Gyémánt 500
2015. szeptember 26.egyedül járt itt 35 A Rendőrség melletti oroszlános kutas kis téren működő pizzéria, amely minden nap este 10 óráig nyitva tart. Elsősorban házhoz szállításra rendezkedtek be, ez a fő profil, de helyben is lehet rendelni. A kínálatban több mint 50 féle pizza szerepel, 3 méretben (20, 28 vagy 50 cm-es átmérő), az árak elég barátságosak, bár a közepese méretű pizzájuk kisebb, mint a másutt megszokott, standard 32-es átmérőjű.
Lehet választani, hogy vékony vagy vastag tésztával kérjük-e a pizzát. A kis méretű Hawaii pizza 750 Ft-ba került (minden kis pizzának ennyi az egységes ára). Átlagos volt, nem premium alapanyagokkal. Pizzán kívül is van ételválaszték, bár nem túl kreatív és csekély a kínálat, kimerül a gyros, csirkeszárny, rántott sajt, saláta, körben. A csirkemelles Mallorca saláta 800 Ft, de az öntetért +120 Ft-ot kell fizetni. Egy dobozos Cola 200 Ft. Cegléden belül ingyenes a házhoz szállítás. SZÉP kártyával és Erzsébet utalvánnyal is lehet fizetni. Elsősorban a helyi fiatalok kedvelt találkozóhelye, az esti órákban.
2015. szeptember 26., kollégákkal járt itt 35 Ceglédi szállásunk közelében találtunk rá erre a cukrászdára, mely nevét a neki helyet adó sokemeletes zöld háztömbről kapta. Süteményeket, egész tortákat és fagylaltot árusítanak. Az árak barátságosak, a kiszolgálás úgyszintén. A kínálatban többségében jól ismert sütiket, tortaszeleteket lehet kapni.
A fagylaltot és az összes cukrászati terméket helyben készítik. A cukrászda előtt néhány asztalkánál ki lehet ülni, de a belső részben is helyet lehet foglalni, a kiszolgáló pult mögött élénk színű, szinte rikító bútorok vannak, kissé retró hangulatot idézve. Sport szelet süteményt ettem, amely a csokiban ismert klasszikus Sport szelet ízvilágát idézi fel. Édes, csokis, tömény ízélmény, és mindössze 190 Ft-ba került. Csak este 7 óráig tartanak nyitva, viszont minden nap.
2015. szeptember 26., kollégákkal járt itt 25 Mivel a Kossuth Szállodában laktunk ceglédi tartózkodásunk alatt, adódott, hogy a szálloda éttermét is felkeressük, hiszen a reggelit is itt szolgálták fel, valamint láttuk, hogy ebédidőben ebédmenüt is kínálnak. Ezenkívül főleg rendezvényeket, lakodalmakat tartanak az étteremben, amely valószínűleg szebb időket is megélt valaha.
Az étterem egy nagy, tágas teremből áll, amely sötét, barátságtalan, komor volt, s csak a terem egy része volt kivilágítva. Az ételek olcsók, egyszerűek, alacsony árkategóriájúak, hasonlóképpen a minőségük is gyenge. A filteres teának borzasztó íze volt, elvileg gyümölcstea lett volna, de ezt egyáltalán nem lehetett rajta érezni. 1 féle felvágott, 2 féle szalámi (paprikás és csemege), 1 féle olcsó sajt, paradicsom, paprika, csak sima fehér kenyér, semmilyen más péksütemény. A másik borzalom a gyümölcslé volt, ami gyümölcsöt nem nagyon látott, kannás multivitamin vagy maracuja lehetett talán. Kiszolgálást nem igazán kaptunk, egyszer jött egy férfi, aki odaadta a forró vizes csészét a teához, aztán távozott.
