2014. október 13.egyedül járt itt 55 Egy szuper kis cukrászda Újlipótvárosban, amit nem is értek, hogy eddig miért nem fedeztem fel. . . A Radnóti Miklós utca végén, majdnem a Dunánál. A cukrászda púder rózsaszín - lila - fekete színekbe öltözött. Kívül fonott ülőalkalmatosságok, a gyerekeknek külön piros asztalka, napernyővel, katicamintával; benn tonettszékek, 3 kerek asztalka.
Pici a hely, de le lehet mégis ülni. Mindenféle izgalmas édesség, sütik, torták, pohárkrémek. Nem mindennapi ízű és színű fagyik (5 dkg/250 Ft), én a 2 lilát, az ibolyát és a levendulát kóstoltam meg, a levendula különlegesen finom volt. De a többi is izgalmas, pl. csokis körte, bazsalikomos zöldcitrom. . . A sütik közül az ezerlapos krémest, a millefeuille-t ettem (520 Ft), ami vaníliakrémmel, eperrel és áfonyával volt töltve és díszítve. Friss, ropogós tészta, friss gyümölcsök, harmonikus ízek, telitalálat volt! Árban átlag feletti, de a sütik méretét tekintve is, s az ár-érték alapján én úgy gondolom, rendben volt, belefért. Egész tortát is lehet rendelni, és sütieszegetés közben az asztalon lévő brosúrában át lehet tanulmányozni, hogy hányadik házassági évfordulónak mi a neve és honnan ered az elnevezés.
2014. október 13.a párjával járt itt 45 Néhányszor már ettem itt korábban is, mivel elég közel lakunk. Az étterem lényege, hogy mindenki maga állítja össze, milyen összetevőket szeretne, majd ezekből a thai szakácsok ott helyben wokban elkészítik a kiválasztott ételt egy látványkonyhán. Ha szeretnéd, az egész folyamatot végig lehet nézni.
Egyik ételként a sült rizs alaphoz (990 Ft) - amelyben a rizsen kívül van hagyma, fokhagyma, tojás, répa és káposzta - csirkemellet, sült zöldségeket és fafül gombát kértem, földimogyoróval, babcsírával és újhagymával, mézes mártással. A másik tojásos tészta alap marhahússal és gombával, valamint chilivel és zöld curry mártással. Tofut szerettem volna még, de az délután 3 órakor már nem volt. Az ún. extrákért és a szószért nem kell fizetni, a többi összetevőnek az ára az étlapon van feltüntetve (190-590 Ft között). Az ételeket vagy helyben lehet megenni, vagy elvitel esetén jópofa kartondobozokba csomagolják, a pálcikát ingyen adják hozzá. Összességében egy étel 1500 -1800 Ft-ra jön ki, ami azért nem olcsó, és ahogy az előttem értékelő is írta, a húsból tényleg elég keveset tesznek bele, a többivel azonban nem spórolnak, elég nagy adagot adnak. A mosdó az alagsorban van, az egyik WC nem működött, a másikban (ami működött) pedig a kézmosó részben nem égett a villany.
2014. október 13.egyedül járt itt 45 Amit előzetesen olvastam az étteremmel kapcsolatosan, pontosan azt kaptam. Tradicionális magyaros étterem, elérhető áron. Valóban ezt nyújtották. Egy akció keretében 1990 Ft-ért lehetett elfogyasztani egy 3 fogásos menüt, amelyhez egy pohár bor is járt. Mivel vezettem, így a bort lecserélték egy üdítőre.
Az étlap nem hosszú, 1 gépelt oldalon elfér, tartalmaz 2 féle levest, 5 előételt, 5 salátát, 5 főételt és 5 desszertet. Kezdésként magyaros bruschettát választottam, amely 3 szelet píritott kenyeret jelentett, 3 féle feltéttel: bazsalikomos, olívás, friss paradicsom; körözött és frissen sült tepertő. Ez nagyon jó indítás volt, mennyiség, ízhatás, minden pompásan el volt találva! Főételként a magyaros étkek közül a töltött paprikát néztem ki főtt krumplival. Gyakorlatilag olyan volt, amilyennek lennie kell, de a munkahelyi menzán készült TP-hez képest nem képviselt érdemi eltérést, ami persze lehet a menza dicsérete is. Sajnos bajban voltam, mert jobb híján választottam ezt a paprikás csirke és a marhapörkölt mellől. A 2 másik főétel salátás volt, és kifejezetten NEM akartam salátát enni egy magyaros étteremben. Szóval a főétel erős átlagos volt. A desszert választásnál én hibáztam, a citrom sorbet valójában 2 gombóc citromfagyit jelentett, ami nem volt rossz, de előzetes várakozásom ellenére még meg bírtam volna enni egy sütit vagy komolyabb desszertet is, de ez lehet tanulság a jövőre nézve. Összességében kellemes hely, ottjártamkor rajtam kívül külföldiek ültek a kinti teraszon több asztalnál és benn is volt egy nagyobb német társaság. A kiszolgálás korrekt, a fiatal hölgyek teszik a dolgukat, de kissé gépiesen, nem mosolyognak, nem kedvesek.
