2015. augusztus 28.egyedül járt itt 45 Újrajárom Budapest indiai éttermeit, ennek során természetesen az Indigó sem maradhatott ki. A Belvárosban elég jól megközelíthető, mégis viszonylag csendes utcában már közel 10 éve működnek. A megbízható, régóta működő, jól bejáratott indiai éttermek közé tartoznak a városban. Úgy tűnik, a színvonal továbbra sem esett.
2 szinten szépen megterített kényelmes asztaloknál lehet helyet foglalni, a galériaszinten az egyik oldalon puha párnás, kicsit kuckós, és emiatt szerintem sokkal hangulatosabb is a berendezés. Bár elvileg van légkondicionálás, ennek hatását, főleg a galárián nem igazán érezni. Évek óta van náluk hétköznap ebédmenü, aminek az ára azért folyamatosan kúszik felfelé, ottjártamkor leves + komplett főétel 2. 200 Ft, csak főétel, de köretekkel 1. 900 Ft-ba kerül, amiben ital nincs benne, azaz nem tartozik az olcsó menüs helyek közé. Bár a facebook oldalukon 1-1 napi menüt (vega vagy csirkés) hirdetnek meg, valóságban az egész heti menüből bármelyiket lehet választani. A 2 féle leves közül curry csirkeleves vagy lencsekrémleves (Mulligawtany) - én az utóbbit választottam. Öblös tányérnyi méretű enyhén, de azért karakteresen fűszerezett és rizs van benne. Az asztalra kihelyezett rotit el is lehet mellé ropogtatni. A főételek közül a Murg Makhanwalla-t választottam, ami csirkemell darabok roston sütve, vajas-paradicsomos mártásban főzve, egyáltalán nem csípős. Mellé köretként érkezett Plain Naan - tandoor kemencében sütött indiai lepány -, basmati rizs, Kachumber, azaz friss vágott vegyes saláta (uborka, paradicsom, lilahagyma) és egy adag köményes sült krumpli, amit én eléggé "testidegennek", a többi ételhez nem igazán illőnek éreztem. Összességében ez egy elég kiadós ebéd, de azért húsból nincs olyan sok az adagban, a köretekkel viszont nem spóroltak. Egy üdítővel és borravalóval együtt 2700 Ft-ot fizettem, szervizdíj nincs. A konyha autentikus voltát mi sem bizonyítja jobban, hogy egy busznyi indiai vendég is érkezett, akik számára svédasztalt készítettek a földszinten.
2015. augusztus 27., kollégákkal járt itt 55 Munkaügyben töltöttünk el több napot Szolnokon. Mivel nem vagyunk ismerősek a városban, a helyi kollégákat és a szállodai alkalmazottakat kértük meg, ajánljanak számunkra evős-ivós helyeket. A Zagyva Cukrászda volt az, amit mindenki javasolt, sőt, nemcsak javasolt, hanem azt mondták, a világért ki ne hagyjuk.
Mivel hétfőn és kedden zárva tartanak, így első alkalommal szerdán tudtunk menni. Bár a térképen megnéztük előzetesen, mégsem volt könnyű autóval odatalálni, mivel a híd felől és a főútról nem látszik semmi és útbaigazító táblák sincsenek. De persze az első járókelő azonnal útba igazított. Az északi Zagyva híd lábánál, egykori szocialista lakótelep közepén, jelentéktelen (inkább csúnya) épületben található, előtte néhány pad. Tényleg igaz volt, amit mondtak, folyamatosan jöttek az emberek, nagy nyüzsgés, sorbanállás. Hatalmas kínálat, a bőség zavara, nem is tudtuk, mit válasszunk hirtelen. Amíg a többi vevő kért, kényelmesen át tudtuk nézni a kínálatot. Az árak meglepően barátságosak, a legdrágább sütik (országtorták) 350 Ft-ba kerültek, Budapesten ez legalább 200 Ft-tal drágább. A kókusz rúd 150 Ft, a krémes 180 Ft, kolléganőmmel hüledeztünk, ez még létezik 2015-ben? ? Egy 2015-ös országtortát, a pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell tortát és egy Giovanni tortát kértem, ez utóbbi helyi specialitás, eperrel, banánnal és piskótával. A 2 szeletet alig bírtam megenni. Amikor mentünk haza, elvitelre még vittünk az otthoniakból szintén ezekből (nyerő csapaton nem érdemes változtatni. . . ), valamint zserbót, Eszterházy tortát és a már említett kókuszosat. A fagyi gombóc 180 Ft-ba került, itt is a "sütis" ízek jöttek be legjobban (Sacher, Krémes) és a Snickers, amiben sok nagy mogyoródarab volt. A kiszolgálótérben csak 3 asztal van, az akvárium előtt és itt elég szűkös a hely, és nagy a forgalom, viszont van egy külön leülős rész sok asztallal. Felszolgálás nincs, a pultnál kell rendelni és utána mindenki saját maga viszi a tányérját és a sütijét az asztalhoz. Az egész torták is nagyon klasszul néztek ki, hagyományos és parfé tortákat is láttunk több méretben, és ezeknek is igen kedvező volt az áruk. Kár, hogy Szolnok ilyen messze van tőlünk, biztosan törzsvendégük lennék!