2015. szeptember 26., kollégákkal járt itt 45 A Cegléden felkeresett éttermek közül ez tetszett a legjobban, a helyi munkatársak is ezt ajánlották. A Kossuth téren, a piaccal szemben lévő oldalon 3 étterem is található, s bár stílusban eltérőek, vagy legalábbis másmilyennek mutatják magukat, annyiban közösek, hogy mindegyikben lehet kapni hétköznap 2 fogásos ebédmenüt elég kedvező áron, bár a La Toscana közülük a legdrágább (1190 Ft).
A berendezés a nevükhöz híven valóban olaszos, toszkán hangulatot idéző színek és tájképek a falakon. Amíg elkészült a leves, kaptunk házi kenyeret pestóval, jó kezdés, és kedves figyelmesség az étterem részéről. A brokkolikrémleves forró, nagy tányérnyi adag. A főétel csirkenyárs rizzsel és friss vegyes zöldsalátával. Minden asztalra tesznekk egy-egy szifon szódavizet, amelyből tetszés szerint lehet inni, természetesen díjmentesen. A kiszolgálás gyors, pörgős, annak ellenére, hogy szinte teltház volt.
2015. szeptember 26., kollégákkal járt itt 55 A cím a cukrászda mottója, mostanság divatos szóval a "küldetése", s bizton állíthatom, hogy ez itt nemcsak puszta frázis, a szavak mögött a tények - azaz a jobbnál jobb sütemények, torták, fagylalt, és sok-sokféle egyéb édesség - mind ezt igazolják. Cegléd belvárosától igencsak messze találhatóak, mi is autóval mentünk, s útközben semmilyen útbaigazító táblát nem láttunk.
Kertvárosi környezet, családi házak, csendes utcák, szemben egy kis játszótér egy zöld téren. Békés, barátságos környezet. Ami benn várt bennünket, az lenyűgöző és szemkápráztató volt! Percekig csak nézegettük a pultban a sok finomságot, alig bírtunk választani. Ami ugyancsak szembeszökő, a magas árfekvés, ez egy kissé meglepő volt, de ízlelést követően elismerem, hogy az ár-érték arány korrekt és reális. Rengeteg izgalmas ízű, színpompás macaron (pl. libamájas balzsamos kajszi, levendulás, bodza menta lime, gránátalma mák fehércsoki, hömöktövis goyi bogyó) az egyik vitrinben, mellettük békebeli citromos rizses nyalóka. A fagyik között is sok az érdekes íz, a homoktövis itt is megjelenik, mellette somlói revolúció, amit ország tortájaként már ismertünk, de itt fagyiként is elkészítették. A süteményes pultban nagy kedvencem, az Opera mellett egy számomra újdonság, a Sissi álma törta (mandarinos, narancsos, marcipános csoda), Panna Cotta, kelyhek, ország torták nem szokványos tálalásban. Igazi cukrászati remekművek! Cegléden nem lehet kikerülni Kossuthot, itt ún. Kossuth kalácsot (csokis-vaníliás) kínálnak, nemzeti színű zászlócskával. Az emeleten békebeli hangulatú galérián lehet üldögélni, vagy a napernyők alatt a kinti teraszon. Ettünk helyben fagyikelyhet és sütit, kávéval, elvitelre választottunk sütiket, tortaszeleteket, macaront és kimért aprósüteményt is. Mindenkinek ajánlom, aki Cegléden jár, ne hagyjátok ki! (de sok pénzt vigyetek magatokkal)
2015. szeptember 26.egyedül járt itt 25 Számomra ez az étterem okozta a legnagyobb csalódást, talán a várakozás volt túlzott a részemről? Internetes fórumokon kifejezetten jó véleményeket olvastam a helyről, az étlap és a koncepció is megnyerő, s a 2014-es Dining Guide is 12 pontra értékelte - ha jól emlékszem. A 3 fogásos, több féléből választható ebédmenü 1980 Ft, ami teljesen korrekt árnak tűnik.
