2015. augusztus 30., kollégákkal járt itt 45 A Tisza híd lábánál, nagyon szép környezetben a park szélén található ez a nagyon egyszerű, de kifejezetten hangulatos, nyugis kiülős söröző. A benti részben nem voltunk, de kívülről nem tűnt tágasnak, viszont a teraszon a zöld-fehér Sopronis napernyők alatt üldögélni estefelé igazán kellemes lezárása egy dolgos napnak.
Az italfelhozatal kommersz, viszont árban kifejezettem barátságos. Csapoltan Sopronit árulnak (195/325 Ft-ért), és itt a pohár és a korsó még az a mennyiség, amennyinek egy rendes magyar kocsmában illik lennie (azaz 0,3 és 0,5 l). A legdrágább söreik, a 0,5 l-es üveges Heineken és az Edelweiss is csak 380 Ft-ba kerül. A kézműves sörök forradalma ide még egyáltalán nem tört be, nem tartanak ilyesmiket. Borokból is kommersz BB Arany Cuveét és Olaszrizinget mérnek, decinként 200 ill. 150 Ft-ért, mondjuk szerintem ennél többet nem is szívesen ad ki az ember ezekért a borokért. Ételt nem ettünk, nincs konyhájuk. A hely hangulata miatt ajánlom, a kiszolgálás is teljesen korrekt, felszabadult, családias a légkör.
2015. augusztus 30., kollégákkal járt itt 55 Szolnok evős-ivós utcájában, a Szapáry utca elején, az egykori Zsinagóga mellett található ez az olasz fagyizó. Nagyon jó összbenyomást tett ránk a hely minden szempontból, s szolnoki tartózkodásunk alatt minden nap visszatértünk hozzájuk. Egyidejűleg 50 féle különböző fagyit árusítanak, ami naponta részben változik, hiszen összesen közel 200 ízt készítenek, mindegyik főzött krémfagylalt.
Szerepelnek a kínálatban wellness fagyik is, amelyek glükóz- és cukormentesek. Egy gombóc 180 Ft-ba kerül, 5 dgk-osnak írják, de szerintem a valóságban nagyobb súlyú volt, így az ár-érték arány is kiváló. Este 10 óráig nyitva vannak, estére persze vannak ízek, amelyek kifogynak, de még így is nehéz volt a választás. A klasszikus ízek mellett sok érdekesség, újdonság is szerepel a repertoárban, pl. Hello Kitty, Azurro, Keleti csemege, Macaron, Melagrana, Gelatina . Amiket kóstoltunk, minden finom, ízletes, gyümölcsös volt: mangó, gránátalmás citrom, erdei gyümölcsös sajttorta, dió, citromtorta, ananász. A Macaronról sajnos lemaradtunk, első nap kinéztük, de a további estéken már sajnos nem volt. A kiszolgálás nagyon kedves, barátságos, nemcsak fiatal lányok, de egy fiatal fiú is van a kiszolgálók között. Pár asztalnál lehet leülni a fagyizó előtt, de általában nincs szabad hely.
2015. augusztus 30., kollégákkal járt itt 45 Egy régi vágású cukrászda a Strandfürdő közelében, amely 25 éve családi vállalkozásként működik. A sütik a klasszikus vonalat követik, nincs semmi extremitás, trendi újítás, a bevált ízekhez és receptekhez, valamint a hagyományos elkészítési módokhoz ragaszkodnak.
Elég sok sütit sikerült végigkóstolni a felhozatalból: francia és sima krémest, almás, túrós és szilvás rétest, puncsszeletet, túrószeletet és vaníliás szeletet, valamint a mandulát, amit utoljára a nagymamám készített Borsodban gyermekkoromban. Ezzel a sütivel soha nem találkoztam még cukrászdában, de nagyon megörültem neki. Tényleg ugyanolyan volt, mint amire emlékszem 30 évvel ezelőttről. A többi süti is olyan volt, ahogy már nagyanyáink idejében is. A minden süti megszórása porcukorral szitán át nyilván alap, én ezt nem igazán kedvelem, de ez itt így szokás. Árban kedvező. A kiszolgálás nagyon kedves, kellemes, határozottan ide betérni, s úgy érzi az ember, hogy visszavárják legközelebb is.