2015. augusztus 27.egyedül járt itt 55 Az Indigó Indiai Étterem mellett található ez a kedves kis üzlet, ahol csupa finom, de egészséges édességet lehet kapni. Legnagyobb mennyiségben kézműves kekszeket árusítanak, de van macaron, fagyi, kuglóf és pohárkrémek is. A kekszeket ízléses átlátszó hengerekben lehet megnézegetni a bejárat melletti polcokon, mindegyik összetevői feliratozva vannak, így könnyen ki lehet választani, melyiket szeretnénk.
Azaz a választás még így sem könnyű, mert nagyon sok volt számomra szimpatikus. A kekszeket grammra árusítják, 10 dkg egységesen 700 Ft-ba kerül. Csokis-mandulás biscottit, narancsos-marcipános teakekszet és citromos-csokis kekszeket kóstoltam, egyik finomabb volt, mint a másik. Mindegyik termék friss, ropogós, omlós, és kellemesen ízesített volt. Árban azért elég drága minden, a tortaszeletek 6-700 Ft-ba kerülnek, a macaronok 490 Ft-ba, bár nagyobbak, mint az átlagos méret, a pohárkrémek 8-900 Ft-ba. Ezeket legközelebb biztos, hogy ki fogom próbálni. A 2 féle sós grissini is izgalmasnak tűnt. A kiszolgálás nagyon kedves, készséges volt, a fiatal felszolgáló hölgy szívesen mesélt a kekszek összetevőiről, elkészítéséről, sőt azt is felajánlotta, hogy el lehet tetetni sütiket, ha valaki csak estefelé tud érte menni (este 8-ig vannak nyitva). Az üzlet előtt van 2 kis asztalka és egy pad, ahová le lehet ülni, és a galérián is lehet helyben fogyasztani. Van egy másik, kisebb üzletük a Pozsonyi úton Újlipótvárosban is.
2015. augusztus 23.barátokkal járt itt 45 A Víg Söröző mellett, a Vígszínház oldalában található az egykori Art Mozi helyén a Kino Café. Újhullámos, trendi hely újlipótvárosi körökben, nekem is egy szintén itt lakó nőismerősöm ajánlotta. Van kiülős-nézelődös terasz, bent pedig kényelmes díványos ülőhelyek. Egy szedres sajttortát és egy tejeskávét ettem, mindezt kereken 1000 Ft-ért.
A süti friss volt és nem túl édes, inkább a sajtkrém dominált benne, mint a szeder. Amit még lehet itt enni: lehet reggelizni, vannak szendvicsek, toastok, saláták és pirítósok. Amit írtak magukról a tulajdonosok a honlapon, hogy céljuk egy családias, szerethető hely létrehozása volt, tulajdonképpen ez szerintem sikerült is nekik, valóban ilyen a kávézó imidzse: emberközeli, barátságos.
2015. augusztus 23.gyerekekkel járt itt 15 Veresegyházán járva szerettünk volna egy klassz ebédet megenni a családdal. A Patak utcán a központ felé autózva láttuk meg a Haldorado halvendéglő tábláját, s mivel az egész család szereti a halételeket, arra vettük az irányt. Üdülőházak között egy földúton jutottunk el egészen a tópartig (Ivacsi-tó), ahol alig találtunk parkolóhelyet.
Egy kis lépcsőn kellett lesétálni az étterem bejáratához, ami teljesen a tóparton van. Nagyon szép helyen, kellemes, de ugyanakkor békés környezetben fekszik. A teraszon 3 asztal kivételével mindegyiknél ültek, bent az étteremben viszont minden asztal szabad volt. A felszolgáló hölgy érkezésünket nem reagálta le, de a köszönésünket fogadta. Kérdésünkre, hogy hová ülhetünk le, nagy rohanás közepette odavetette, hogy bárhová, ahová akarunk. Ezek után más asztalnál vett fel rendelést, majd eltűnt a konyha felé. Egy férfi felszolgáló is volt, ő is megjelent egy másik asztalnál, ahová vitt egy étlapot. Később ismét feltűnt a férfi pincér, ismét nem a mi asztalunknál, és fél füllel hallottuk, amint az ottani vendégeknek azt mondja, hogy túl sok vendég/megrendelés van, ezért sokat kell várni az ételre, lehet, hogy 1 órát is. Mivel tudtuk, hogy kisgyerekekkel, pláne éhesekkel ennyi időt nem fogunk tudni kivárni, így már azzal is kiegyeztünk volna, hogy csak 1-1 italt iszunk, és utána elmegyünk máshová enni. Azonban ez a terv is meghiúsult, mert egyik felszolgáló sem jött oda hozzánk, és persze sem étlapot, sem itallapot nem kaptunk. Még vártunk pár percet, figyeltük, hátha valaki kijön az alkalmazottak közül, dehát nem. Így csalódottan távoztunk. Sajnálom. (Az értékelésnél az ételeket és az ár/érték arányt értelemszerűen nem tudtuk értékelni).
