Gyémánt 500
2015. július 27.egyedül járt itt 45 Újlipótváros egyik jól ismert vendéglője a Lehel piac közelében. Hétköznap ebédidőben van náluk is kedvezményes 2 fogásos menü (leves + főétel) 1090 Ft-ért, ill. 3 fogásos limonádéval 1490 Ft-ért (ami a napi ajánlatból állítható össze), de én már ebédidő után érkeztem, így az étlapról választottam.
A napi ajánlatban általában magyaros, jól ismert ételek szerepelnek, pl. rizseshús, korhelyleves meg effélék. A normál étlap nem túl hosszadalmas, ami általában nem jelent rosszat. 3 féle előétel, 3 féle leves, 3 saláta, főételekből azért több van, 1-2 kommersz étel is mint pl. rántott sajt, bécsi szelet; de vannak izgalmasabb fogások is. A levesek általában csészényi méretűek, viszont a főételek számomra óriási adagok, így most egy szolidabb középutat választva a Kánaán saláta mellett döntöttem. Friss zöld saláta, paradicsommal, kaliforniai paprikával, uborkával, hagymával, almával öntettel és rántott csirkemell csíkokkal. Ez sem egy akkora újítás, de frissen sült, finom, laktató volt. Többféle házi limonádé van (málnás, bodzás). Szervizdíj nincs. Árban a középkategóriás felett picivel mondanám, a desszertek és a levesek szerintem egy kicsit túl vannak árazva, de a főételek többségében korrektek. A kiszolgálás a régi vonalas profi, udvarias, nem nyomulósan érdeklődő, kedélyes. A dizájn nincs túlbonyolítva, a lenti részen inkább kisvendéglős hangulat, az emeleten elegánsabb, de mégis kellemes, fekete-fehér nagy fotókkal a falon (filmrészletek).
2015. július 26., kollégákkal járt itt 35 Zalaegerszeg belvárosától nem messze, egy csendes mellékutcában (amit éppen felbontottak és újraaszfaltoztak) található egy régi típusú 2 szintes - tetőtér beépítéses - házban. A földszinten étterem üzemel, itt szolgálják fel a reggelit is, amit a szobaár automatikusan tartalmaz (10. 000 Ft), a szobák a tetőtérben vannak, lépcsővel érhető el, lift nincs.
Az udvarba be lehet állni az autóval, így éjszakára zárt parkolóban az épület mögött biztonságosan lehet az autót elhelyezni. A szoba berendezése egyszerű, fenyőbútor, franciaágy (nem 2 egyágyas volt összetolva, mint sok helyen), parkettás szoba, pici hűtő. Kissé retró hatású, régi típusú kis képernyős tévé. A wifi ingyenes, de elég gyengécske, több oldalt, képeket nem sikerült behozni. Semmilyen egyéb szolgáltatás nincs a szálláson (pl. wellness vagy ilyesmik). Ha csak aludni akar itt az ember, arra megfelelő. Check-in: 14. 00, check-out: 11. 00 óra
2015. július 26.egyedül járt itt 25 Ez egy olyan hely, ahová valószínűleg soha be nem tettem volna a lábam, ha hirtelen felindulásból, pusztán küldő szimpátia alapján akartam volna betérni valahová enni egy jót. A Bónuszbrigádnál volt egy számomra megnyerő ajánlatuk, s ennek beváltására mentem el a Contrastba.
Előzetesen természetesen megnéztem a honlapjukat is, az ott lévő fotók és bemutatkozó szöveg alapján is egészen másnak képzeltem el, nagyobbnak, látványosabbnak, mozgalmasabbnak. . . Ehhez képest a Wesselényi utca és a Körút találkozásánál egy ronda épület pinceszintjén a szuterénben vannak, elég szűk, sötét helyen. Nem tudom, hogy hol szokták tartani azokat a hatalmas bulikat, amiket a honlapon emlegettek, én ennek nyomait sem véltem felfedezni. Rajtam kívül egy asztalnál ültek barátnők, bár amikor telefonon érdeklődtem, előre mondták, hogy 7 óra után semmiképpen ne menjek, mert már teltház lesz. Amit ettem: a leírás szerint "34 cm-es Armadillo, azaz töltött pizza többféle mártogatós szószokkal 5 dl limonádéval. " 1640 Ft helyett 990 Ft-ért. Az 5 féle töltelékből a sonka-kukoricát választottam. 20 percet kellett várni az elkészültére, így a rendelés leadása után elmentem még a környéken szétnézni, és utána tértem vissza. Amit kaptam: 2 kis tálkában sima ketchup és pizza szósz (egyéb választási lehetőség nem volt). A pizza még így összehajtva is nagyon vékony volt, minimális töltelékkel, túlsütve és emiatt kiszáradva, fűszerezés és ízesítés semmi; a limonádé teljesen sima, negyed citromok beledobva, becukrozva. Tudom, az ilyen bónuszok mindig lutrik, de éppen ezért szoktam előzetesen tájékozódni, még véletlenül sem mindent berendelni, mert hű, de jó, egy újabb akció, és eddig nem is csalódtam, mert azt kaptam, amire számítottam, de ez esetben abszolút nem jött be sem a hely, sem az étel. Sajnálom, nem tudom ajánlani. A mosdó is elég lepukkant volt.
