2014. szeptember 6.a párjával járt itt 35 Ha az IKEÁ-ban járunk vásárolni, és nem vagyunk időzavarban, legtöbbször betérünk az étterembe is. Kb. fél évvel ezelőtt voltunk legutóbb, azóta véleményem szerint nem változott semmi. Beállunk a kissé tekergő sorba, aztán magunkhoz vesszük a műanyag tálcát és araszolunk a pult előtt.
Először a sütik, 2 féle mandulatorta, kókuszgolyó és almatorta; majd a saláták következnek: lazacsaláta, rákos szendvics. A "szokásosat" kérem, azaz húsgolyókat barnamártással és áfonyalekvárral, sült krumplival, és a változatosság kedvéért a férjem is ugyanezt választja, csak főtt krumplival. Desszertként veszünk még egy fahéjas csigát. Az üdítő 200 Ft-ba kerül, amit újra lehet tölteni, itt is ugyanaz a kínálat, ami régebben: áfonyalé, szénsavas narancs, citrom, cola, cola light, szódavíz. Automatából lehet "önkiszolgálni" magunkat. Ami újdonság volt számomra az ételek között, csirkenyárs hasábburgonyával és a burgonyatáska salátával, bár elég kicsi volt az adag. Kimérve db-ra lehet kapni rántott camembert sajtot, de szerintem árban ez sem éri meg. A napi menü gombócleves és káposztás tészta volt. Csak az étel miatt nem jönnék ide, de vásárlás közben egy ilyen nagy áruházban praktikus, és az ételek egy része árban is kedvező. A minőség benyomásaim szerint semmit nem változott az évek alatt, tartják a színvonalat, ami nem kiugró ugyan, de rendben van. A kiszolgálás gépies, futószalagon megy, nem volt semmi személyesség vagy kedvesség. Az IKEA klubkártyásoknak bizonyos kedvezményeket adnak, de nem minden ételből.
2014. szeptember 6.egyedül járt itt 45 A Pozsonyi út elején, majdnem a Jászai Mari térnél található ez a kiülős teraszos étterem, ahol a trolik befordulnak a végállomásra. Sokszor mentem már el mellette, de most adódott úgy először, hogy le is ültem egy gyors ebédre, a szép napos időre tekintettel a teraszon. Hétköznaponként 2 féle, 2 fogásból álló ebédmenüt kínálnak 990, ill.
1090 Ft-ért. Én a húsmentes menüt választottam, ami zöldbablevest (csészében) és rántott zöldségeket jelentett rizzsel és salátával. 1 pincér szolgált ki minden vendéget, aki egyúttal a pultot/italokat is kezelte, valamint a kasszát is ő vitte. Mindez egy kissé lassította a kiszolgálást, bár ő megtett minden tőle telhetőt. A zöldbableves paprikás, tejfölös és forró volt, finoman készítették el. A főételben 1 db karfiol, 1 cukkini és 3 padlizsán volt, ezek is frissen készültek, tűzforró volt, a rizs viszont alig csak meleg. Korrekt volt az elkészítés és a tálalás, de összességében nem nyújtott maradandó élményt. A belső tér elég tágas, sok asztal van, de ottjártamkor minden vendég a teraszt választotta inkább. A mosdó padlója szinteltolás miatt lejjebb van, bár a szélén van egy narancssárga figyelmeztető csík, azért még így is könnyű elbotlani, balesetveszélyes.
2014. szeptember 6., kollégákkal járt itt 55 Munkatársam meghívására látogattunk el a DiVino-ba egy nagyobb társasággal hétköznap kora este, majd az este eléggé későre nyúlt, mivel a hangulat egyre jobb lett. A kinti teraszon kortyolgatás közben a Bazilika csodás épületét nézegethetjük, a benti rész viszont modern, letisztult, a hátsó traktusban pedig inkább cybertér, a Matrix pirosban.
