Kitartó fotózó 102096 feltöltött kép
2025. január 8.egyedül járt itt 45 Modern, fiatalos, a fősodratúnál igényesebb, kreatív süteményeket és tortákat kínáló cukrászda a forgalmas főúton a Vörösház épületében, az utcafronton a sarkon. Korábbi váci látogatásaink során nem tűnt fel a cukrászda létezése, esélyes, hogy esetleg egy újabb nyitásról van szó.
Fura volt, hogy egyetlen vásárló sem érkezett az ottlétünk alatt, pedig széles volt a kínálat, és igazán jól néztek ki a desszertek a pultban. A kiszolgáló fiatal hölgy elég érdektelen volt. A kávé középszerű volt, átlagos, elvileg Cafe Perté, ittam már ezt sok helyen, ennél jobban elkészítve. Nemcsak szeletben, de egész tortákból is sokfélét lehetett elvinni, amelyek nagyon mutatósak, dizájnosak voltak. Árban átlagnál magasabb, budapesti árkategória, amit kínálnak. A legkisebb, 8 szeletes torták árai 11500 Ft-nál kezdődnek. Izgalmas ízkombinációk is voltak, például sóskaramella-nutella-banán, roppanós maracuja-karamella, kókusz-maracuja mousse. Az ország torták közül az Őrség Zöld Aranyát készítik ők is (1540 Ft), ez rendben volt. A sütik szeletárai 1090-1650 Ft között alakulnak. A macaronok darabára 590 Ft, ezek átlagosak voltak. A retró Isler 730 Ft-os vagy a kókusztekercs 930 Ft-os darabára sem reális szerintem, ez ek teljesen átlagosak voltak. A mosdó tiszta, korrekt és újszerű volt. A beltér kellemes. Megadom a 4 pontot, de ebben a helyben szerintem sokkal több van, lehetne.
2025. január 8.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ha már muszáj Mekibe menni, akkor a Jászai Mari térit biztosan nem ajánlom, mert mindig tömeg van, miközben az alapterülete kicsi, és viszonylag kevés az asztaluk. Ráadásul nemcsak vendégekkel van tele, hanem futárokkal is. Nyilván ennek oka a központi elhelyezkedés.
Mivel a lakásunkhoz ez van a legközelebb, mi legalább havonta járunk ide enni, de már leszoktunk a helyben evésről, inkább az elvitelt preferáljuk, úgy sincs sosem szabad asztal. A legutóbbi kb. 10ezer Ft-os rendelésünknél megint lemaradt valami, ezúttal 2 db sült krumpli. Ami persze csak otthon derült ki, amikor kibontottuk a zacskókat és a gyerekek elkezdtek volna enni. Nem volt mit tenni, visszamentem reklamálni. Nemcsak a sült krumplikat pótolták (2 db helyett 3 db-ot kaptam), de pár nappal később postán küldtek a részünkre 3500 Ft értékű étkezési utalványt, amit náluk (tehát nem a teljes McDonald's hálózatban) lehetett beváltani 3 hónapon belül. Ez egy korrekt gesztus volt. De még jobb lett volna, ha nem hibáznak, mert ez már itt velünk többször előfordult.
2025. január 8. járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Remete Pince volt az az étterem, amibe már évek óta szerettünk volna eljutni, mert kívülről nagyon tetszett. A Duna-part és a Strandfürdő között futó nagyon hangulatos Fürdő lépcsőről nyílik a bejárat, előtte szép időben panoráma terasz működik. Az éttermet 2004 óta családi vállalkozásban egy magyar házaspár üzemelteti.