2015. július 26.barátokkal járt itt 45 A sörökhöz nem sokat értek, de mentségemre szolgáljon, hogy nem iszom belőle sokat, sőt, ha tehetem, inkább mást iszom, mégpedig azért, mert a sör ízét alapból nem szeretem. Ha mégis iszom, annak oka van, leginkább az, hogy a sör valóban finom, izgalmas, különleges, még az én ízlésem szerint is.
S amellett vannak olyan alkalmak, hangulatok, társaság, amikor mégis úgy érzem, itt egy jó sör lenne a megfelelő kísérő mindezek mellé. A barátaim között azonban velem ellentétben, a legtöbben szeretik a sört, ha szórakozni megyünk, nem is nagyon isznak mást, esetleg kísérőként 1-1 rövidet. A Hrabalban jártunk már sok évvel ezelőtt a régi helyen is, a Rákóczi úton ha jól számolom, eddig 3 alkalommal jártam, mindig pénteken esti órákban. Minden alkalommal sokan voltak, s emiatt vagy nem emiatt nem minden alkalommal voltunk a kiszolgálással elégedettek. Az újabb körre és a számlára sokat kellett várni a legutolsó ottjártunkkor. A sörökre azonban senkinek sem volt panasza. Árban szerintem korrekt, a csapolt korsók 5-600 Ft-ba kerülnek. Én a Konrad Kapuzint (üveges) és a Nezny Barbar félbarnát kóstoltam. Rövidek közül a Jelinek család párlatait (nevezzük pálinkának) árusítják, nagyon sokféle gyümölcsből. Konyhájuk nincs, ételt nem tartanak. Összességében a pesti cseh sörözők között még mindig az élvonalba tartoznak, de mivel nagy a konkurencia, szerintem érdemes lenne a kiszolgálás minőségére nagyobb hangsúlyt fektetniük.
2015. július 26.egyedül járt itt 25 A Visegrádi utcában és a környéken az elmúlt években elég sok étterem nyílt, üzemelt egy ideig, majd bezárt, mert nem működött mégsem. Ehhez képest az Ebédlő Önkiszolgáló Étteremnek sikerült fennmaradnia már egy jó ideje annak ellenére, hogy kizárólag hétköznap ebédidőben vannak nyitva, és semmivel nem kínálnak többet, jobbat, mint amit bármelyik ételkiszállító cég tud nyújtani.
Gondolkodtam, vajon ki lehet az ő célcsoportjuk? A nyugdíjasok, talán ők, akiknek 10% állandó kedvezményt biztosítanak, s akik inkább lesétálnak ide, társaságban, emberek között vannak, s addig sem kell otthon ülniük a 4 fal között magányosan? 3 féle 2 fogásos menüt kínálnak, amiből az egyik (leves, főzelék vagy egytálétel) csak 800 Ft-ba kerül. Árban tényleg olcsó, de minőségre nagyon menzás. Kommersz, menzás ételeket kínálnak. A berendezés is egyszerű, az ember végigtolja a műanyag tálcát a pult mentén és választ, amit gondol. Én kétszer ettem itt, amikor nem dolgoztam, nem volt kedvem otthon főzőcskézni, és ez volt a lakásunkhoz a legközelebb, de ennyi tapasztalás elég is volt belőle. A fűszereket nem igazán ismerik, vagy csak nem tudják használni. A kiszolgálás is elég unott volt. Nekem nem jött be.
