Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 268 városban
járt már
Felfedező 3738 helyen első értékelő
Népszerű író 2497 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 105404 feltöltött kép
Jó
2015. május 16., kollégákkal járt itt 45 Munkatársakkal jártunk ebben a mexikói ételeket kínáló étteremben. A belvárostól egy kisebb sétával érhető el, csendes utcában, családi házas övezetben fekszik. Eredetileg egy másik helyre igyekeztünk, de amikor megláttuk a Pedrot, bizalmat szavaztunk a helynek. Az étterem belső kialakítása hangulatos és egyedi, vaskos fa bútorok, lócák és kényelmes nagy asztalok.
Az étlapon mindenféle klasszikus mexikói étel szerepel, ezek közül én egy csirkés burritót választottam (Fajita Pollo Burrito - 1850 Ft). A többiek Quesadillas mellett döntöttek, húsos és vega verzióban. Az én választásom nem sikerült a legjobban, bár az étel mennyiségre bőséges volt, még túlságosan sok is a számomra, azonban a káposzta saláta egyáltalán nem volt finom, a burrito tésztája nehéz és száraz volt, és túlságosan vastag is. Az egész étteremre egy pincér fiú jutott, aki egyúttal a pultosi feladatokat is ellátta, emiatt nem mindig vette észre, ha valamelyik vendég szeretett volna még valamit kérni. Az italok kihozatalára sokat kellett várni. Az étterem hétköznap este jó félházzal üzemelt. Összességében vegyes érzésekkel távoztam a magam részéről, bár a többieknek tetszett (persze, mert a Quesadillas finom volt).
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. május 16.barátokkal járt itt 45 Még jó 20 évvel ezelőtt, főiskolás koromban jártam itt először, s bár azóta a Ráday utca és az itt található éttermek, szórakozó helyek jelentősen átalakultak, régiek bezártak, újak nyíltak meg, de a Paris Texas még mindig ugyanott, ugyanúgy üzemel. Az elmúlt években is több alkalommal jártunk itt kisebb-nagyobb baráti társasággal.
Általában nem szoktunk enni, inkább az italozásra fókuszálunk, hosszas baráti beszélgetések kísérőjeként. A standard italok kaphatóak itt is, átlagos árakon. Sörökből csapoltan Arany Fácánt, Heinekent, búzasört ittunk, rövidekből Jaegert, Unicumot. A rövidekhez rendesen lejegelték a poharakat, ahogy kell. A berendezés alapvetően nem változott, a képeken sok-sok régi fekete-fehér fotó. Legutóbbi látogatásunk óta kifestették, a falak most sárga-türkizzöld színűek lettek, jót tett a helynek a felújítás. Az egyetlen nagyon negatívum számomra a mosdó, ami évekkel ezelőtt is szánalmas volt, s most sem lett jobb sajnos. Pici, kényelmetlen, koszos, igénytelen és lepusztult, remélem, ezt is megcsinálják egyszer végre. A stáb eléggé változik, legutóbbi látogatásunkkor nem láttunk ismerős arcokat a felszolgálók között. Vadászni kellett őket többször is, érkezésünk után hosszú perceket vártunk, mire felbukkant valaki az asztalunknál felvenni a rendelést, pedig amikor bementünk, a pultnál álltak, és köszöntünk egymásnak. Az egyik felszolgáló hölgyről először nem is tudtuk eldönteni, hogy ő most akkor itt dolgozik-e vagy ő is vendég? (ruházatában nem utalt semmi az előbbire). Hasonlóképpen, a fizetésnél is mi mentünk oda a pulthoz, hogy most már tényleg mennénk, nem szeretnénk tovább várni. Sértődés, konfliktus nem volt, lazán mentek a dolgok. Árak átlagosak, nem lehúzós hely.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. május 16.a párjával járt itt 45 Budakeszi főútján található ez a kézműves italokat - döntően bor, sör - árusító kis üzlet, ahol az ablaknál egy asztalnál a zsámolyokra leülve helyben el is lehet fogyasztani a megvásárolt különlegességeket. Viszont a helyhiány miatt inkább elvitelre lehet vásárolni.