Bevallom, nem vagyok valami nagy borivó, így a felszolgálók és a barátaim javaslataira hagyatkoztam. Rosét a Takler pincészetből, tokaji furmintot és villányi vörös cuveét kóstoltam. A borok mellé egyszerű, de remek és igen jó minőségű ételeket lehet fogyasztani. Padlizsánkrémet, guacamolét és rokfortkrémet; 4 féle olasz és francia sajtból álló sajttálat, sonkatálat (olasz érlelt hajszálvékony sonkaszeletek feltekerve), olíva-válogatást (3 féle olívabogyóból) ettünk grissinivel és friss baguette-tel. Az ételek ára elég magas, és ha nem nagyobb társasággal van az ember, ennyi mindent úgysem lehet és nem is érdemes berendelni, így viszont mindenből lehetett egy kicsit falatozni. A felszolgálók fiatalok, közvetlenek, és jól felkészültek, a borválaszték pedig beláthatatlanul óriási. Szimpatikus hely, de nem olcsó. A mosdóknál egy kicsit elveszik az ember, mivel női WC felirat nincs, koedukáltnak tűnik a mellékhelyiség.
2014. szeptember 4.barátokkal járt itt 45 Felejthetetlen élményként az aggteleki Baradla barlang hangversenytermében vettünk részt egy esküvőn, majd ezt követően az ebéd és a lakodalom a közeli Cseppkő Hotelben zajlott, ami csupán pár perces sétára fekszik a barlang bejáratától.
A hotel a retró kategóriába sorolható, a 70-es évek dizájnja köszön vissza, egy kicsit visszamegy az ember pár évtizedet, ha itt jár, vagy legalábbis felidézheti az ifjúsága emlékeit. Igaz ez a szobák berendezésére és a lobby, étterem kialakítására is. Az éttermet nagyon szépen feldíszítették és az ételek is nagyon finomak voltak. Elsőre magyaros előétel, disznótoros ízelítő (hurka, kolbász, disznósajt, tros káposzta, stb. ), majd húsleves csigatésztával, főételként pedig vegyestál - többféle hússal, vegyes körettel, vegyes savanyúsággal volt. Aprósütemények, pogácsa. (a tortát máshonnan hozták). A személyzet nagyon kedves, segítőkész volt, de megjegyzem, a mi felgyorsult fővárosi életvitelünkhöz képest sokkal nyugodtabb, lassabb, ami talán nem is baj. A szálloda előtt a parkolás ingyenes, van csocsó és biliárdasztal :-)
Csak 2 és 3 ágyas, kisebb méretű szobák vannak, nagyobb családoknak (több kis gyerekkel) nem igazán megfelelő. Parkolás a szálló előtt ingyenes. Az árak nagyon kedvezőek, mind a szállás, mind az étkezés (italok is) vonatkozásában. Van wellness rész is, de mi nem próbáltuk.
2014. szeptember 4.a párjával járt itt 55 Az Aggteleki-karszt barlangjait látogattuk sorra egy hosszú hétvégén, melyhez remek bázist jelentett a Kövirózsa apartmanház. A falu szélén, az Aggteleki-tó mellett található, felújított parasztház. Az étkezés önellátó, ezért "átlagos"-ra értékelem, s földszinten és az emeleten is van 1-1 közös, felszerelt konyha és étkező, itt lehet főzni és enni is.
Bár csak ketten voltunk, a földszinten egy 4 ágyas szobát kaptunk (2 összetolt + 2 önálló ágy), friss hófehér ágyneművel, szép fabútorokkal, érezni lehetett a fenyőfa illatát. Zuhanyzós fürdőszoba tartozik a szobához (ez nem közös). Parkolás a ház előtt vagy mellett lehetséges. A szállóvendégek kedvezményesen vehetnek belépőjegyet a barlangi túrákra, mivel az apartmanházat is a Nemzeti Park üzemelteti. Nagyon kellemes hely, egyszerű, tiszta, barátságos, csodálatos környezetben.
Kövirózsa Apartmanház válasza
Köszönjük a kedves szavakat, nagy szeretettel várjuk vissza!
