Gyémánt 500
Kitartó fotózó 102013 feltöltött kép
2014. március 11., kollégákkal járt itt 45 Egy viszonylag csendes környéken, Újlipótvárosban, a Lehel piac közelében található ez a szállás. Csapatépítő tréningen vettem itt részt az elmúlt évben. A személyzet igen készséges és kedves volt. A szobák és az egész szálloda tiszta, rendezett, letisztult. A szobák kényelmesek, átlagosan felszereltek, a környező utcákra néző ablakokkal.
A konferenciaterem kissé szűkös volt a létszámunkhoz képest. Az étkezés svédasztalos volt, elég változatos és finom, bár egy kissé unalmasnak mondanám. A Dunapart közelsége lehet vonzó a turisták számára, és a Belváros is csak 3 megálló, azonban árban kedvezőbb mint a belvárosi szállások. Van egy kellemes belső udvara, az épület aljában mélygarázs van (fizetős).
2014. március 11., kollégákkal járt itt 55 2x2 napos szakmai képzésen vettünk részt a szállodában munkatársaimmal. A szoba szép, tiszta, jól felszerelt volt. Reggelit és ebédet kaptunk, mindkettő svédasztalos formában. Az ebéd különösen ízletes és változatos volt, kicsit mediterrán, kicsit franciás, a ráksaláta különösen finom volt.
Egy alkalommal a desszerteket nagyon lerabolták, mire mi is tudtunk volna belőle enni, egy másik alkalommal pedig az étkező részben már nem tudtunk helyet foglalni, ezért a kávézó részlegben terítettek meg számunkra. Ez is kényelmes volt, de egy kicsit sokat kellett a tányérokkal gyalogolni az asztalunkig. A konferenciaterem kissé szűkös volt, szinte oldalazva bírtunk bemenni, talán kisebb létszámra számítottak? , ezt nem tudom. A wellness részt kipróbálni nem volt módom, csak megnézni, nagyon szép, tágas, kellemes, és napközben érdemes menni, mert akkor alig vannak, estére viszont megtelik. A személyzet minden igényünket gyorsan teljesítette. Az uzsonna bekészítések, pogácsa, aprósütemény is igazán finomak voltak.
2014. március 11.a párjával járt itt 45 Ausztriába tartottunk egy hosszabb kirándulásra és a határátlépés előtt itt szálltunk meg egy éjszakára egy két ágyas szobában. A szálloda a város szélén, közvetlenül a Duna holtág partjánál található, csodaszép környezetben, bár a szúnyogok támadására érdemes felkészülni.
Vacsoránkat szabad téren az étterem külső részén fogyasztottuk el, igen bőséges magyaros konyhával, emberes adagokkal szembesültünk. A szobánk elég kicsi volt, fenyőbútorokkal funkcionálisan felszerelt. A reggeli menüválasztásos volt, a meleg ételre (virsli, rántotta) elég sokat kellett várakozni. A kiszolgálás reggel elég lassú, vontatott volt. A személyzet kedves, udvarias volt.
2014. március 11.barátokkal járt itt 55 Ismerősök ajánlására kerestük fel az éttermet pénteken este. Nem vagyunk ismerősök Miskolcon, így elég nehezen találtuk meg a helyet, sokat kellett kérdezősködni, pedig központi helyen, a Szinva Park Plaza, Fő út közelében található. Mint a tulajdonostól megtudtuk, az étterem híre a facebook-on kezd "terjedni" és mindössze 3 héttel ezelőtt nyitottak.