Nagyon kellemes és hangulatos a helyszín, üde, napfényes fedett belső udvar, modern belső tér, a sarokban kis színpad zongorával, de van kinti nyitott terasz a dohányosoknak és egy diszkrétebb belső terem is (ez ottjártamkor ebédidőben nem volt használatban). 3 féle előételből/levesből, 4 főételből és 2 desszertből lehet összeállítani a menüt. Izgalmas, kreatív fogások, nehéz választani. A mosdó tiszta, kulturált, stílusos. De eddig tartottak a pozitív élmények, mert az ételek sajnos mindent leromboltak, a konyha jóval a várakozások alatt teljesített. A zúzalevesben a zúza nyers, rágós, kemény, egyszóval ehetetlen. A kevéske zöldségből a zöldborsó nem friss ízű, mirelitnek tűnik. A főétel pecsenye kacsamáj sütése sem sikerült, belül nyers, véres, ráadásul inas, rágós, bizonyos részein keserű. A köret karfiolos rizottó szétfőtt, ragacsos, pépszerű, s karfiolt csak apró nyomokban tartalmaz. Utolsó reményem, a desszert sem hoz feloldozást. A darafánk belseje csontkemény, még a recés steak-késsel sem lehet elvágni, a külső részeit is csak nagy küzdelmek árán. A hozzá adott szilvakompót finom, de kevés. A felszolgálónak nyilván feltűnt a csalódottságom és az otthagyott ételek is magukért beszélnek, azt mondja, jelezni fogja az észrevételeimet a szakácsnak, de kb. ennyi történik, a számlán mindhárom fogás szerepel, fizettem, és nagyon rossz szájízzel távoztam. Igazán sajnálom.
2015. szeptember 24.egyedül járt itt 35 A Mammuttal szembeni kis utcában található ez a vegetáriánus étterem, amely több kerületbe vállal házhoz szállítást, és szinte folyamatosan akcióznak, kuponos akciókkal és a fb oldalukon is. A honlapon található fotók és a szórólapon lévő étlap alapján is sokkalta jobb, színvonalasabb helyre számítottam.
Maga az étkezde nem túl bizalomgerjesztő, az indiai hangulat csak a nevében jelentkezik, a belső pincetérben egyszerű "kocsmás" faasztalok vannak, elég jellegtelen, dekorációszegény, üres a tér, egyszerű kiszolgálópulttal. Az ételválaszték változatos(nak tűnik), csak húsmentes ételeket kínálnak, de ezen belül a paletta elég széles: tipikus indiai ételek (szabdzsik, rizs, puri, csatni, pakora és pickle is megtalálható), de ízek tekintetében a fűszerezés gyenge, a zöldségkombinációk unalmasak. Levesek, vegetáriánus pizzák, szendvicsek, vegán és paleo sütemények szerepelnek még a kínálatban. Tojás-, tej- és gluténmentes ételek is vannak, a kínálat napi szinten változó. A pizza véleményem szerint egyáltalán nem illik a többi ételféleséghez, így bármilyen koncepció számomra azon túl, hogy minden vega, nem igazán jött át. A leírás szerint egy vega grillburgert ettem medvehagymás burgonyával. Tofuval vagy grillezett sajttal lehetett kérni, én az utóbbit választottam. A krumpli egyszerű főtt krumpli volt, medvehagymát nem éreztem benn/rajta, és nem is igazán illett e mellé a "burger" mellé. A burgerben a gyros-pitához hasonlatos 2 darab lapos kenyérféle uralkodott, a töltelék elég szegényes volt, sokkal több és változatosabb zöldséget lehetett volna beletenni, ha már egy vegetáriánus étteremben járunk. Összességében csalódást okozott a hely. Lehet, hogy a többi ételük finomabb, de így az első látogatás után nem kaptam kedvet további kóstolásra. Árban a napi ajánlatok viszonylag kedvezőek, amúgy inkább középkategóriásnak mondanám.
2015. szeptember 24., kollégákkal járt itt 35 Cegléden nincs túl sok választása az utazónak, ha belvárosi szállást keres. A sokkal színvonalasabb Aquarell kb. 5 km-re van a belvárostól, és valljuk be, egészen más árkategória.