2015. július 26.barátokkal járt itt 35 Egy igazi retro hangulatú rockkocsma, a Rákóczi út és a Dohány utca találkozásánál. Igazából nem is tudtam, mi a pontos neve, az egyik barátom a "Galériás"-nak nevezte el, de ebből mindig némi keveredés lett, mert a közelben, az Akácfa utcában is van egy kocsma, aminek tényleg Galériás a neve. . .
no, mindegy szóval itt a Liquidben is van galéria, sokáig nyitva vannak, és a hangszóróból kizárólag a 70-es és 80-as évek rocknótái szólnak, ha a vendégek úgy kívánják, akár hangosan is és lehet zenét kérni. A dizájnban is visszaköszön a rockzene szeretete, sok-sok bakelit lemez és a rockzene ikonjainak kevésbé jól sikerült portréi a falon. Kiírás szerint éjjel 2-ig vannak nyitva, de előfordult, hogy minket utána sem dobtak ki, szóval a személyzetre rossz szavunk nem lehet. A hely specialitása a Disznósör, amit csapoltan lehet kapni és folyamatosan akciós áron (390/290 Ft). Hát, ez egy kommersz sör, nem kézműves színvonal, de olcsó. Ezen kívül DAB, Bitburger, Erdinger búza és a cseh Bernard (? ) amiket csapolva kínálnak. Vannak még ún. "Metal sörök" is, AC/DC, Motörhead, Iron Maiden - mindent az igazi fanoknak! Az ételkínálat minimál, de ez is retró, a zacskós ropi, mogyi, szotyi mellett lehet még enni retró húsos melegszendvicset, hamburgert és zsíros kenyeret sok hagymával, erős paprikával. Ez tipikusan az a hely, ahová ha jó társasággal, jó hangulatban érkezel, Te is jól érzed magad, de a hangulatot azért nem a hely adja meg - hacsak nem a zene, annak, aki ezt szereti, hanem a társaság.
2015. július 26.egyedül járt itt 55 Ez a cukrászda számomra minden szempontból csodálatos élmény volt, a sütik hangulatát, magas minőségét, ízvilágát, és az egész dizájnt csak a Zazzi-hoz tudnám hasonlítani, számomra most ez a 2 cukrászda az a városban, ami a legjobban tetszik.
Az Andrássy úttól pár méterre található a cukrászda egy saroképületben, kívülről nem is egyértelmű, hogy ez egy cukrászda, lehetne akár egy elegáns ruhaszalon is. A sütik mennyeiek, itt aztán tényleg gondban van az ember, hogy mit is válasszon, ha megtehetném, az egész repertoárt végigenném itt szívesen. Végül a kerek citromtortát választottam és mellé még egy kis málnás piskótaszeletet. A sütik árai 6-700 Ft-tól kezdődnek, és majdnem ezernél érnek véget, azaz mindenképpen a drága árfekvésű helyek közé tartozik, de sajnos tudomásul kell venni, hogy a minőségi alapanyagok, a "kézműves" elkészítés miatt magas a beszerzési és előállítási költség. Nagy belmagasság, hatalmas félköríves ablakok. Az L alakú belső tér tágas, szellős, az egyik falnál a gyerekeknek játszósarkot alakítottak ki. A mosdó tiszta, kulturált, igényes. Biztos, hogy hamarosan vissza fogok még térni, megélni egy újabb felejthetetlen ízélményt.
2015. július 25.egyedül járt itt 55 Blogbejegyzésekben olvastam már a helyről, és a Gourmet Fesztiválon is részt vettek, ezek alapján már volt némi "előképzettségem", hogy mire is lehet számítani. Én mindenevő vagyok és egyáltalán nem omlok össze, ha valami nem egészséges, vagy cukor van benne, de tudom, hogy sokaknak nemcsak pusztán az egészségtudatosság miatt fontos mindez, vagy azért, mert ez most olyan trendi, hanem esetleg valamilyen egészségügyi probléma, ételallergia stb.