Este 8 körül gyakorlatilag teltház volt, a fiatal pincérek pörögtek, és a rendelés felvételekor jelezték, hogy az ételekre egy kicsit többet kell majd várni, mivel a konyha is teljes gőzzel üzemel, és sok a rendelés. Ehhez képest az ételek nagyon gyorsan elkészültek. A hely specialitásai népszerű amerikai ételek, óriás hamburgerek mindenféle töltelékkel, sült krumplival, szósszal, hotdogok, amerikai palacsinta, muffin és néhány frissensült. A berendezés is ezt a tipikus amerikai hangulatot és életérzést idézi a fali képekkel, dekorációval. Én Kentucky csirkemellet választottam sajtmártással és sült krumplival. A hamburgerhez használt húspogácsa saját előállítású és fűszerezésű, "titkos" recept alapján 100% marhahúsból készül. A nagy mennyiségi igényre tekintettel a sült krumpli nem helyben friss burgonyából készül, hanem mélyhűtött szeletelt alapanyagból. Desszertként palacsintát kóstoltunk eper öntettel és ajándékba kaptunk 3 db csokis muffint, de ez nem annyira ízlett. Asztaltársaságom tagjai Cézár salátát és hamburgert rendeltek. Lehet, hogy fővárosi árakhoz vagyunk szokva, de nagyon pénztárca barát a hely, nem is emlékszem, mikor ettem ilyen sokat tartalmasat és egyúttal finomat is ilyen kevés pénzből. A bár széles italkínálattal rendelkezik és sok akciós italuk van. A melegkonyha este fél 10-ig üzemel, a hely viszont hétvégén hajnali 4 óráig nyitva tart.
2014. március 11., kollégákkal járt itt 55 Szezonon kívüli időszakban hétköznapon töltöttünk el 2 napot a szárszói 2 Korona Hotelben. Korábban már több alkalommal jártunk itt, szintén céges tréningen 2-3 napos időszakokban. A Balaton néhány száz méterre van, viszont úgysem volt fürdére alkalmas az idő, a vasútállomás és a település központja is egy kellemes sétára található.
A szobák között a fölszintiek kertkapcsolatosak, az emeletiek terasszal rendelkeznek. A konferenciaterem világos, mindennel felszerelt, kényelmes. A 2 ágyas szobák tiszták, szépek, kényelmes volt az ágy. Az étkezés volt a legnagyobb pozitívum, a büféebéd és vacsora minden alkalommal igen bőséges és változatos volt. Tészta, csirke-, hal és marha vagy sertés húsételek, egyik alkalommal szarvaspörkölt volt (rántott, süét és mártásos is), köretként rizs, burgonya, zöldségköret. 2 féle leves, az egyik valamilyen kiadós húsos leves (gulyás, bab, tárkonyos vadragu, a másik zöldségkrémleves volt krutonnal. A desszertek is nagyon finomak voltak. Az egyedi igényeket is figyelembe vették, pl. vegetáriánus, fogyókúrázó kollégák kéréseit, senki sem maradt éhes. Esténként fix program volt a jacuzzi, kint szabadtéri medence van, a bátrabbak abban is megmártóztak. A személyzet nagyon kedves, udvarias, amikor szükség volt rájuk, mindig ott termettek, minden kérésünket szinte lesték, amúgy viszont észrevétlenek voltak, sohasem tolakodóak. A csapatépítő program részeként szabadtéri feladatok is voltak, itt is mindenben segítettek nekünk, pl. kerítettek magas létrát, bemászhattunk a vízaknába, mindenütt a kertben zsinórokat kötöztünk ki, stb. A közeli szállodába át lehetett menni bowlingozni. Nekem minden alkalommal nagyon pozitív, ajánlom.
2014. március 6.a párjával járt itt 55 Barátságtalan, ködös, csípős időben látogattunk el a Palota szállóba. Miskolcon volt hivatalos programunk, és úgy gondoltuk, beiktatunk még egy kis túrázást, sétát, romantikázást. Gyönyörű kastély, pazar panorámával a természet szívében. A szobák egy része a Hámori tóra, részben a kastélyparkra néz.