2014. október 13., kollégákkal járt itt 55 A 13. kerület csendes részén található ez a minden kényelemmel felszerelt szálloda. Szép park veszi körbe. Céges csapatépítésen jártunk itt. A parkolás a szálloda előtti zárt parkolóban ingyenes volt számunkra. A szobák egy része a Dunára (superior), a többi a parkra néz (standard).
A szerencsés Dunára nézők valóban csodálatos panorámában gyönyörködhetnek. A szobában zöld szőnyegpadló, barna-bordós színvilágú bútorok voltak, igényes, szép, nem lelakott. Sok külföldi vendég volt ottjártunkkor, buszos csoportok is, emiatt az étteremben némi tumultus alakult ki. Az ételválaszték elég jó volt, de nem kiemelkedő. A szálló előtt megálló trolival a Jászaira lehet bejutni. A metróhoz (Dózsa Gy. ) gyalogolni kell kb. 7-8 percet. A wellness részt este próbáltuk, a beltéri medence mellett gőz, szauna (nem koedukált! ), kis termál medence, jakuzzii is van, viszont nincs gyerekmedence. Összességében jó hely, ajánlom, de kisgyerekes családoknak (mi is azok vagyunk) nem tartom tökéletes választásnak.
2014. október 13.barátokkal járt itt 45 A Szent István Park déli bejáratánál lévő népszerű, jól ismert hely a kerületi lakosok körében. Minden nap nyitva vannak reggeltől estig, így reggelizni, kávézni, és bármely napszakban enni-inni lehet itt valami egyszerűbb ételt. A belső térbe néhány lépcsőn lehet lejutni, de szép időben sokkal kellemesebb kinn ücsörögni, bár csak 3-4 asztalka van, de közvetlen kilátást nyújt a Margitszigetre és a Dunára.
Kutyabarát hely. Bármikor jártam erre, mindig nagy volt a forgalom, legutóbb szombaton késő délelőtt, gyakorlatilag teltház fogadott. Az étlapon bagelek, szendvicsek, paninik, reggeli menük (virslis, croissant-os is van) szerepelnek. Árban annyira nem olcsó, 1000 Ft alatt még a legegyszerűbb fogást sem lehet megúszni. A kiszolgálásra a sok vendég miatt olykor várni kell, ezért inkább ráérősebbeknek ajánlom.
2014. szeptember 29., kollégákkal járt itt 45 Munkatársaim javaslatára kerestük fel a helyet hétköznap ebédidőben, amely a közelmúltban nyílt meg. Színekben narancssárga és barna színek dominálnak mindenütt. Ebédidőben 2 féle menüből lehet választani (14. 00 óráig). Én tárkonyos vadragu levest és nutellás óriáspalacsintát kértem.
A leves forró, kellemes és elég tartalmas volt, de nem volt kiemelkedő kulináris élmény. A palacsinta óriási méretű és nem sajnálják belőle a tölteléket. Bevallom, kifogott rajtam, nem is bírtam az egészet megenni. A menühöz ajándékba jár egy pohár üdítő (szénsavas narancslé volt), mindez 990 Ft-ért a Banknegyedben elég kedvező ár. Ha nem menüben vásárol az ember, a palacsinták tölteléktől függően 490-790 Ft közötti árakon kaphatók. Egy dolog nem tetszett, nagy kivetítőn folyamatosan ment a sportcsatorna, bár szerencsére le volt némítva az ottjártunkkor. A személyzet fiatalos, gyors és barátságos volt. A mosdó tiszta, rendezett, szintén narancs színek uralkodnak a dekorban.
2014. szeptember 29.barátokkal járt itt 45 Egy másik Deli közvetlen szomszédságában található ez az aprócska vendéglátóhely és gasztronómiai üzlet(ecske) egyben. Az üveg kirakatban mindenféle izgalmas, ínycsiklandó étel csalogat. Kreatív sütik és desszertek, savanyúságok, fűszerek, majd benn spanyol csúcsminőségű ételek fogadnak (sonka, kolbász, olíva, stb.
). A sütik nem olcsók, 600 Ft feletti áron kínálják őket, de minden érzékszervünket csodálatba ejtették (szemre mutatós, ízre nagyon finom). Az étkezde előtt van néhány kiülős asztalka is. A személyzet kedves, segítőkész és lelkes! Gusztusos, szimpatikus hely, ajánlom!
2014. szeptember 29.egyedül járt itt 55 Voltaképpen konkrét elképzelés nélkül tértem be a Dafke Delibe, hivatalos ügyeket intéztem, megéheztem, de nem volt sok időm hosszasan ebédelni. A pultnál kiszolgáló fiatal hölgy többféle ötlettel segített, végül a napi levest választottam és egy bagelt. A leves igazi telitalálat volt, brokkoli krémleves belereszelt cheddar sajttal és metélőhagymával.