miatt kell nagyon figyelniük arra, hogy mit ehetnek. Az Andrássy útról nyíló kis mellékutcában tavaly decemberben nyitottak meg. A berendezés nagyon letisztult, természetközeli, egyszerű, világos, pl. raklapokból összerakott asztal meg ilyesmik. A legizgalmasabb dekoráció egy hintázó rönkfa ülőalkalmatosság (amit sajnos nem tudtam kipróbálni, mert ültek rajta, de majd legközelebb. . . )
Általános jellemzőik az itt kapható édességeknek, hogy kizárólag válogatott bio-gyümölcsből, természetes alapanyagokból készülnek, glutén-, tej- és tojásmentesek. 5-6 sütiben használnak mézet az édesítésre, egyébként a gyümölcsök, pl. füge, datolya biztosítják az édes ízt. Ennek ellenére törekednek arra, hogy ne csak egészséges, de finom is legyen minden. S még egy fontos tudnivaló, a sütiket valójában nem is sütik, hanem speciális aszalógépben 42 fokon szárítják. Árfekvésben minden nagyon drága, de a minőséget meg kell fizetni, ezek az alapanyagok ennyibe kerülnek, mondják. Egy mákos citromtortát választottam, pedig a mákért annyira nem vagyok oda, viszont a citromos édességeket imádom. Nekem annyira nem volt finom, főleg a mákos alap volt az, ami kicsit goromba, kesernyés ízű volt, és a mákszemek nem álltak össze, morzsalékos volt. A citromos felső rész viszont tényleg finom volt. Granolaszelet és hajdinakeksz is van náluk, 3-3 féle ízesítéssel, ezeket kóstolni is lehet; mindet végigkóstoltam, a tonkababos volt szerintem a legfinomabb, de volt 2-3 féle, ami nekem nagyon madáreleség ízű és hatású volt, amúgy 780 Ft egy adag belőlük. A kiszolgálás kétségtelenül csillagos ötös, a fiatalember nagyon lelkesen rengeteg információval ellátott, tényleg igazi vendéglátósként értően ajánlotta a termékeket, ő nagyon profi volt, és amellett amiket elmondott, mégis személyes és így abszolút hiteles volt a számomra. Különleges hely, izgalmas sütikkel, mindenképpen ajánlom!
2015. július 25.egyedül járt itt 35 Újlipótvárosban több retró cukrászda is van, ezek közé tartozik a Sommer is. Azt értem ezalatt, hogy a berendezés ugyanolyan, mint a 70-es-80-as években, nincs semmi dizájn, egyedi arculat, funkcionális a berendezés, és kiszámítható a kínálat, ami a tradicionális, Magyarországon jól ismert süteményeket jelenti.
Itt annyi az újítás, hogy a normál cukros mellett szerepel 1-2 nyírfacukorral készült édesség is a kínálatban. Mivel a Rákóczi túrós a kedvenc klasszikus sütim, az ilyen típusú cukrászdákban általában ezt szoktam kérni. S ennek minősége, íze alapján jó eséllyel az egész cukrászda milyenségéről, stílusáról lehet kapni egy közelítő képet. Mert a Rákóczi túróst sajnos kevés helyen csinálják igazán jól. Itt is becsúszott néhány hiba: egyrészt túl édes volt, másrészt az alja túl száraz, morzsalékos, harmadrészt a tojáshab túl ragacsos volt, nem könnyű és igazán habos, mint amilyennek ideális esetben lennie kéne szerintem. Az árszabásuk normális, a környéken az olcsóbb cukrászdák közé tartoznak, a Rákóczi túrós 360 Ft-ba került. Nem lesz a törzshelyem. De ha arra jár az ember, 1 fagyira be lehet ugrani, nagy csalódást nem fognak okozni. A kiszolgálás normális, kedves volt.
2015. július 25.a párjával járt itt 35 A Pannónia és a Radnóti utca sarkán évek óta megszokott és jól ismert objektum az Oázis Söröző, Újlipótváros egyik biztos pontja, ami igazából semmi extrát nem nyújt, mégis szeretjük. A dizájn retró, feltűnő, és kissé gicces is, nagy pálmafa festmények a falon, és az elkövetője nem volt valami nagy tehetség.
Ételt nem lehet kapni, italokból a teljesen kommersz vonalat képviselik, árakban emberbaráti. A belső rész nem is tudni, milyen, mert mindenki kinn ül a teraszon, ami valójában nem is terasz, hanem az utcasarokra kitelepült székek, asztalok. Évek óta ugyanaz a középkorú, öblös hangú hölgy a pultos+felszolgáló (talán a főnökasszony is? ) egyszemélyben, akinek mindig van egy-egy kedves szava, nemcsak a vendégekhez, de az utcán arra sétálókhoz is. Pl. amikor a gyerekeim még picik voltak, és babakocsival szinte minden nap elmentünk az Oázis mellett a Szent István Park felé, mindig megálltunk egy pár kedves szóra beszélgetni. Egyszer úgy alakult, hogy elfelejtettem magammal telefont vinni és haza kellett valamiért szólnom, simán odaadta a hölgy a mobilját (pedig egyáltalán nem vagyunk törzsvendégek), hogy nyugodtan csörögjek haza, nehogy csak emiatt haza kelljen mennem. Abból is látszik, hogy ennél a helynél tényleg megállt az idő úgy néhány évtizeddel ezelőtt, hogy sem weboldaluk, sem facebook oldaluk nincs.