A repertoárban a történelmi magyar borvidékek pincészeteiből borok, valamint kézműves sörfőzdékben készített sörök szerepelnek, itt is többségében hazai söröket láttam. A borok közül Benedek Pince 2013-as évjáratú Pinot Noir-jából vásároltunk egy palackkal. Mindenképpen ezt a borfajtát szerettük volna választani, ottjártunkkor 3 pincészetből volt ilyen boruk. A sörök közül a domonyi Big Foot Sörfőzde által előállított 2 fajtát, a 2222-eset és az Al Caponét választottuk. Kiszolgálás barátságos, és az árak is alacsonyabbak, mint a hasonló profilú budapesti helyeken.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 16.egyedül járt itt 55 Hétköznap ebédidőben tértem be egy könnyű ebédre, mert már nagyon sok szépet és jót hallottam a Kispiacról. A könnyű ebédet itt nem is olyan könnyű megvalósítani, mert az étlapon elsősorban tartalmas, laktató, húsos étkek szerepelnek. Egyrészt napi menüből, másrészt állandó fogásokból is lehet választani.
Az első kellemes meglepetés az italrendelésnél ért. A felszolgáló úr elmondta, hogy szénsavas üveges üdítőket egyáltalán nem tartanak, viszont helyette van szörp, számos ízben. Így egy fekete ribizli szörp mellett tettem le a voksomat. A napi menüből hideg almalevest választottam. A lé kellemesen fahéjas, nem túl édes, az almakockák pedig roppanósak és savanykásak maradtak, nem főttek szét. Főételként kacsamáj falatok saláta ágyon érkezett. A pirított sült máj egyszerűen tökéletes állagú és ízű, nagyon jó minőségű alapanyagból készült. Egyszerűen tökéletes! Remekül passzolt hozzá a sült paradicsom, a vegyes zöldsaláták és a friss lilahagyma. Az adag nem tűnt túl nagynak, de a máj mennyisége egész sok volt, így egyáltalán nem maradtam éhes. A berendezéssel kapcsolatosan apró negatívum, hogy a belső tér kicsi, az asztalok elég közel vannak egymáshoz. A falnál van 4 db bárasztal, ott a belső helyekre csak úgy lehet beülni, ha kihúzzák az asztalt. Jó időben az étterem előtti teraszon is nagyon kellemes a hangulat. A kiszolgálás hibátlan volt, a középkorú felszolgáló vérprofi, de ugyanakkor vendég-centrikus, és még az étterem vezetője (tulajdonosa? ) is odajött a vendégekhez érdeklődni 1-1 mondat erejéig, hogy ízlett-e az étel. Kötelező szervizdíj nincs, 3500 Ft-ot fizettem.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 10., kollégákkal járt itt 55 Rendszeresen járunk ide fagyizni a munkatársaimmal, szerencsére elég közel esik a munkahelyünkhöz. A Bazilika oldalában található kézműves fagylaltozónál a jó idő beköszöntével mindig nagy sorállás várható, ami részben a külföldi turistáknak tudható be. A helynek az a specialitása, hogy a kiválasztott fagyit rózsa formában építik rá a tölcsérre.
Akkor néz ki a legjobban, ha 3 féle, eltérő színű fagyit választ ki az ember. A vizuális élmény mellett a fagyik amúgy is nagyon finomak, és elég érdekes, izgalmas ízeket is árusítanak (pl. sós karamella, bazsalikomos citrom, ibolya). Már nagyjából végigettem a repertoárt, kedvenceim a mangó, a brazil csoki és a pisztácia. Árban elég drága, és sokkal jobban megéri nagyobb adagot választani (2 íz: 550 Ft, 3 íz: 650 Ft, 4 íz: 750 Ft). A fagyizó előtt ki lehet ülni a teraszra és eszegetés közben lehet gyönyörködni a Bazilika csodálatos épületében.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. május 10., kollégákkal járt itt 45 Munkatársaimmal voltunk itt egy zárt körű rendezvényen. Mivel a szomszédos Dzsungel étteremben vacsoráztunk, így a Crazy Café-ban már csak italt ittunk. Az utcáról egy lépcsőn kell lejönni az alagsorba, ahonnan jobbra a Crazy Café, balra a Dzsungel étterem nyílik. A rendelésfelvétel a bárpultnál történik, ahogy ilyen eseményeken megszokott, nem jönnek ki felszolgálni.
