákosgubát (a vanília öntetért külön 120 Ft-ot számolnak fel, ami nincs kiírva sehol) és sóletet (kiírás szerint, valóságban fejtett sima bab főzelék) ettünk. Ezeket a gyerekek választották. Mindegyiket kóstoltam, és nem estem hasra egyik fogástól sem. Az ételeket előre elkészítik nagy mennyiségben, így semmi sem frissensült, s ha csak nem szól az ember külön, előszeretettel mikróznak. A krumpli a közepén nyers maradt, valószínűleg mirelitből készült, a csirkecombok fonnyadtak voltak. A "csalamádé", ami valójában friss reszelt káposzta, kígyóuborka és sárgarépa savanyúság volt az összes közül a legfinomabb, ez azért mutat valamit. Felejthető, nem ajánlom.
2015. szeptember 27.gyerekekkel járt itt 25 Pénteki nagybevásárlás után 2 kisgyerekkel nem meglepő módon megéheztek, s mivel imádják a pizzát, és nem túl válogatósak a minőség tekintetében, amikor meglátták kifelé menet a malomkeréknyi pizzákat, nem volt kérdéses, hogy meg kellett állni venni belőle nekünk is.
Korábban persze én is ettem már itt többször is, de ennek leginkább az volt az oka, hogy ez esett útba, és ennyire volt időm, és már olyan éhes voltam, hogy nagyjából mindegy volt, mit fogok enni. A 2 nagy lánc közül, amelyek elég hasonlók stílusukban, koncepcióban, felbukkanási helyek tekintetében is (bevásárlóközpontok, egyéb nagyon forgalmas helyek), valamint legtöbb vevőjük házhoz szállíttat, szóval az Il Treno és a Don Pepe közül nekem ez utóbbi talán egy fokkal jobban bejön, de nem a konyha minősége miatt, hanem inkább azért, mert itt egy fokkal jobb volt a kiszolgálás. 2 db pizzaszeletet vettünk, majdnem egy ezresért, az egyik sonkás-szalonnás-tejszínes volt, a másik gombás-főtt tojásos. Hát, egyik sem volt valami nagy szám, a megvételkor sem volt forró, de mire hazaértünk (csak kb. 15 perc az út autóval), hiába volt bedobozolva, már teljesen kihűlt és így még rosszabb volt. A széle teljesen megszáradt, az ment is a kukába. Sajnos 32 cm-es átmérőjű pizzát nem lehet kapni készen, csak kb. 15 percnyi várakozással, de ezt nem mertem/tudtam most bevállalni, pedig az a pizza egy fokkal jobb lett volna, a korábbi tapasztalatok alapján.
2015. szeptember 27.gyerekekkel járt itt 25 Úgy alakult a hétvégi program a családdal, hogy előzetes terveinkkel ellentétben, no és a rossz időnek köszönhetően csak benti programokat lehetett szervezni, így a pénteki Tescos bevásárlás és Don Pepe pizza után 2 nappal az Aréna Plázában ettünk a Don Pepénél és a Főzelékfalónál is.
Őszintén szólva nem tudom, mi lehet a jó abban, ha 2 naponta pizzaszeleteket eszik az ember, dehát az 5 évesek lelkivilágát nehéz megérteni egy felnőttnek, mi ezt nem tudhatjuk. . . Gombás, sonkás és margarita pizzát ettünk. A pizzaszeletek vékonyak, pizzaszószt csak nyomokban tartalmaz, jó indulattal langyosnak nevezném. A vékonysága miatt szétesős, nem lehet normálisan megfogni, ezért marad a bénázás a műanyag késsel és villával, tálalás papírtálcán és barna, megkérdőjelezhető tisztaságú egyentálcán, italok szintén papírpohárban, ráadásul gépből. Nem nevezhető gasztro-élménynek, ez inkább amolyan betáp, túlélőkaja, ehhez képest az árak plázásak, irreálisan magasak, és még az Il Treno a visszafogottabbak közé tartozik. Ha rajtam múlik, én biztosan nem fogok itt többet enni.
2015. szeptember 26.egyedül járt itt 35 A belvárostól kissé kiesik, de Cegléden nincsenek nagy távolságok, így megéri azt a pár perces sétát, ha az ember késő este éhesen maradt, hiszen a Kemal a talán leghosszabb ideig nyitva tartó vendéglátó hely a városban, ahol enni is lehet. Egy tipikus török gyorsétteremről van szó, török tulajdonossal (Kemal), a saroképület előtt van egy kis, kerítéssel elkerített terasz is.
Egyszerű berendezés, de barátságos a hangulat. A kínálatban a jól ismert ételek szerepelnek, gyros csirkehúsból, görög saláta, baklava és effélék. Árban korrekt, az adagok nagyok, nekem bőven elég a pitás mennyiség is a jóllakáshoz. Házhoz is szállítanak, amely a városon belül ingyenes.
2015. szeptember 26., kollégákkal járt itt 45 Az Arizonáról előzetesen azt mondták a helyi munkatársaink, hogy klassz hely, jó a konyha, de szerintük elég drága. Az első 2 megállapítással én is egyet tudok érteni, de árban szerintem korrekt, én nem találtam drágának, persze az is kérdés, hogy mi a viszonyítási alap.