2014. szeptember 9., Kövirózsa Apartmanház, ANPI
2014. szeptember 4.gyerekekkel járt itt 55 Tavaly annyira bejött az állatkert és ez a szállás is, hogy egyértelmű volt, visszatérünk. 1 év alatt nem sok minden változott, szerencsére! Ugyanabban a szobában voltunk, mivel itt férünk el kényelmesen 5-en. A Fehér tigris lakosztály a földszinten van (a szobák többsége az 1.
emeleten, ahová lépcső visz fel), egy nagy L alakú szoba, franciaágy, kihúzható kanapé, étkezőasztal, 2 fotel, dohányzóasztal. Utazóágyat nekünk kellett vinni, nem tudtak biztosítani. Az ár-érték arány szerintem nagyon jó, 1 éjszaka 27. 000 Ft, a gyerekeknek nem kellett fizetni az étkezésért (kötelező reggeli 1. 000 Ft/fő), és annyiszor mehettünk be az állatkertbe ingyenesen, ahányszor csak akartunk. Az állatkerten kívül más programunk nem is volt. A fürdőszobában nagy sarokkád van. Örömmel észleltük, hogy az 1 éve még hibás konnektort javították, illetve kisebb felújításokat is végeztek. Hűtő az előszobában van. Ami kevésbé szerencsés, az a mennyezeti világítás kialakítása, soronként egyben lehet csak fel-le kapcsolni. A nagy szekrény egyik fiókja szorul, azt nem is használtuk inkább. A konyhasarok jól felszerelt, mikró is van. A reggeli bővített kontinentális svédasztal, többségében hideg ételek, felvágottak, sajtok, joghurtok, cornflakes, dzsem, vaj. . . szóval egyszerűbb dolgok, de a 2 csillaghoz képest bőven túlteljesítik, ezen kívül rántotta és virsli volt. Minden nap ugyanaz a felhozatal, de nekünk abszolút megfelelt. Narancslé és almalé üvegkancsóban, összességében kicsit suli-menza vagy úttörőtábor hangulatú az egész, kicsit retró, de kellemes. A konyhás néni ott áll az ajtóban és tőle lehet kérni plusz dolgokat. Nagyon kedves a személyzet, látszik, hogy nagyon szeretik a gyerekeket. A 10 órás check-outot nem vették szigorúan (nekünk nem sikerült időre elhagyni a szobát) bár nyilván attól is függ, jön-e utánunk vendég. Ingyenes őrzött parkoló van a szálló mellett. A közeli Igrice csárdában és a Vadász csárdában is kedvezményes vacsora lehetőséget ajánlanak a szálloda lakóinak.
2014. szeptember 4., kollégákkal járt itt 55 Már sok évvel ezelőtt felfedeztük ezt a remek éttermet. A kinti terasz a Bajcsy autós forgalma miatt nekem túl zajos, jobban szeretek benn ülni, ahol nemcsak a csendesebb környezet, de a hangulatos berendezés is megadja a kellemes alaphangulatot. Nagyon tetszik, hogy egy igazi fa van beépítve/körbeépítve az étterem belső terében.
Sok külföldi turista fordul meg a környéken, hiszen az Andrássy úttól és a Bazilikától is csupán néhány méterre található, az étlapon sok a klasszikus magyar(os) étel. Ennek ellenére árban szerintem teljesen korrekt a hely. Az ár-érték arány pedig kifejezetten kedvező. Házi lecsó, kolozsvári töltött káposzta, csirkepörkölt galuskával is szerepel a kínálatban. Minden héten van egy heti ajánlatuk, amiben izgalmasabb, különlegesebb ételek vannak. A gulyásleves bár csészényi volt, de mégis kiadós, tele mindennel, jól paprikázott, fűszeres, a hús nem volt rágós és zsíros. A tojásos nokedli fejes salátával szintén telitalálat volt, és akkora adag, ami kifogott rajtam. A kiszolgálás gyors, pörgős, de udvarias, fiatalos, barátságos. Feltétlenül ajánlom a helyet!
2014. szeptember 3., üzleti partnerrel járt itt 55 Üzleti ebédre kaptam meghívást az Alibibe, ahol még nem jártam korábban, de látásból ismertem a helyet. Az Egyetem téren sok asztalos terasz van, de az eső miatt bent foglaltunk helyet. Az étterem kicsi, de barátságos, izgalmas, eredeti kialakítású; könyvek a polcon, régi berendezési tárgyak, francia századfordulós plakátok a falakon.