2015. augusztus 21.egyedül járt itt 35 A cukrászdára teljesen véletlenül akadtam rá a főutcán lévő OTP-épület átjárójában, egy eldugott kis sarokban. Aki célirányosan érkezik, az biztos megtalálja, de egyáltalán nem feltűnő a portálja. A cukrászdában laktóz-, liszt- és cukormentes édességeket, sütiket, tortákat, aprósüteményeket lehet kapni, valamint ehhez kapcsolódóan alapanyagokat is.
Kis alapterületű hely, egy idősebb hölgy szolgált ki, aki készségesen adott felvilágosítást az egyes sütemények összetevőiről. Én szerencsére nem szenvedek semmilyen betegségben, és mindenféle édességeket szoktam enni, egészségügyi probléma miatt nem kell diétáznom, de nyitott vagyok az újdonságokra, szívesen kipróbálok ilyen desszerteket is. Már csak azért sem mulasztottam volna el, mert Nyíregyháza belvárosa nem bővelkedik cukrászdákban, és már nagyon ki voltam éhezve valami finomságra. Rábökéses alapon egy narancsos csoki tortaszeletet kértem, ami elfogyott ugyan, de mély benyomásokat nem hagyott bennem. Itt is ugyanaz volt az érzésem, mint már több másik diétás cukrászdákban (kivéve a Naspolya Nassoldát, de az egészen más kategória Pesten), hogy valami nagyon hiányzik ezekből a sütikből. Nem áll össze harmonikusan, nem olyan finom, egyáltalán nem azt az ízt kapom, amit egy édességtől elvárok. Árban drágább volt, mint a többi helyi cukrászda, de ez a drágább alapanyagok miatt érthető is.
2015. augusztus 21., kollégákkal járt itt 35 Első esténken Nyíregyházán az egyik kolléganőm mindenképpen gyros-ra vágyott, így kerestünk egy megfelelő helyet a városban. Az Univerzum Üzletház mellett sikeresen meg is találtuk, s én is örültem a választásnak, mert a Gyros-szal szemben volt egy salátabár (mivel az is Total néven fut, gondolom, közös lehet a tulajdonos), s hogy fokozzuk az élvezeteket, mellette volt 2 kiülős teraszos söröző, a Pikoló és az Öreg Motorosok, ahol a kísérő italokat is be tudtuk szerezni.
Egy sajtos gyros pitát vettünk, csirkehúsosat, amibe pluszként jó adag reszelt sajtot is tettek. A töltelék sztenderd, paradicsom, lilahagyma, reszelt káposzta, uborka, csípőssel, joghurttal. Mindez alufóliába csomagolva. Árban 840 Ft, szerintem korrekt. A gyros átlagos volt. Amúgy lehet még kapni mást is itt: pizza, hamburger, hotdog, szendvics, spagetti, palacsinta és mákos guba is szerepel a kínálatban. Hétvégén éjjel is nyitva vannak és van házhoz szállítás is.
2015. augusztus 20., kollégákkal járt itt 45 Az Univerzum Üzletház oldalában az Öreg Motorosok és a Pikoló Söröző mellett találtunk rá erre a salátabárra. Kollégáim inkább a gyros-ra szavaztak, amelyet a szemben lévő Total Gyros-nál sikeresen be is tudtak szerezni, én pedig a salátáshoz tértem be. Egy nagyon egyszerű berendezésű, büfé jellegű hely, 2 fiatal hölgy szolgált ki.
A falakon a táblákon vannak kiírva a választható ételek, a salátákat pedig egyenként is össze lehet válogatni, ha az a szimpatikusabb. Én egy vegyes zöldsalátát állítottam össze a kínálatból grillezett hallal. A halat csak a rendelés után sütötték meg (mirelitből), azaz szerencsére itt nem mikrózott ételeket kaptam. Amíg az étel elkészültére vártunk, kiültünk a Pikoló teraszára sörözni. Az ételt eldobható környezetbarát papírtányérban szervírozták, tálcán, evőeszközzel kihozta az egyik hölgy. Árban a hal 690 Ft volt, a saláta is kb. ennyi. Finom, friss volt a saláta, a hal is rendben volt. Összességében azt kaptam, amit vártam, büfé-kategóriában egész jó.
