Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 268 városban
járt már
Felfedező 3738 helyen első értékelő
Népszerű író 2497 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 105404 feltöltött kép
Jó
2015. március 22.barátokkal járt itt 45 A Miskolci Egyetem főépület aulájából nyílik ez a büfé-étterem, ahol hideg és meleg ételeket is lehet fogyasztani. A meleg ételeket persze nem helyben készítik, hiszen itt elsősorban a gyorsaságon van a hangsúly, hanem különböző mélyhűtött, pár perc alatt frissen kisüthető, elkészíthető ételek szerepelnek az étlapon, de ezeken kívül minden nap lehet kapni napi menüt, szintén kedvező áron.
Nemcsak hétköznapokon, a tanórák alkalmával tartanak nyitva, hanem a hétvégi rendezvényeken is. Én egy rántott alaszkai lazacszeletet kértem, sült krumplival és friss salátával. Mindenki kap egy sorszámot, és pár percet kell várni az elkészülésre. Még jóval ebédidő után is nagy volt a tömeg, az ülőhelyet úgy kellett levadászni. A kiszolgálás nagyon barátságos, de emellett gyors, pörgős is. Az üres tálcákat sajnos nem minden vendég dobja ki maga után, pedig ki vannak rakva a gyűjtők és a kukák is, a személyzetnek viszont nincs ideje a hanyag vendégek után/helyett folyamatosan elpakolni. A főételek körettel együtt kerülnek 7-800 Ft-ba.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. március 21.egyedül járt itt 55 A Dining City étteremhéten ezt az éttermet kerestem fel elsőként. Kollégáim már jártak itt munkaebéden, és jó szívvel ajánlották, bár a magas árak eléggé elriasztottak. Az étteremhét által kínált kedvezményes akcióban (3 fogás fix 4900 Ft-ért) úgy gondoltam, jó alkalom lehet mégis kipróbálni.
A hely nagyon elegáns, számomra egy kicsit feszengős, nem túl oldott a hangulat, de a személyzet nagyon udvarias, bár távolságtartó. A 3 előétel közül, amit választottam, a mézes csirke, zöldsaláta ágyon, mangó vinaigrette öntettel annyira nem volt különleges vagy eredeti fogás, de elég jó adag volt, érezhetően friss, prémium alapanyagokból, értő kezek által elkészítve. A főétel szürkemarha csevapcsicsa, fűszeres túróval és marinált paprikával nagyon jól, erőteljesen volt fűszerezve, a hús laktató, kiadós volt. A legfinomabb a desszert volt számomra, Katalánkrém, narancsos piskótával, ami rendkívül elegáns tálalásban érkezett. A 3 fogást nem volt könnyű végigenni, de vétek lett volna bármit is meghagyni belőle. 1 kis üveg ásványvízzel és szervizdíjjal együtt több, mint 5000 Ft-ot fizettem, ami nálam már az "elég húzós" kategória, de a Prime Steak-nél egyértelműen igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni. Az italokat külön sommelier szervírozza, aminek a víz esetében nem igazán van jelentősége szerintem.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. március 21.egyedül járt itt 55 A Dining City étteremhét keretében ebédeltem ebben az étteremben. Fix áron 3 fogásos menüt lehetett választani. Az étterem exkluzív helyen, a Duna korzón található. A jó idő beköszöntével a terasz megtelt főleg külföldi turistákkal. Benn kb. az asztalok 1/3-ánál ültek, én is itt kaptam helyet az egyik Dunára és Budavári Palotára néző ablak mellett, csodálatos panorámával.