2015. augusztus 29., kollégákkal járt itt 25 A Baross utca egyik mellékutcájában található ez az egyszerű küllemű étterem, amelyet az autóból láttam meg, s utánanézve a neten megtaláltuk a heti és napi menüt is, s bár a helyi kollégáink annyira nem javasolták, mi bevállaltuk. Kívülről az épület egy régi típusú családi ház.
3 részen lehet leülni, az udvarban, ami egy gépkocsi beállónak tűnik (a végén garázs vagy valami sufni lehet), a fedett teraszon, valamint a benti éttermi zárt részben. Mivel az udvaron nem volt szabad hely, így a terasz mellett döntöttünk. Hosszú faasztalok és háttámla nélküli padok vannak, amiket a szabadtéri rendezvényeken is szoktak használni, s ami hosszabb távon nem valami kényelmes. A napi menüt lehet levessel és leves nélkül is kérni A és B főétellel, valamint van heti menü, szintén levessel vagy csak a főétel. A kolléganőm a heti menüből akart választani, amire közölte a fiatal felszolgáló hölgy, hogy arra akkor sokat kell várni. Így inkább mindannyian a napi A menüt kértük, kijevi jércemellet krumplipürével (a kiírás szerint), pluszban kértünk hozzá kovászos uborkát. Az előttünk lévő vendég tányérját és evőeszközeit az étkezésünk végéig nem vitték el az asztalunkról, bár igaz, hogy az asztal másik végén ültünk, de ez akkor is döbbenetes. A másik a hosszúra nyúlt várakozási idő volt, szerintem ennyi idő alatt simán elkészült volna a heti menüs étel is. A menünek éppen az a lényege, hogy siet az ember, és azért ezt kéri, mert tudja, hogy erre kell a legkevesebbet várni. Volt olyan, szintén menüt kérő, viszont ismerősnek látszó vendég, aki később jött mint mi és mégis hamarabb kapta az ételt, s már hamarabb távozott is, pedig ő levest is kért, nemcsak főételt. No, mindegy a hús átlagos volt, az enyém nagyjából elfogadható volt, a kolléganőmé nagyon vékonyra volt klopfolva, ezért a szélein keményre sült. A püré valójában tört krumpli volt, amit alapvetően nem bántunk volna, viszont a szakács a sót teljesen kifelejtette belőle. A fizetésnél újabb gixer történt, nem a csak főételes árat, hanem a 2 fogásos menü árat ütötte be a felszolgáló hölgy a kollégámnak, s mivel kártyás fizetés történt, ezt nem volt annyira egyszerű korrigálni, de végül is megoldották a helyzetet. A hibát nem az étterem, hanem mi vettük észre. Összességében nem ajánlom, vannak a környéken jobbnak tűnő helyek is. 2 fogásos menüár: 970 Ft, csak főétel: 790 Ft.
2015. augusztus 29.egyedül járt itt 35 Sokszor ettem már náluk, mert a közelben lakom. Nem vagyok éppen egy gyros-fanatikus, de praktikus, gyors, s ha éppen az ember nagy rohanásban van, vagy már olyan lehetetlen időpontban járkálok az utcán, amikor semmi sincs nyitva, nos, akkor az Antalya Kebab még mindig megmentett az éhhaláltól.
Minden nap nyitva vannak reggeltől másnap hajnalig, és soha nem fogynak ki a készleteik. Jól megközelíthető, központi helyen vannak, ennek köszönhetően éjszaka, főleg hétvégén elég sokan megfordulnak náluk. A benti étkező rész jellegtelen, puritán, kint van egy kiülős terasz a dohányzóknak, de én leginkább az ablakból szoktam rendelni elvitelre és útközben eszem. Gyrost pitában is ettem már párszor, de legtöbbször falafelt pitában szoktam kérni, vagy esetleg tálat is, ha hazaviszem, mert az 2 személynek is elég. Nekem a pitás mennyiség bőven elegendő egyedül, mindig jól megpakolják mindennel és tényleg csak azt tesznek bele, amit kérek. Árban szerintem átlagos (650/1100 Ft), de mindig csinálnak valami akciót. A frissességgel soha nem volt problémám, ízre amúgy átlagosnak gondolom, nem kiemelkedő.