A hely kellemes, fiatalos, amerikai pub hangulata van, fapadlóval, fa bútorokkal, indiánokat ábrázoló fekete-fehér poszterekkel, és az étterem előtt tágas terasszal. Az étlap meglehetősen hosszú, de nem túl izgalmas, inkább egyszerűbb, tipikus "gyorséttermi" ételeket találunk rajta, és egy harmadát a több mint 50 féle pizza foglalja el. A pizzák átlagos méterűek, árban 1200-2000 Ft között mozognak. Az amerikai ízeket és hangulatot is képviseli néhány fogás a frissensültek között, pl. Arizona szelet, Grand Canyon kedvenc, Country steak. Tészták, saláták, tortillák és persze hamburgerek vannak, ez utóbbiak többféle menü-változatban is. Mivel valami egyszerűbbre vágytam, és sem a pizza, sem a hamburger nem tartozik a legfőbb kedvenceim közé, egy pljeskavicát kértem, ami a szerb konyha híres eledele, és az Arizonánál ezt is besorolták a "hamburgeria" körébe, végül is alapjaiban nem tévedtek. Nem kellett sokat várni az ételekre, a szendvics hatalmas volt, a frissen sült kiadós hús szintén, s a zöldségekkel, ajvárral sem spóroltak, a fűszerezés is rendben volt. A szendvics tésztája átlagos, bolti volt, azt autentikusnak semmiképpen nem nevezném. Az itallap nincs túlbonyolítva, a borkínálat elég gyengécske (Frittman domináns). A mosdóra ráférne egy kis felújítás, kipofozás.
2015. szeptember 26., kollégákkal járt itt 35 Az Arizona mellett közvetlenül kb. 2 éve nyílt meg ez az étterem, a kinti teraszok is szomszédosak egymással. Ebédidőben jártunk itt, a 2 fogásos ebédmenü 900 Ft-ba kerül, pesti szemmel nézve kifejezetten baráti ár. Az aktuális menüt a fb oldalukon is meghirdetik, de az étterem ablakára is minden nap kiírják.
Azon ritka helyek közé tartozik Cegléden, akik hosszú nyitva tartásuknak (8-23) köszönhetően nemcsak ebédidőben és kora este fogadnak vendégeket. Ottjártunkkor karfiolleves és csirkás burrito volt a menü. Az étlapot végignézve a Szindbád nevet nem tudtuk összehozni a kínálattal, mert nem igazán a régi jó magyar konyha klasszikusait véltük felfedezni, hanem inkább a mostanság divatos "tömegételek" mennek, jól ismert tésztafélék, mint pl. bolognai spagetti, amit még egy gyakorlatlan háziasszony is elkészít otthon, és az inkább gyorsétkezdei kaják. A levesnek volt egy zöldséges krémleves alapja, amelybe külön (vízben) főtt karfiol rózsákat dobtak bele, így az ízek nem értek össze. A 2. fogás, a burrito száraz és íztelen volt, kevés volt benne a grillezett csirkemell,, de a zöldségek frissek voltak. A felszolgálás nagyon amatőr volt, a fiatal hölgy nem volt valami összeszedett, km-ben sokat jött-ment, de nem volt egyáltalán hatékony, sokat kellett feleslegesen várni. Nem kérdezte meg, hogy kérünk-e italt, nem egyszerre hozta ki az asztalhoz az ételeket, stb. Több, az étlapon szereplő étel a valóságban nem volt, állítólag azért, mert most fognak majd új étlapot csinálni (? ). Az étterem hangulata jó, a belső tér kifejezetten tetszett, inkább olaszos, toszkán ill. vidéki kúria hangulata van, téglából rakott boltív díszítés a falakon, régi óra, kredenc, elegáns székek. A konyhán és a kiszolgáláson lenne érdemes javítani.
2015. szeptember 26.egyedül járt itt 45 Kb. 2 és fél évvel ezelőtt nyitott meg a Fodor Fagyizó a Kossuth Ferenc utcában, és anno az ünnepélyes megnyitón még az alpolgármester asszony is tiszteletét tette. Színes, vidám, barátságos hely. Itt kétségtelenül a fagylaltokon van a hangsúly, ez a fő profil, ezen kívül jégkása és üdítő italok kaphatóak.
A fagylaltok terén kreatív, kísérletező, újító hely. Nagyon izgalmas ízeket lehet itt kóstolni, sok időbe telik végigenni a kínálatot, de tényleg finomak, nemcsak szépek. Van almás-mákos, málnás tiramisu, mézes-diós hecsedli (csipkebogyó), Pina Colada (ananász, koktélcseresznye, rum), Sacher torta, Rákóczi túrós, Dobos torta, epres sajttorta, narancsos marcipános, Toffee. . . érdemes megkóstolni. A gyümölcsös fagyikon jól érződik a gyümölcsös íz. Nem spórolnak az adagokkal, nagy gombócokat adnak.