2015. augusztus 20.egyedül járt itt 45 A parti sétányon, szemben a Strand bejáratával, könnyen megtalálható, forgalmas központi helyen lévő étterem, ami a neve alapján olasznak tűnik, de valójában nem az, vagy nemcsak, mert elég sok magyar(os) ételük van. Én Lelléről jöttem át ide, könnyű volt megtalálni az éttermet, parkolóhelyet vadászni a környéken viszont annál nehezebb (nyáron, strandszezonban és napos időben).
Az étterem előtt van egy fedett, de üvegtetős, ennek köszönhetően világos terasz, de már ezt is kinőtte az étterem, és további asztalokkal bővítettek a strand felé továbbterjeszkedve. Így is csak 1-2 üres asztal volt, látszik, hogy népszerű hely. A berendezés kellemes, a barna (diófa) mellett a sötétkék dominál a terítők, drapéria színében, elegáns, de ugyanakkor barátságos is a hangulata. Hétköznapokon 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1190 Ft-ért, ezek általában kifejezetten magyaros ételek (pl. hurka, brassói, paprikás csirke galuskával - azon a héten, amikor ott jártam), olasz fogást nem találtam köztük. Ezen kívül minden nap van állandó B menüként húsleves és rántott hús szintén 1190 Ft-ért, ez amolyan népi kedvenc. 3 féle gyerekmenü is szerepel az étlapon. A normál étlap ennél érdekesebb, bár ebben is feltűnnek a tradicionális magyar fogások, ez valószínűleg a sok külföldi vendég miatt alakult így. A levesek között a paradicsom-krémleves rukkolával tűnt a legolaszabbnak (790 Ft), a tészták között pedig a tagliatelle paradicsomszószban, csirkemellel, olívabogyóval és mozzarellával (1790 Ft) volt a legszimpatikusabb. A nem túl hosszú étlapból jelentős részt a pizzák képviselnek, amelyek ára szintén a normális kategóriában maradt (1200-2000 Ft között a feltétektől függően). A konyha korrekt, az ételek finomak voltak, ha nem is kimagaslóak. A pincérek kedvesek, udvariasak, és gyorsan dolgoznak. Korrekt, kellemes hely, ajánlom!
2015. augusztus 20.családjával járt itt 35Balatonlelle csendes, Boglárhoz közeli részén található a Park Hotel, amelynek az elhelyezkedése szinte tökéletes, hiszen a szálloda park hátsó kijáratánál egyből a lellei szabadstrandhoz jutunk ki, és a hotel körüli körbekerített ősfás park nagyon kellemes, árnyékos, sok fa van, az udvaron van (retró) játszótér a gyerekeknek, trambulin, ugrálóvr, padok, nyugis kiülős helyek az idősebbeknek, lángosos-sült kolbászos parti büfé fehér műanyag flair székekkel (az imbolygó lábúak), bográcsozó és kerti grillező (bár nem üzemelt) és az épületben bowlingpálya.
Ezek voltak a pozitívumok. A negatívumok: a szálloda lepusztult kockabeton, abszolút retró, igaz ez a recepcióra, a közös terek berendezésére, az étteremre és a szobákra is. Egyáltalán nincs légkondicionálás a szobákban. A drapp-barna mintás szőnyegpadló, az ágyak, a bútorok mind a 60-70-es éveket idézik mind színeikben, mind stílusukban. A szálloda egy részében folyamatosan nyári táborozás zajlik iskolás korú gyerekeknek, akiknek a zajongása, hangoskodása betölti a teret (a falakon minden áthallatszik), a folyosókon folyamatos a jövés-menés. Nekem nincs bajom a gyerekekkel, nekünk is van 3, de azért nem mindenki bírja, jobb erre előre felkészülni. A parkban, a főépülettől elkülönülve vannak apartmanházak is, ahol jobban el lehet szeparálódni, de itt sincs klíma és nincs konyha, főzési lehetőség sem. Az étterem kínálata menzaszerű, igénytelen, a berendezés szintén, ódivatú, egy letűnt kor emléke az egész. A személyzet is mintha abból a korszellemből maradt volna itt, nem valami kedvesek. Furcsa, hogy Balatonlellén ennyi hasonló retrószálló maradt fenn (a Parkon kívül a Tiffany, a Napfény, a Lelle is mind ilyenek), valószínűleg így is van elég vendég, akiknek ez is jó, ezért nincsenek rákényszerülve a modernizálásra, a megújulásra és a színvonal emelésére.