Igazi békebeli kávézó hangulat. A hétköznapokon kínált déli menüt választottuk, ami 1190 Ft-ba kerül és 2 fogást tartalmaz. Először vízitorma levest ettünk, amelynek az színe és az íze leginkább a sóskára hasonlít, de van egy kellemes, kicsit csípős utóíze, de egyáltalán nem olyan vad, mint a tormáé. A főétel mediterrán csirkemell volt jázminrizzsel. A csirke attól volt mediterrán, a fűszerezésén kívül, hogy fetasajt, olívabogyó, paradicsom, cukkini, padlizsán szerepelt a raguban. Ez is izgalmas kombináció volt, bár akár otthon egy egyszerű háziasszony is el tudja készíteni. Málnaszörpöt és limonádét ittunk hozzá. Finom sütik is vannak, de szerintem azok elég drágák. A mosdó nagyjából rendben volt. A pincérek tették a dolgukat, észrevétlenek voltak, nem zavarták a megbeszélést. Tetszik a hely!
2014. szeptember 3.családjával járt itt 55 Sopron felé haladtunk, amikor a gyerekek észrevették a játszóteret az út mellett, így nem volt apelláta, meg kellett állnunk. A leparkolást követően hosszasabban maradtunk, bár csak innivalót akartunk venni, végül így egy ebédet is beiktattunk a programba.
A belső tér tágas, szépen meg voltak terítve az asztalok, de a jó időre tekintettel, a többi vendéghez hasonlóan mi is inkább a teraszon foglaltunk helyet. A fiatal pincér azonnal a segítségünkre sietett, segített a választásban, az ételek pedig nagyon gyorsan elkészültek. A gyerekek miatt párizsi pulykamellet rendeltünk krumplitallérokkal, amelyek mosolygó arcot formáznak (1090 Ft a gyerekmenü). A hús friss, finom volt. Szombatonként 2690 Ft-ért svédasztalos büféebéd lehetőség is van itt. Lehet féladag ételt is rendelni, a teljes ár 65%-áért. Az étlap nagyon tetszetős, az ételeket nagyméretű színes fotókon mutatják be. Az árak középkategóriásak. A mosdó tiszta, rendezett volt. A benti részben van egy kis játszósarok a gyerekek részére. Nagyobb rendezvények tartására alkalmas a hely, mellette egy panzió üzemel.
2014. szeptember 3.gyerekekkel járt itt 55 Szállóvendégként reggelit és vacsorát fogyasztottunk az étteremben. Igazából elfogult vagyok, mert az első esténken "kilóra megvettek" a tatárbifsztekkel, ami az egyik kedvenc ételem, és nagyon profi volt. A vacsora menü úgy állt össze, hogy mindig volt 2 féle leves, az egyik általában valami krémleves vagy zöldséges, a másik húsos.
Pl. vadraguleves, húsleves, klasszikusok. A főételek közül az egyik mindig halfilé volt, köretként tarhonya, krumpli (többféle módon elkészítve), rizs vagy rizibizi, tészta. A vörösboros áfonyás szarvasszelet krokettel is remek volt, bár a krokett mirelitnek tűnt. A saláták, savanyúságok választéka széles. Minden alkalommal volt valamilyen bekevert saláta, ezek is finomak voltak. Minden este volt sajttál 4 féle sajtból. Desszert: a gyümölcsök mellett 3 féle süti, egyik nap sem ismétlődött a kínálat, minden nap más volt. A sütik is nagyon finomak voltak, nem túl édesek, frissek, könnyű tésztával. Az előételeknél nem sokat időztem, de az is minden nap más volt. A reggeli szintén svédasztalos volt, szokásos dolgok, ami minden 4 csillagos szállodában jól ismert, s úgy vettem észre, hogy a hidegtál, a saláták és a gyümölcsök minden nap ugyanaz volt, de én így sem tudtam a 4 nap alatt végigenni. A meleg pultban: tejberizs, császármorzsa, bundás kenyér, omlett/rántotta/gombás/sonkás rántotta, sült szalonna, virsli, sült kolbász volt. A gabonapelyhek kínálata is jó volt (gyerekek ezt szeretik), 5 féle. A gyümölcslé gépi, szóval kissé vízízű, de ittam már rosszabbat ebből a fajtából. A péksütemények frissessége és választéka is nagyon jó volt. A vacsorához rendelt italok ára drága. Összességében a vacsora szuper volt, igazán nagyon jó, a reggeli pedig olyan, amilyennek lennie kell. A pincérek gyorsak, korrektek és kedvesek voltak.