2015. augusztus 29.egyedül járt itt 35 A Westend bevásárlóközpontot gyakorlatilag a megnyitása óta rendszeresen látogatom, mivel nagyon közel van a lakásunkhoz, és ahogy visszaemlékszem, a Gondola fagyizó is már nagyon régóta működik az aluljáró szinten a büfésorban a sarokban.
Az első időszakban nagyon sokat ettünk itt fagyit, akkoriban nem volt még minden sarkon a városban kézműves (vagy annak mondott) fagylaltozó és a sok nagyipari, porból és aromából kevert fagylalt között a Gondolában tényleg lényegesen jobb minőséget lehetett kapni. Azonban úgy tűnik, a Gondola felett/mellett is kissé elment az idő és a konkurencia is. . . Az utóbbi időben inkább kerülöm a helyet, egyrészt mert úgy gondolom, hogy az ára egyáltalán nem reális és nem is indokolt, másrészt a kiszolgálás unott, kifejezetten barátságtalan (több alkalom tapasztalata), harmadrészt pedig többször előfordult, hogy az ilyen-olyan okok miatt drágább fagylalttal "megvezettek". Vannak olyan ízek, amelyek extrák vagy cukormentesek, és emiatt még sokkal drágábbak, és ennek a kommunikációja nem igazán volt egyértelmű. Legutóbb ismét tettem egy próbát, a kiszolgálás ismét undok volt, egy Mojito fagyit kértem (1 gombóc 350 Ft), aminek nagyon jellegtelen volt az íze, és jégdarabkák is voltak benne. Majd talán 1 év múlva újra adok egy esélyt, ha még léteznek. . .
2015. augusztus 29.egyedül járt itt 35 Ők Horvátország legnagyobb pékség-lánca, akik több mint két éve vetették meg lábukat magyar földön, először még csak egy üzlettel, de fokozatosan bővülnek, ha jól számoltam össze, most már 7 helyen vannak jelen. A Corvin sétány sarkán lévő üzletük nagyobb, mint a többi (már amelyiket láttam közülük: Westend, Madách tér, Teréz krt), és itt az üzlet előtt egy kényelmes kiülős terasz is van.
Nem kézműves termékeket árulnak, igazából a Lipóti Pékségnek vagy a Fornettinek a versenytársa, és a kínálat is hasonló. Mindenféle sós és édes péksütemények, de vannak helyi specialitásaik is, mint a hajdinás-diós kenyér és az elmaradhatatlan burek, amiből van édes és sós töltelékes is (spenótos, húsos, túrós, meggyes, almás). Nekem a burek kicsit zsíros volt, de igaz, hogy ahol máshol ettem, ott is ilyen volt, viszont a tölteléke finom, nincs kispórolva belőle az anyag. Árban az átlagnál egy kicsit magasabb (de a Fornettinél nem, ami szerintem már a nem reálisan drága kategória), és nincsenek annyira felfújva a péksütik, mint ott. Szendvicset és pizzát is árusítanak. Összességében nem rossz hely, de nem is átütő.
2015. augusztus 29.egyedül járt itt 55 A Corvin sétányon, a Corvin Pláza mögött egy igazi kis gasztro-sziget épült ki, mindkét oldalon végig különböző evős-ivós helyek vannak. Cukrászdából is mindjárt kettő, a Sütibár és a Wiener Szalon, csupán pár lépésre egymástól.
Nekem mindkettő hely tetszett, bár a Sütibár inkább családiasabb, gyerekbarát helynek tűnt nekem, a Wiener kicsit elegánsabb, "felnőttesebb", romantikus randevú- vagy barátnős beszélgetés-helyszínnek is el tudom képzelni. Az utolsó meleg nyári napok nálam a fagylalt jegyében telnek el, így itt is egyértelmű volt, hogy fagyit fogok enni, bár sütik, tortaszeletek és pohárkrémek is vannak elég bőséges választékban, melyek a leírás szerint természetes alapanyagokból adalékanyagmentesen készülnek. Egy 2 gombócós fagyi kelyhet ettem. 1 gombóc 270 Ft-ba kerül, de az átlagosnál nagyobb, 6 dkg-osnak írták, de nem mérték le. Ami pozitívum, hogy helyben fogyasztás esetén sem számítanak fel plusz költséget, pedig a fagyikehely mellé kaptam egy helyben készített ropogós ostyát és egy kis pohár szódát is (és persze kiszolgálást). Mangót és pisztáciát kóstoltam, ez utóbbi egészen kiváló volt, tele apró pisztácia törettel. A színvilág kicsit merész, de egyúttal különleges is, citromsárga és fekete-fehér színek dominálnak. A belső rész is elég tágas, sok ülőhely van, kint pedig egy hatalmas, árnyékolóval védett terasz várja a vendégeket.