Alapvetően hagyományos magyaros, különösebb izgalmaktól mentes ételeket kínál az étlap. A belső tér nemkülönben hangulatos, egy törökkori pincerendszerben alakították ki az éttermet, amelyet az adventi időszakban nagyon szépen feldíszítettek, karácsonyi díszbe öltöztettek. Ez egyébként valami váci nagy kezdeményezésnek tűnt, mivel több másik vendéglátó helyen is azt tapasztaltuk, hogy csinos adventi ruhát kaptak, de a Remete Pince e téren kiemelkedett a többi hely közül a díszítés hangulatosságában, gazdagságában, eleganciájában. Az árakat én az átlagnál, illetve a konyha teljesítményével összevetve is magasnak, drágának éreztem. Az előételek árai 2950-5900 Ft között alakulnak, a levesek 1700-2750 Ft között, a főételek 4100-10500 Ft között, desszertek 2000 Ft környékén alakulnak. Többféle kétszemélyes vegyestálat is kínálnak, valamint évszakonként változó szezonális ajánlatot. A magyaros gulyásleves (2750 Ft) fáradt, állott volt, túlkészült, túlságosan apróra vágott zöldségekkel. A kenyér átlagos bolti tömegtermék. Az adag egy tányérnyi, nem kiadós. A helyi, váci illetőségű Lingvay Pincészet Kőszentes Zöld Veltelinije (460 Ft/dl) nem volt valami meggyőző, ittam már ennél jobbakat ebből a szőlőfajtából, hogy finoman fogalmazzak. Sajnálom, hogy a konyha ennyire nem tudta hozni a szintet, de emiatt én 3 pontnál jobbat nem tudok adni az össz-élményre. Pozitívum, hogy nincs kötelező szervizdíj, és a kenyérért sem kellett pluszba fizetni. Talán akkor vállaljuk a legkevesebb rizikót és elkerülhetjük a csalódást, ha csak egy italra térünk be, mert a hely hangulata az szerintem csodás. Nyaranta csoportokat is fogadnak.
2025. január 8.gyerekekkel járt itt 35 A Pesti Pipi Nyugati téri egysége éveken át a Váci úton, az ALDI üzlet mellett működött, az egyik első Pipiség volt a Stadionoknál lévő legelső után, és elég népszerűnek tűnt, közben bővítették, átépítették, fejlesztették, sok vendég és kiszállítós futár járt ide.
Meglepve tapasztaltuk, hogy egyik napról a másikra megszűnt a Pipi a megszokott helyen, és egy ismeretlen nevű burgeres költözött be. Azonban kiderült, hogy azért került sor a bezárásra, mivel a közeli Westendbe tették át a helyszínüket. Decemberben meg is nyitott immár a Westend alsó szintjén a Pipi új egysége, a tengeri halas Nordsee éttermének a helyére költöztek a Lehel tér felőli mozgólépcső közelében. (Ezzel a Nordsee gyakorlatilag meg is szűnt Budapesten létezni, amit én a részemről annyira nem bánok, mivel erősen leromlott a színvonala, és köze nem volt már az ausztriai Nordsee-hez):
Mivel a Csirip Burgert már a közelmúltban teszteltem egy másik Pipi egységben, gondoltam jó teszt lesz összehasonlítani a két helyet, minőség, mennyiség tekintetében. A kiszolgálás itt nem volt valami barátságos, inkább közönyös, funkcionális. Kb. 10 percet kellett várakozni, majd sorszám alapján lehetett átvenni. A meghirdetett ár 1690 Ft + 50 Ft ital betétdíj. Ha az étkezés végeztével magaddal viszed az üres palackot, akkor ezt visszakapod, de nyilván a többség nem fogja cipelgetni, a Pipinél viszont nem lehet visszaváltani. A krumpli adag még kevesebb volt, mint az előző alkalommal a másik helyen, szendvics viszont teljesen ugyanolyannak tűnt, és forrón érkezett. 2 db papírszalvétát kaptam mellé kérés nélkül. Nem tudok többet adni erre a teljesítményre 3 pontnál többet, mert a többi 4 pontos hellyel szemben nem lenne méltányos. Ezúttal lefelé kerekítettem.
2025. január 8., csoporttal járt itt 35 A nagymarosi vendéglátó helyek vertikumában egy napon belül sikerült a két végletet megtapasztalni. Érdekes módon ezek egymástól nincsenek messze légvonalban, igaz, a település sem nevezhető nagynak a maga 5000 fős lakosságával. Ez egy albán "mindenes", egyrészt pékség a rendkívül kreatív "Friss Pékség" nevet választva, másrészt egy török típusú gírosz büfé, aminek még neve sincs.