Az előételek közül a grillezett kecskesajtos baguettet választottam zöldsalátán tálalva sült kápia paprikával. Nem volt hatalmas adag, de nagyon finom, jól eltalált kezdésnek ígérkezett. A főétel: rostonsült harcsa steak paprika salsával, juhtúrós sztrapacskával, kapor mártásban hasonlóképpen nagyon jól sikerült, a harcsa friss, ropogós, belül omlós volt. Mindezt megkoronázta a szuper desszert, csokoládés brownie eper velővel és 1 gombóc vanília fagyival. 1 üveg ásványvízzel és szervizdíjjal együtt 3800 Ft-ot fizettem, ami elég jó ár-érték arány, bár persze nem olcsó. A hely elegáns, letisztult, nem hivalkodó. A kiszolgálás is 5 szívecskés volt. Nagyon jó benyomást tett rám az étterem, mindenkinek ajánlom!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. március 15.egyedül járt itt 55 Hétköznap ebédidőben teszteltem a helyet, céges ügyben volt erre dolgom, véletlenül estem be éppen ebbe a pizzériába. A földszinti rész semmi extra, kicsit szűkös hely, néhány asztallal, az egyik asztalnál nagy társaság falatozik jóízűen, a kiszolgálás és rendelés szemben történik, a pult mögött belátni a konyhába, ahol készülnek a finomságok.
A bolt tulajdonosa és vezetője egy középkorú, jó kedélyű úr, aki elmesélte, hogy 33 éve nyitottak, és fokozatosan bővültek, sok a helyi törzsvendégük, amit megerősít az egyik úr is, aki közben tért be egy ebédre. A számtalan pizzán kívül tészták és olaszos főételek is szerepelnek az étlapon. Egy Calimero pizzát kértem, amely normál méretű, 32-cm-es. A pizzatészta vékony, a sonka jó minőségű, és nem fukarkodtak a feltéttel. A felét be is csomagoltattam, sok lett. Egyébként kiszállítást is vállalnak. Az emeleten egy egészen más világba csöppen az ember, egy csodálatos olasz villa hangulatot idéznek meg, római szobor, freskószerű színes festett falak, puha párnás kovácsoltvas székek, csobogó. Igazi romantikus találkahely lehet!
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. március 15.egyedül járt itt 55 Ha nagy ritkán van ideje az embernek egy jót reggelizni, mert nem kell sehová rohanni, s nem egy péksütit befalva kell beesni az első megbeszélésre, akkor utána egészen más hangulatban telik az egész nap. A Séf utcája a Hold utcai piacon remek reggelizőhely, már reggel 8 órától nyitva tartanak.
A "Huber" kéksajtos, körtés giga molnárkát kértem almafröccsel. A szendvicseket természetesen frissen készítik el a rendelést követően. Az elkészülés lépéseit elnézegetve egy jót beszélgettünk a kedves felszolgáló fiatalemberrel. Elmondta, hogy ebédidőben nincs ilyen nyugalom, sőt! és a pénteki slágerből, a sóletből soha nem tudnak annyit főzni, hogy ne fogyjon el, a sóletért már 11-kor jönnek az emberek. Nagyon finom volt a szendvics, különleges ízhatás, csodálatosan összeillő ízekkel. Legközelebb ebédre megyek!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. március 15.egyedül járt itt 45 A Dérynéről nagyon sokat hallottam már, 2 nagy tábort azonosítottam, egyrészt a Déryné-imádókat, akiknek évek óta törzshelye és esküsznek rá, a másik a fanyalgó-csalódottak, akik többet/jobbat/mást. . . vártak és nem azt kapták, ami elképzeltek. Ez a kettősség az ittjártam. hu értékelők között is kiütközik az eredményekben.