Nagyon finomra sikerült. A bagelt krémsajttal, sajttal és különböző zöldsalátákkal töltötte meg, a bagelt előtte átpirította, így még ropogósabb, finomabb lett. Az emeleten egy kis galériát alakítottak ki, 2 asztallal max. 8 fő részére, valamint egy 4 fős bárpultot, ahonnan le lehet nézni a földszinti pultra. A dekoráció eklektikus, rózsaszín falak, régi szódásszifon, mázas cseréptálak. Jó időben a kis étterem előtti padokon lehet üldögélni, kilátással a Madách térre. Kellemes meglepetés volt a hely, ajánlom! Árban nem annyira olcsó, de összességében nekem megérte.
2014. szeptember 29., kollégákkal járt itt 55 Egy szakmai konferencia gálavacsoráját tartották itt az Európa hajón, főleg külföldi résztvevőkkel. Bár magam sok éve Budapesten élek, be kell valljam, hogy örök élmény lesz számomra ez a dunai hajózással egybekötött vacsora, útközben a gyönyörű kivilágított épületeket csodálhattuk meg.
A welcome drinket (száraz pezsgő) a nyitott felső teraszon szolgálták fel, majd lementünk a hajótestbe, ahol nagy kör alakú asztaloknál foglaltunk helyet. A hajót szépen feldíszítették, esküvői dekorációra emlékeztetett a hangulata. Élőzene is volt, amely szerintem inkább lakodalmas nóta színvonalú volt, de mégis olyan jó hangulat kerekedett a végére, hogy többen táncra perdültek. Az ételeket svédasztalnál tálalták, középen egy nagy salátás és hidegtálas szögletes asztalt helyeztek el, míg a meleg ételeket a hajó 2 oldalán sorakoztatták fel. A hidegtálakat nehéz volt megközelíteni, nem volt praktikus az elrendezés. A meleg ételek között túl sok volt a köret, ugyanakkor a húsételek felhozatala elég átlagos volt. Ízre is közepesen jónak mondanám, igazából nem volt semmi kiemelkedő. Később hozták a desszerteket kis pohárkákban, ezek közül volt, ami finom volt, de pl. a vanília puding kifejezetten jellegtelenre sikeresedett. 2 féle bort szolgáltak fel, fehér száraz rizlinget és valamilyen vörösbort, talán Merlot-t, egyik sem tartozott a minőségi csúcsborok közé. A hajó 2 nagy kört tett meg a Dunán, napnyugatkor indult, s mire újra kikötöttünk, már éjszakai sötétség borult a városra.
2014. szeptember 29.családjával járt itt 35 Családi programról hazafelé álltunk meg a cukrászdánál vasárnap kora délután. Óriási tömeg fogadott bennünket, az épület előtt mindenütt parkoltak az autók. A belső térben lévő asztalokon kívül a tágas teraszon is sok asztalnál ültek. A gyerekeknek fagyit vettünk, a tölcsérnek az volt az érdekessége, hogy almazöld a színe és nem folyik le benne a fagyi a tölcsér aljára.
Ilyennel még nem találkoztunk másutt. A sütik, torták, pohárkrémek választéka bőséges, sokszínű, azonban az árak szerintem elég magasak. A gyerekek Angry Birds sütiket és pink tortácskát választottak, mindegyik 500 Ft feletti árban volt, a színes külső marcipán burkolat alatt azonban kb. kókuszgolyó szerű rumos (rumaromás)-csokis töltelék lapult. A férjem egy mákos guba tortát kért, ami szerinte szuper finom és ugyancsak különleges volt, míg én a kedvencemet, a klasszikus Rákóczi túróst kértem, ami itt az olcsóbb sütik közé tartozik (300 Ft körül). Bevallom, csalódás volt, a túrókrém íztelen volt, máshol, több helyen ettem már sokkal finomabbat. Azt fontos megjegyezni, hogy minden süti friss volt, és külsőre szépek voltak, méretben azonban az átlagosnál valamelyest kisebbek a szeletek. Ami az egészben a legnegatívabb élmény volt, s bevallom, vendéglátó helyen ilyesmit nem is tapasztaltam még (szerencsére), hogy az egyik kiszolgáló hölgy a pultban a rendelésünk felvétele közben egyszer csak hátrafordult, és elkezdett veszekedni egy másik kolléganőjével, a munkamorállal vagy a munkához való hozzáállással kapcsolatosan. Én meg csak álltam és lestem, mi lesz. Kb. 5-6 felszolgáló hölgy volt a pultban, a kellemetlen helyzetet az mentette meg, hogy egy harmadik pultos hölgy lépett oda hozzám, és nála végre le tudtam adni a rendelésemet. Ez a szintén ifjú hölgy is nagyon komor, mogorva volt, egy mosoly sem volt az arcán. Lehet, hogy a nagy forgalomban vasárnap kemény munka lehet egy ilyen helyen dolgozni, de úgy gondolom, ezt a vevők felé nem szabadna kimutatni. A gyerekeknek külön játszósarok került kialakításra (házikó, csúszda, babakonyha, rugós elefánt), és a mosdóban is van WC szűkítő és fellépő, azaz mindenképpen gyerekbarát a hely. A mosdó ízléses, dizájnos és tiszta volt, a nagy tömeg ellenére.