Ilyen nevű pékség országszerte több tucat található. A portál felújított, messziről is jól látszik. Érdekesség, hogy a hosszan elnyúló, téglalap alapterületű üzletnek két bejárata van, a pékség a Magyar utcáról nyílik, szomszédságában a kitűnő cukrászda található, míg a gírosz büfé a Váci útról, azaz a 12-es főútról. Felmerült bennem, hogy esetleg ez már nem az első albán pékség volt Nagymaroson belül, mivel a bejárat mellett a Besjana Pékség felirat is olvasható kisebb betűkkel, és korábban volt egy albán pékség szintén a Váci úton, de az a Főtértől kijjebb, Kismaros felé. Most ahogy a térképen rákerestem, úgy tűnik, hogy ez a korábbi Besjana néven futó pékség már bezárt, vagy esetleg ide költöztek ők át. A gíroszos büfé részleg bejárata előtt nyílik a saját parkolójuk az udvarban, ami igencsak előnyös az autóval érkezőknek, mivel itt a Főúton nemigen lehet parkolni. Az ételek közül a gírosz elfogadható, a tál 2900 Ft volt, a pita 1700 Ft. Az adag közepes, nem nagy. Készítenek pizzát is, de azt nem ajánlom, nem jó a tésztája (olyan ízű, mint a sós péksütemények, túl vastag a tészta). Lehet helyben is enni, normális asztalok, székek vannak, bár a beltér elég sivár. A többség elvitelre vásárolt. A péksütemények között a szokásos albán pékségek kínálatát találjuk, átlagosnál nagyobb méretű, de egyenízű, "felpumpált" termékek. 500-590 Ft közötti darabárak. A hűtőpultban Coca Cola-család dobozos, illetve palackos üdítők (500 Ft/5 dl) a büfé részlegben, míg a pékségben Pepsi, érdekes. . . , illetve van olcsó kávé, ami cserébe nem is jó. Jószívvel 3 pont.
2025. január 8. járt itt 55 2024 decemberének legnagyobb felfedezése volt számomra ez a hely. A vasútállomástól mindössze 1 percre, pár méterre található a Főtéren ez a kiváló új étterem, amely 2024 szeptember végén nyitott meg. Elmondhatom, hogy számomra legalább olyan üdítő élmény volt, mint amikor Biatorbágyon a Füge Étteremre ráleltünk, mindkettő meglepetésként hatott, nem tipp vagy ajánlás alapján, hanem csak a megérzés vitt oda.
A beltér modern, de mégis dizájnos, barátságos, jól harmonizál a nem hivalkodó, de szintén szépen felújított, a térbe illeszkedő külsővel. Az étlap rövid, de izgalmas és tartalmas. Érdekes, kreatív fogások, idényzöldségek, prémium alapanyagok, kisüzemi környékbeli termelőktől, gazdaságokból. 4 leves (2300-2700 Ft), 4 előétel (3300-4500 Ft), 10 főétel (3900-9500 Ft), 3 desszert (1800-2300 Ft), valamint saláták és gyerekmenü szerepel rajta. O'Mami időszakos ajánlata a táblán krétával olvasható. A klasszikus magyar ételek mellett sváb fogásokat is találunk. Húsok terén a kissé már unalmas csirkemell filé mellett több kacsaétel, pisztráng, bőrös malac, marhanyak, rib-eye steak, szürkeharcsa szerepel az étlapon. Két könnyed előételt ettem, egyrészt gesztenyés erdeigomba pástétomot, hagymalekvárral, zöldfűszerekkel, mellé a kovászos kenyeret a kismarosi Béke Pékség biztosította (3800 Ft). A másik fogás marinált pisztráng lett a Duna-kanyarból, sült cékla, parmezán, homoktövis (3300 Ft). A levendulaszörp 1500 Ft-ba került, a Mester Kamrából érkezett. Kötelező szervizdíj 12%. Az árak tartalmazzák a köretet. A hagyományos fogásokat kedvelő vendégek is jól járnak, a Wiener Schnitzelhez a mangalica alapanyag Laczkó Róbert zebegényi gazdaságából érkezett, a hús túllógott a nem kicsi tányéron, a köret füstös burgonya krém és a zelleres-diós almasaláta külön tálon érkezett (5200 Ft). A kiszolgáló férfi és fiatal hölgy felszolgálók is kedvesek, informatívak, mosolygósak, felkészültek voltak. Nagyon jó hely, finom és különleges ételek, jó szívvel ajánlom. Irigylem a nagymarosiakat, hogy egy ilyen jó étterem nyílt a közelükben.