A vízesésben sajnos alig folydogált a víz ottjártunkkor, de így is szép volt. A szoba szép volt, kényelmes, tradicionális hangulatot tükrözött. Az ételek finomak, változatosak voltak. A wellness részleget nem próbáltuk ki, mivel otthon felejtettem a fürdőruhát, így erről nem tudok nyilatkozni. Szívesen visszatérnék még, amikor jobb az idő, bár árban egy kissé drága.
2014. március 6., kollégákkal járt itt 45 A Cafe Vian a munkahelyem közelében található. Ma jártam ott ennek ellenére második alkalommal, munkatársak invitálására. Hétköznap ebédidőben 2 fogásos ebéd menüt adnak, 3 leves és 3 főétel közül lehet választani 1. 190 Ft-ért, szerintem elég kedvező ár. A mai menüben cikkini krémleves, húsleves cérnametélttel és padlizsánleves csirkehússal szerepelt.
A fételek egyike mindig saláta, ma svájci saláta volt, egy olaszos tésztaétel (ma penne spenóttal, fokhagymával) és a harmadik egy húsétel körettel, a mi választásunk erre esett: szűzérmék sonkás parajos burgonyatekerccsel. Az ételek gyorsan érkeztek, a levesek csészében tűzforrón, ízletesen. A főételek sajnos elég aprócska adagok, én személy szerint abszolút nem laktam vele jó, ám ízre finom volt, a hús omló, ízletes, éppen megfelelő mértékig átsült. A köret izgalmasnak tűnt, de szerintem egy kissé száraz volt. A menü után lehet mindig választani egy desszertet is, mi ezt ma kihagytuk. 2 szinten találhatóak asztalok, 12-kor kezdődik az ebédidő, és fél egykor gyakorlatilag már telt ház volt. Jó időben a teraszon is helyet lehet foglalni, bár az Arany J oldali rész elég zajos, és sok a járókelő is. Összességében kellemes hely, egy-egy alkalommal éppen jó. 6 óra után, amikor eljöttem az épület mellett, ismét azt tapasztaltam, hogy szinte telt házzal üzemelnek, ilyenkor a la carte étlapból lehet falatozni (az étlap természetesen délben is "működik"). A pincérek kedvesek, nem túl észrevehetőek, nem tolakodóak, bár egy kicsit lassúak, kényelmesek voltak az én benyomásom szerint. A facebook oldalukon mindig megnézhető az aktuális étlap. Kutyabarát hely.
2014. március 4.gyerekekkel járt itt 45 Családi hétvégére látogattunk Szegedre. A szállás kiválasztásánál szempont volt a központi, belvárosi elhelyezkedés és a megfelelő szobaméret. A szálló részben pizzériaként is működik, a szobák 2 emeleten vannak, elég meredek a lépcső és nincs lift.
A szobánk valójában egy óriási lakosztály volt, egy nagy nappali TV-vel, franciaággyal, ülőgarnitúrával; a másik kisebb szoba franciaággyal, ugyancsak TV-vel, 2 külön fürdőszoba, mindkettő zuhanykabinos, nagy előszoba és egy nagy konyha teljes berendezéssel, hűtővel, mikróval és 6 személyes étkezőasztallal. A szálloda a Fürdőtől pár percre egy csendes mellékutcában található, a Víztorony tértől néhány lépése. A fő problémánk volt, hogy nincs saját parkoló, így autóval megállni csak az utcán lehet (hétköznap fizetős és helyi tárcsás megoldás van, amit csak kijelölt kioszkokban lehet váltani, több zóna van, stb. elég bonyolult a rendszer. És mindezt magunknak kellett kitalálni és felfedezni). A szálloda egy néhány száz méterre lévő parkolóudvarban is tud parkolóhelyet biztosítani - elég drágán -, de ez egy kicsit messze van a szállodától. Aki nem kisgyerekekkel és sok cuccal van, annak praktikus lehet ez a megoldás is. Hétvégén nem érdemes, mert az utcán bőven volt hely. A szállodában reggelit és vacsorát kaptunk. A reggeli a szokásos szállodai koszt volt, semmi extrával, de friss és jóízű volt minden, a vacsora pedig menüválasztásos. Ízletes, de nem túl változatos. (A gyerekeknek ízlett, végül is ez volt a fontos számunkra). A tiramisu nagyon finom volt! A közelben van a villamos megállója és egy kis Tesco. Összességében pozitív, de gyerekekkel fárasztó túra volt. A helyet családi vállalkozásban édesanya és fia üzemelteti, szerintem a kezdeti indulási nehézségek után egy jó kis szálloda lehet, emberközeli, udvariasak, kedvesek voltak velünk.