A pultnál nem kellett sokat várni, gyorsan dolgoztak a pultosok, és meglepő módon az italárak Budapest belvárosához és a hely népszerűségéhez képest teljesen normálisak voltak. Egy jéger + cola zero kijött 1000 Ft-ból, ez már elég ritkaságszámba megy, sajnos. A mosdó tiszta és kulturált volt. Elég sok asztal van (magasított asztalok bárszékekkel), kényelmesen el lehetett férni. A terem belső részén volt a táncparkett, péntek este lévén DJ szolgáltatta a zenét. Egész jó hely, jól éreztük magunkat!
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. május 10., kollégákkal járt itt 45 Munkatársaimmal jártunk a Dzsungel étteremben egy pénteki estén. Ez volt itt a 2. látogatásom, évekkel ezelőtt, szintén a kollégákkal már ettünk itt, de azóta a hely sokat változott, még "dzsungelesebb" lett. A bejáratot követő első teremben a falnál lévő terráriumokban hüllők laknak, óriáskígyó, gekkó és tüskés agámák is.
A plafonon ősember barlangrajzok, buja növényzet és egy zsiráfszobor. A mosdó melletti teremben egy kalózhajó kabinjára emlékeztet a berendezés. A hátsó teremben pedig óceáni a hangulat, itt akváriumok vannak és a kék színvilág is a tengereket idézi fel. Az asztalokon üveglapot helyeztek el, amely alatt kagylók, csigák, tengeri csillag van. Szóval a berendezés tényleg nagyon egyedi és hangulatos, mindezt fokozza a sejtelmes félhomály is. Az étlap A3-as méretű, sok képpel, rejtélyes étel elnevezésekkel, de részletes leírásokkal könnyítik meg a választást. Mivel késő este nem akartam nagyon bevacsorázni, csak valami egyszerűt szerettem volna választani, ami itt nem igazán volt egyszerű. A Baobabfa kérge nevű fogást kértem (1590 Ft), ami egy egyszerű előétel, pirított kenyerek fűszeres padlizsánnal (ez elég csípős, borsos volt), fetás pestoval, salsával (szintén csípős) és spenótos krémmel. 2-2 szelet baguette kenyér szerepelt az adagban mindegyik feltéttel, az összesen 8 szelet kenyér még túl sok is volt nekem 1 személyre, így a kollégák is tudtak kóstolni. 1 üdítővel és borravalóval 2200 Ft-ot fizettem. A főételek között olyan ritkaságszámba menő különlegességeket is ki lehet próbálni, mint a kenguru, strucc, krokodil. A kiszolgálás nem volt túl lelkes, elég sokat kellett várnunk az elején, hogy végre odajöjjön valaki az asztalunkhoz, de utána az ételek már elég rövid idő alatt elkészültek.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. május 9.gyerekekkel járt itt 25 Egy szombat délelőtti gyerekprogramra jöttünk el a CeramiCafé-ba, melynek keretében egy koncertet követően agyagozás, kerámiakészítés szerepelt a programban. A koncert Kovácsovics Fruzsina fellépése volt, gitárral kísért gyerekdalok, amit a szőnyegen ülve kellett végighallgatni, ami a gyerekek számára megfelelő volt, azonban a szülőknek nem volt hová leülni, nagyon szűkös volt a hely.
A jegyárban ellátás, ital vagy étel nem szerepelt. A kávézóban minden nagyon drága volt, bár a kínálatban semmi különös nem szerepelt (süti, csoki, szendvics, szörp, kávé). Ez már eléggé rossz szájízt adott, lehúzás érzetünk lett, hiszen egy gyerekprogramon a gyerekek mindig szeretnének kapni valami kis meglepetést, és kintről nyilván nem lehet behozni ennivalót. Ami viszont a leginkább negatívvá tette a véleményünket, az a koncertet következő kerámiás program miatt volt, ugyanis a gyerekek egy részének (főleg a kisebbeknek) már nem volt hely leülni az asztalnál, és ők hiába váltottak ugyanannyi pénzért belépőt, nem tudtak részt venni a programon, nem is kaptak agyagot a formakészítéshez, és segítséget sem az elkészítéshez. A gyerekekkel csalódottan távoztunk, és bár közel van hozzánk, ezek után kávézni vagy egyéb "felnőttes" programra sem fogunk lemenni.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
2Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. május 9., kollégákkal járt itt 35 Munkahelyi tréningen töltöttünk el 2 napot a Panzióban, amely Agárd külterületén, távol a Velencei-tótól, a vasútállomástól és a központtól fekszik, így csak autóval lehet megközelíteni. A földszinten található a recepció és a közös tér, itt volt az étkezés (reggeli és ebéd), valamint a tréning is.