Szóval vegyes előérzetekkel hétköznap ebédidőben, de kevés szabadidővel látogattam meg az éttermet. Az ajtóban egy fiatal kedves hölgy fogadott, aki egy bárszékes, magas asztalhoz kísért. A nagyobb, több férőhelyes asztalokat a nagyobb létszámú társaságoknak tartják fenn. Majdnem teltház volt! Az étterem közepén egy hatalmas bárpult van, innen szervírozzák az italokat. Az étterem egyik sarka könyvtárszoba hangulatú, kuckós-meghitt, illetve van 2 asztal, ami borbisztró jellegű környezetben áll, ahol az egész falat borospalackok borítják be. A pincér hölgy is nagyon nyájasan kedvesen fogadott, egyből ajánlott italt, és látszott, hogy étlap nélkül is jól ismeri a fogásokat, itt nem a sorszám alapján azonosítják az ételeket. Étlapra amúgy nem volt szükségem, mert előre elhatároztam, hogy túrógombócot fogok kérni, melyhez a hölgy javaslatára a teák közül mentateát választottam. Igazi bio-tea készült, friss mentaleveleket hozott, hozzá akácméz, frissen facsart citromlé (nem Olympos! ), barnacukor. Az étlapjuk amúgy elég rövid és egyszerű, nincs túlbonyolítva. A túrógombóc 1 db nagy méretű gombóc volt, könnyű, nem édes, de mégis laktató, tökéletesen volt elkészítve, sok tejföllel, enyhén fahéjas morzsával. Az árak magasak Déryné-nél, másutt ennyi pénzből bőven megebédelhettem volna. A személyzet hozzáállása nagyon szimpatikus és üdítő élmény volt, itt úgy éreztem, a VENDÉG nagyon fontos mindenki számára, és a munkájukat is lelkesen, pörgősen, odaadóan végezték (vagy ha valójában nem, kívülről mégis úgy látszott, hogy igen). A mellékhelyiségek a pincében találhatóak, itt van egy elkülönített borospince is, amelyet zártkörű eseményekre lehet igénybe venni, ottjártamkor le volt zárva.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. március 15.egyedül járt itt 45 Időről időre nyílik egy újabb indiai étterem Budapesten, mindegyiket meg szoktam nézni, tesztelni, több-kevesebb sikerrel. Bónuszbrigádos kuponnal jártam itt, ezért a menüt nem én állítottam össze. Ha rajtam múlt volna, biztosan nem ezeket az ételeket választom.
Az előétel Massala Papad volt, ropogós lepény (mint egy óriási chips, de nem krumpliból van, hanem csicseriborsó lisztből), nyers kockázott hagymával, uborkával, paradicsommal. A leírás szerint korianderrel is, de azt nem éreztem rajta. Főétel, na ez érdekes és egyben furcsa volt, mert a csirkés Biryani mellé, ami tkp. az indiai rizseshús még adtak egy másik köretet, ami paradicsomos krumpli (Alu) volt. Megkérdezték elkészítés előtt, hogy mennyire csípősen kérem az ételeket. A Raita mix - vegyes joghurtos saláta, azt nem igazán tudtam értékelni, mert a zöldségek nem apróra voltak vágva és nem is voltak megfűszerezve, hanem csak nyakon öntötték a paradicsom, paprika és uborka darabokat joghurttal. Adagra óriási volt mindkettő főétel/köret, így a felét elvitelre be is csomagoltattam. A desszert Gulab Jamun, az indiaiak leghíresebb desszertje, bár desszert fronton nem valami erős az indiai konyha. . . nagyon édes cukros-mézes szirupban áztatott, hirtelen kisütött tejes gombóc (1 db, elég kicsi). Az ételek finomak voltak, a kiszolgálás normális, emberi, bár az nagyon furcsa volt, hogy ebédidőben rajtam kívül nem volt senki az elég nagy és tágas étteremben. A berendezés indiai hangulatot tükröz, vörös szín dominál, és nagyon szuper indiai zene szólt végig. Árban még kedvezménnyel is drágának találom, nem beszélve a normál étlap szerinti árakról, hiszen az összetevők között semmi drága alapanyag nem szerepelt, a világon mindenütt az ilyen típusú indiai konyha az egyik legolcsóbb szokott lenni. Ha valaki ki szeretné próbálni a Curry House-t, ebédidőben thalit (ebéd menü) éri meg legjobban kérni (kb. 1500 Ft).