2014. február 19., kollégákkal járt itt 45 Hátköznap ebédidőben vagy délutáni kávézásra szoktunk ellátogatni a kollégákkal alkalmanként a Fruccolába, mivel munkahelyem közelében található. Minden ételükre jellemző, hogy friss, jó minőségű alapanyagokból frissen a helyszínen készítik el, könnyű, könnyen emészthető, kifejezetten egészséges ételeket kínálnak.
Déli menüben napi levest, tésztaételt és főételt (1. 290 Ft), ez általában hal+köret, vagycsirke+ köret, szendvicset és salátát kínálnak, továbbá desszerteket, gyümölcssalátát, turmixot, frissen facsart gyümölcsleveket, és persze kávét, teát. A salátákat saját ízlés szerint lehet összeválogatni, és az alapanyagok ár szerint 3 csoportba vannak besorolva (+öntet). Én ma zöldsaláta alapot, mézes-mustáros csirkemellet, kukoricát, paradicsomot és reszelt sajtot választottam. Árban a környékbeli gyorséttermeknél drágább, ezért minden nap nem szoktam itt enni. Ennek ellenére ebédidőben rendszeres a kígyózó sor és vadászni kell az ülőhelyet, vagy várni, amíg felszabadul a következő. A környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fordítanak, az elviteles ételeket újrahasznosított kartondobozokba és papírzacskókba csomagolják, és a visszavitt zacskókat beszámítják a következő vásárlásnál.
2014. február 18.egyedül járt itt 55 Mivel nagyon szeretem az indiai konyhát, gyakran járok ide enni hétköznap ebédidőben. Bár magam nem vagyok vegetáriánus, nem mindig vágyom húsos ételekre. A mai napon kurkumás rizst, krumpli-répa-karfiol szabdzsit (wokban sült zöldséges egytálétel), brokkoli pakorát (csicseriborsó tésztában kisütött zöldség) és alma chutney-t ettem purival (indiai kenyérlepény), italként rózsavizes limonádét.
Mivel a helyet a Krishna tudat szellemében üzemeltetik, a húsmentesség mellett az alkoholmentesség is előírás számukra (azaz nincs sör). Ezen kívül többek között tojást, hagymát, fokhagymát sem használnak az ételekhez. A menü minden nap változik, de az összetétel hasonló: 3 féle chutney, puri, naan, 3 féle pakora, 3-4 féle szabdzsi, 2 féle rizs, 1 féle tésztaétel, saláta, 1 rakott főétel, 1 féle főzelék, 2 féle leves, 1 féle daal, 2-3 féle desszert. Menüket is árulnak, de azok számomra túl nagy adagok lennének. Az ételekből lehet kis adagot is kérni, és természetesen elvitelre is. Maga az étterem puritán, egyszerű, de tiszta a berendezése, egy pincében található, meredek a lépcső, és alacsony a plafonja a lépcsőlejárónak. Egy kis ajándéküzletet is üzemeltetnek a bejárat mellett. Nagyon finom, valóban autentikus a konyha, eredeti indiai alapanyagokat és fűszereket használnak. Árban a többi vega és indiai étteremhez képest nagyon kedvező. Ebédidőben rendszeres a sorállás. Vasárnap nincsenek nyitva. Ingyenes wifi elérhető, de térerő nem nagyon van.