2015. augusztus 28., kollégákkal járt itt 45 Az egykori Nádas Étterem helyén 2012-ben nyitották meg családi vállalkozásként a Papsajt Éttermet, ahol egy új koncepciót szerettek volna meghonosítani Szolnokon, egészséges, kímélő ételek, sok friss idényzöldséggel. A helyi kollégák elmondása szerint elég sikeres az étterem, szeretik a helyiek, szívesen esznek ők is itt, és házhoz - pontosabban a munkahelyre - szállítani is szoktak rendszeresen.
Minden nap 5 féle menüből lehet választani: 1. ) cukor/fitness - csökkentett szénhidráttartalmú, cukor helyett más édesítőszerrel készült, 2. ) vegetáriánus, 3. ) gluténmentes - a lisztérzékenyekre gondolva; 4. ) paleolit - gabona-, tej-, és cukormentes; 5. ) hagyományos - házias ízek, de ez sem túlfűszerezett. Én a paleolit menüt választottam, amiben sárgarépkrémleves volt buggyantott tojással (ilyet még életemben nem ettem), főételként pedig fűszeres tarja borókabogyós savanyú káposztával. A leves nagy mélytányérban érkezett, nagyon finom és kiadós volt, épikánsan fűszerezve, de kiadva a répa kicsit édeskés ízét. A 2. fogás egy kicsit csalódás volt, a húsban voltak rágósak, zsírosabb részek és 1, nem túl nagy szelet volt. A káposzta hasonló ízű volt, mint amit Borsodban élő nagymamám is készített pergelt káposzta néven, viszont a borókát én nem éreztem benne. Az étteremben lehet kapni paleolit sütiket és házi sütiket is, ez utóbbiak nagyon izgalmasan néztek ki, bár szolnoki viszonylatban nem nevezhetők olcsónak (450 Ft). A hagymányos menü 900 Ft, a többi 1100 Ft.
2015. augusztus 28., kollégákkal járt itt 45 Szolnokon munkaügyben töltöttünk el több napot, s mivel az időnk napközben emiatt igencsak szűkös, ebédre általában menüt szoktunk enni valamelyik közeli helyen. A helyi kollégák a Drehert ajánlották leginkább, ami rövid sétányi távolságra esett tőlünk, így az első ebédet itt ettük.
Minden nap 1 leves + 3 féle főételből álló, 2 vagy 3 fogásos menüből lehet választani, mindezt 930 Ft-ért (ugyanezt lehet kiszállítással is kérni). A daragaluska leves után a füstölt sajttal töltött pulykamell, zöldborsós sertésszelet tésztával, illetve kínai jércemell kínáltaból mi az első mellett szavaztunk. Valószínűleg a többi vendég körében is ez lehetett a legnépszerűbb fogás, mert 1 óra magasságában már az eredeti zöldséges rizs köret helyett sült krumplit tudtak hozni, viszont járt a menühöz házi káposzta saláta is, ami nagyon finom, fokhagymás volt. A leves és a főétel is hatalmas adag. A leves tűzforró volt, alig bírtuk enni és elég jól volt fűszerezve, nem csak amolyan vízízű vacak volt. A hús is frissen sült, az is forrón érkezett, és menühöz képest hatalmas szelet volt, eltakarva az ugyancsak nem kevés sült krumplit, ami mirelitnek tűnt. Minden asztalra odakészítettek egy kancsó vizet poharakkal együtt, ez is tetszett. Összességében egy egyszerű, ám szimpatikus és korrekt hely, ahol gyorsan lehet enni és pukkadásig jól is lakik az ember. A készpénz mellett kártyával és Erzsébet utalvánnyal is lehet fizetni.