A zárt veranda kellemes árnyékot nyújt, is itt is van asztal, ahol lehet beszélgetni, valamint az emeleten is van egy terasz. Az épület háta mögött egy kis játszóteret alakítottak ki a gyerekek részére, és itt is vannak padok asztalokkal, valamint innen lehet lemenni a pincébe. Az épület háta mögött és alatt egy hatalmas borospince és palackozó van. A telek hátsó részében őzek, bárányok és mangalica disznók élnek, az őzek nagyon szelídek. A 2 és 3 ágyas szobák az emeleten, tetőtérben vannak. A szobák berendezése egyszerű, az ágyak keskenyek és nem túl kényelmesek. Minden szobában külön ágyak vannak, nincs franciaágyas. Van egy szauna is az emeleten, amit kérdésre gyújtanak be. A fürdőszobák mind zuhanyzósak, a zuhanykabin ajtaja kijár (szétesik) és nem is zár rendesen. A személyzet nem volt valami készséges, és a szobákat is csak ebéd után lehetett elfoglalni. Kivételt képezett a főborász úr, Dobos Ferenc úr, aki este az egész borkóstolót levezényelte a számunkra, és rengeteg hasznos és érdekes információval látott el bennünket. A borok között díjnyertes, aranyérmes borok is szerepeltek a kóstolóban, érdekesség, hogy madárneveket adnak a boraiknak pl. vörös gém, zöldike (zöld veltelini). A reggeli nagyon egyszerű volt, 1-2 féle felvágott, sajt, Danone joghurt, paprika, paradicsom. A péksütemények viszont frissek voltak (zsemle, kifli, kenyér), de teljes kiőrlésű vagy egyéb, egészségesebb pékáru nem volt. A rántotta csak akkor érkezett meg, amikor a csapat fele már befejezte a reggelit. Teából csak Pickwick gyümölcstea volt, "igazi" fekete tea vagy esetleg zöld tea nem szerepelt a kínálatban. Összességében maga a helyszín nem rossz, főleg, ha el szeretne valaki vonulni a nyüzsgésből. A wifi gyenge volt.
3Személyzet
4Tisztaság
4Ár / érték arány
3Kényelem
2Szolgáltatások
2Étkezés
3Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 9.egyedül járt itt 55 Újlipótváros egyik jól ismert "trendi" reggelizőhelye a Sarki Fűszeres. Egy háromszegletű telken helyezkedik el az épület, s nemcsak bisztróként üzemel, hanem boltként is, kicsit hasonló az image a Culinarishoz. Az étlap elég egyszerű, a boltban található minőségi élelmiszerekből frissen készítenek mindenféle egyszerű, de finom falatot, reggelit, vagy a nap későbbi időszakaiban szendvicseket.
A hely főleg mediterrán, olasz, görög és spanyol ételekben - sajtok, sonka, kolbász, olívabogyó - és italokban (főleg borok) erős. Az üzleti pici, bent csak az ablaknál van néhány ülőhely, a vendégek azonban úgysem benn, hanem kinn, a fedett teraszon üldögélnek előszeretettel. Serrano sonkás, paradicsomos, olívaolajos bocadillo szendvicset választottam. Nagyon kiadós, nagy méretű szendvics, a 2 fele külön meg volt pakolva a rávalókkal és nem volt összefordítva. Egyik alapanyaggal sem spóroltak, és borssal fűszerezték meg az olajat. A kiszolgálásra az elején kellett várni, mert az üzletben éppen vásároltak. Kis üveges Colával és borravalóval együtt 1800 Ft-ot fizettem; minden pozitívuma mellett egy elég drága hely.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
6784 értékelés / 679 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
265 település / 27 oldalon