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. március 15.barátokkal járt itt 45 Pálinkafesztiválon láttam először a standjukat és teszteltem őket, s azóta számos fesztiválon, rendezvényen láttam feltűnni az egyre jobban ismert piros logójukat. A Dohány utcában szombat este futottam bele a büféjükbe. A kis méretű kolbice-ban (magvas kenyértésztából készült sisaknak tudnám leírni) 3 db kolbászka van (2 féle ízből - fehér/borsos ill.
klasszikus - lehetett választani, vagy vegyesen), körítésként párolt lila és fehér káposztát, valamint sült bacont kértem hozzá. 890 Ft-ba került, mivel nem voltam túl éhes, nekem ez így pont elég volt, de ez azért abszolút nem ér fel egy főétkezéssel.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. március 11.egyedül járt itt 45 Teljesen véletlenül keveredtem erre a péntek délutáni csúcsforgalomban. A gyorsaság és az egyszerűség kedvéért a napi menüt választottam, ami zöldséges bao (töltött batyu) szójaszósszal és zöldséges pirított üvegtészta volt szezámmaggal. A batyuban a zöldségek mellett volt húskocka is, de ez nem okozott számomra problémát.
Pálcikával megfogni és közben úgy enni, hogy ne jöjjön ki belőle az összes töltelék, na, ez viszont elég körülményes művelet volt! Az üvegtészta elég rendes adag volt, káposzta, fafülgomba, sárgarépa és sok-sok hagyma volt benne. Ahhoz képest, hogy menü volt, többet kellett rá várni, mint amit más helyeken megszokhattam. Nem rossz hely, legközelebb az étlapról fogok választani, ha több időm lesz.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. március 11.a párjával járt itt 45 Az oldalon olvasott sok pozitív értékelés és a miskolci 1. helyezés alapján választottuk ki ezt az éttermet miskolci kirándulásunk során. A sétálóutcán könnyen megtaláltuk az éttermet. A külső portál kissé csicsás színei és feliratai első benyomásra kissé megleptek. Bent az asztalok szépen meg voltak terítve, bordó-fehér színvilág dominál.
Vasárnap is 2 féle napi menüt kínálnak kedvező áron (leves + főétel 1300 Ft), de inkább az étlapból válogattunk. A konyha magyaros, fűszeres, karakteres konyhát visz, külön lapot szántak Krúdy / Szindbád kedvenceinek, továbbá konyhafőnöki ajánlatokat is találtunk. Én kukoricakrém levest kértem sajtos pirítóssal, férjem rozmaringos libazúza levest hordós káposztával. A levesek tűzforrón érkeztek és óriási adagok voltak. A kukorica leves nagyon izgalmas volt, tejszínnel sűrítve. A pirítósról a sajt ráolvadt a leveses tányér oldalára és a tányéraljon lévő szalvétára is, ami nem volt túl praktikus megoldás. A főétellel sajnos eléggé melléfogtam, vörösboros vaddisznójavát kértem knédlivel. A 3 nagy szelet knédli túl sok volt, a hús viszont nagyon kevés, és voltak benne ehetetlenül rágós, cupákos darabok is. Ráadásul inkább langyos volt, mint meleg. Férjem harcsasteak-et választott zöldségkörettel. A halszelet elég kicsi volt, de amúgy nem volt rossz. Én a desszertet kihagytam, viszont a férjem által választott mákos guba vaníliasodóval igazi telitalálat volt, azt mondta, ez volt a legjobb, és csak ezért megérte ide bejönnünk! Összességében kissé vegyes érzéseink voltak, én többet, jobbat vártam, így kicsit csalódottnak éreztem magam. Ár-érték arányban azonban nagyon jó a hely, borravalóval együtt fizettünk összesen, italokkal együtt 7500 Ft-ot. A mellékhelyiségben nagyon hideg volt, és a tisztaság nem volt kifogástalan.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
6784 értékelés / 679 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
265 település / 27 oldalon