Mindent összevetve a cekély kínálatból a Kossuth Szálló tűnt a leginkább elfogadhatónak, persze nem voltak vérmes reményeim a hellyel kapcsolatosan, így nem is okozott különösebb csalódást, de az a véleményem, hogy viszonylag kis ráfordítással, felújítással és odafigyeléssel lehetne sokkal jobb ez a szálloda. A földszinten található a recepció és az étterem, a szobák az első emeleten, lift nincs. A szobák fele az utcára néz, amely csendes, sok fával, a másik oldal viszont egy elhanyagolt háztetőre néz, s itt az ablakok be vannak rácsozva. Én szerencsére utcafronti szobát kaptam, ráadásul 3 személyeset, így elég tágas volt. A fürdőszoba zuhanyzós, kb. 70-es évekbeli stílusú, régi, vízköves, de működő csapokkal. Olcsó folyékony szappan és tusfürdő, hajszárító nincs a szobában. Az előszobában van egy kis hűtő. A szállodában mindenütt állott, áporodott szagot éreztünk. A bútorok, a berendezés egy letűnt kor emlékeit idézték, bár az ágy kényelmes volt. A régi típusú tévén legalább 50 csatornát lehetett fogni, de jó részüknek nem volt hangja, ám a recepciós nem tudott segíteni, hogy ennek mi lehet az oka. A szálloda belső udvarán ingyenesen lehet parkolni. A reggeli elég fapados volt, csak hidegétel kínálattal, olcsó, "tescós" színvonalú alapanyagokkal.
2015. szeptember 20.barátokkal járt itt 45 Az egyik barátom törzshelye az Underworld, vagy ahogy leginkább hívják, az "UW", így amikor vele találkozom, akkor az esetek 99%-ában ide jövünk, vagy legalábbis itt kezdjük az estét. A Jászai Mari tértől 2 sarokra, egy csendes utcában, pincehelyiségben vannak.
Nálam ez a kocsma kategória, ide csak inni járunk, szerintem a vendégkör többsége hasonlóképpen, bár elvileg lehet kapni pizzát, de az valószínűleg valami mélyhűtött bolti dolog lehet, sosem próbáltam még, de nem is tervezem. Sörben Karlsberget és Holstent csapolnak és egy UW barna névre hallgató barna sört. Kommersz italok vannak rövidek és borok terén is. Viszont árban elég normális. A társaság többsége helyi fiatalokból áll, inkább a tizenéves és a korai húszas korosztály. Elég kényelmetlen fapadok és asztalok vannak (tényleg fapados a hely), de van egy belső terem, ahol van egy kényelmes díványos leülős sarok és itt van egy csocsóasztal is. Mindennek ellenére én kedvelem, a pultosok jó arcok.
2015. szeptember 20., kollégákkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A főtérről a Duna felé induló macskaköves utcában található a vendéglő, azaz központi, jól megközelíthető helyen van. Egy nagyon egyszerű pincehelyiség, de van kiülős terasza is (tulajdonképpen kitelepülés az utcára sörös napernyők alá), ami elsősorban - legalábbis a mi tapasztalataink alapján - a déli ebédmenüre és a pizzára specializálódott.
A helyi nyugdíjasok már nyitáskor a bejáratnál sorakoztak az ételhordóikkal, amiben nincs számomra semmi negatív felhang, inkább azt mutatja, hogy inkább a helyiek látogatják, a turistáknak szerintem nem eléggé elegáns és nincs is karaktere, ami vonzóvá tenné. Az 1000 Ft alatti napi menüben 1 féle leves és 2 féle főétel választható, lehet kérni kis adagban is, továbbá van egy ún. fitness ajánlat is. Teljesen átlagos, jól ismert, magyar konyha ételeit készítik, ízre is átlagos, a mennyiség viszont kiadós, nekem elég volt a kisadag is. Húsleves májgaluskával és gombapörkölt galuskával volt a választásom. Nem volt rossz, jól is laktunk tőle, gyorsan megkaptuk az ételt, de ennél többet nem nyújtott számunkra a hely.