2025. január 7., kollégákkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Újbuda Városközpontban, a nagy kereszteződésben, a villamos megállónál található a Lipóti számtalan egysége közül ez. Már több éve működnek, jártam már itt párszor korábban is. Bár a szomszédos piacon több helyen lehet kenyeret kapni, a Lipóti mégis elég népszerűnek tűnik. Nekem is kellett pár percet sorban állni, de azért gyorsan haladt.
A benti rész elég puritán, a legtöbben elvitelre vásárolnak, aztán mennek is tovább. Lehet helyben is kávézni vagy reggelizni, van két összetolt asztal a bejárattól jobbra, de elég fapados, hangulattalan az egész, szóval ezt inkább kihagytam. Elvitelre vásároltam fonott kalácsot, amit az átlagnál drágábbnak találtam 600 Ft-ért, ez a kis méretű 30 dekás kalács volt, nagyobbat, 50 dkg-sat nem sütnek. Mellé vettem még egy epres rácsos táskát, összesen kereken 1000 Ft-ot fizettem. Mindkét pékáru friss volt, de egyik sem átütő.
2025. január 7., kollégákkal járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Folytattuk a Fehérvári úti piac 2. emeletén lévő vendéglátó egységek végiglátogatását. Igaz, a jobb helyek már több alkalommal is sorra kerültek az elmúlt hetek-hónapok során, de muszáj azokra is sort keríteni, amelyek látatlanban sem érnek többet 3 pontnál.
Vagy még annyit sem nehéz a gasztrobloggerek élete, ez van Miután magamhoz vettem 3 nagy adag csodás, még meleg, vanília illatú rizskochot bedobozolva a szomszédos magyaros étkezdében, utamat Ázsia irányába folytattam. Elképzelésem sincs, hogyan jött az ötlet, hogy Ízek házának nevezzék el ez a 12 egy tucat kínai kifőzdét, minden esetre így hívják. Mellettük balkéz felől egy szintén ugyanilyen kínai kifőzde van, nem lennék meglepve, ha hátul, a pult mögött valójában egy közös konyha működne. De ha nem, akkor is simán megfőzik ugyanazt a 10-12 ételt, amit minden efféle helyen kaphatsz, ehetsz. Magyarul is beszélő fiatal kínai lány van egyedül a pultban. Kétféle ebédmenü van, szecsuáni csirke, kici cipós illetve brokkolis csirke nem cipós, hozzá a leves, egyféle, a csípős zavaros, nevesincs leves (ja, de, ez a kínai csípős-savanyú leves), és így a 2 fogásos menü mindössze 1600 Ft. Elsőre igazán jó ajánlatnak tűnt. Ha nem kéred a levest, akkor csak a 2. fogás 1400 Ft. Köretet lehet választani, sima rizs, zöldséges rizs vagy tészta. Az ételt kérdezés nélkül mikrózták. Az adag zóna adag, egyáltalán nem nagy, más kínai gyorséttermek adagjaihoz képest pedig határozottan kicsi, kevés. Még a kéretlen mikrózás után is csak langyos lett az étel. A pálcikáért kellett fizetni +100 Ft-ot, pedig európai evőeszközt, ami szintén eldobható (műanyag), nem is kértem. A tálca ragacsos, zsíros. A mosogatás nem a hely erőssége. A kiszolgáló pult sem valami bizalomgerjesztő. Az ételt eldobható papírtányérra adják. Az étel nem igazán jött be, túlkészült, többször melegített hatású, a brokkoli és a répa is túlfőtt. Csirkemell darabkákból elég kevés jutott a tányérra. A zöldséges rizs kemény, valószínű ez is a többszöri újra melegítés eredménye lehet. Mondhatnám, hogy csalódást okozott a hely, de helyesebb úgy fogalmazni, éppen, hogy nem, mivel nem is számítottam sok jóra. Ez legalább bejött. 2 pont. És nem ajánlom.
2025. január 7., kollégákkal járt itt 45 A Fehérvári úti piac legfelső emeletén gyakorlatilag csak evős-ivós helyek kaptak helyet. Az ivókból összesen 3 található, a Gyöngy Presszó, a Maligán Borbár és közvetlenül mellette a Szendvics Bár, amely szendvicset nem nyomokban, hanem csak a nevében tartalmaz, itt ételeket nem tartanak.
Hogy ki melyik kocsmát preferálja a piacon, azt nem sikerült megfejteni, minden esetre mindhárom nagy forgalmat bonyolított, kb. minden alkalommal, amikor arra jártunk. Ez hétköznap ebédidőt jelent. Még csak azt sem mondhatnám, hogy kizárólag nyugdíjasok járnának ide ilyen időtájt, de azért inkább a közép- és idősebb korosztály adta a vendégkör gerincét. Sokan bevásárlószatyrokkal, tankkal érkeztek, és a vásárlás közben, után bedobtak még valami gyorsítót. Vannak italakciók is, ottjártunkkor csapolt sör + Jaegermeister 1000 Ft-ért. A csapon Soproni, Soproni IPA, Heineken (1000 Ft/5 dl) és Mort Subite meggyes, és igazi piachoz illően nemcsak korsó és pohár, de piccoló is van. Az üveges sörök is a mainstream vonalon maradnak, Soproniak, Heineken, Gösser, Arany Ászok, Peroni. Nekem csak egy Fanta narancs jutott az ebéd mellé (480 Ft/3 dl), igen, itt még van nagy üvegből kiöntött, kimért poharas üdítő. Szörpöt nem tartanak. Nyilván nincs rá igény. Tisztán az üdítőre sem nagyon, hacsak valaki nem gyerekkel vagy unokával érkezik piacozni:
A piac nyitva tartásához igazodva, vasárnap kivételével minden nap nyitva tartanak reggel 6. 30-tól piac zárásig.
2025. január 7.egyedül járt itt 45 A Pesti Pipi Budapest határain túli terjeszkedésének újabb bizonyítéka ez az éttermük, amely Vácott a főúton található, a belvárostól viszonylag távolabb. Így viszont autóval is könnyebben megközelíthető. Viszonylag új nyitású helynek tűnik. Célcsoportját leginkább a helyi fiatalok alkotják.
A kínálat és az aktuális akciók megegyeznek a lánc többi tagjával. Kipróbáltam a Pipi egyik legegyszerűbb és árban legkedvezőbb menüjét, a Csirip burgert. Normál, kis méretű buci, csirkehús pogácsa/rántott pipimell filé, ahogy ők írták, cheddar sajt (lapka sajt), némi jégsaláta, viszonylag izgalmas ízű szósz, amit háziszósznak neveznek. A hasábburgonya meglepően kevés, kicsi az adag és teljesen sótlan volt. 0,33 l-es dobozos Cola terméket vagy ásványvizet lehetett mellé választani italként, az 50Ft-os üvegbetét díjat pluszban rászámolták, így lett 1740 Ft összesen a fizetendő. Arra nem jöttem rá, hogy milyen logika szerint van egyik menühöz dobozos ital, a másikokhoz viszont re-pohár és az automatából (újra)tölthető ital, minden esetre azt humorosnak találtam, hogy az ital automatát Pipi itatónak nevezték el. Itt az elérhető italok: Limo classic, bodzás, mangós limonádé, Cola, narancs és szóda. Rendelés, fizetés, áruátvétel a pultnál. Elvileg van sorszámos Mivel egy szósz 300 Ft-ba került, a ketchupról inkább lemondtam. Van olyan menü variáció is, ahol nemcsak sült krumplit, de hagymakarikát is adnak a szendvics mellé.
20 fotózott hely / 2 oldalon