2020. augusztus 17.családjával járt itt 55Minden nyáron betérünk egy-egy étkezésre, akár a déli menüre, akár étlaposra. Figyelmes, gyors kiszolgálás, finom ételek. Eddig csak azt észrevételeztem, az udvariasan érdeklődő pincérnek, hogy én kicsit kevesebb sót teszek a gulyásba, megjegyzem, a többség az enyémet megsózná!
Jó szívvel ajánlom másoknak is!
2018. december 8.gyerekekkel járt itt 55 Helybéli rokonok dicsérték a Napoli étterem- pizzázót, gondoltuk kipróbáljuk, és nem csalódtunk aztán már vissza is tértünk ide. Kétszer voltunk itt, unokáinkkal, mindkétszer nagyon meg voltunk elégedve az ebéddel. A kislányok a rántott húst, rántott sajtot és a tésztákat szeretik.
Első alkalommal a rántottakat ettük, másodszor egy közelgő rendezvény miatt menüt lehetett rendelni. Remek gulyás volt és diós tészta, nagyon finoman elkészítve. Elvitelre kértünk pizzát, amit otthon teszteltünk, az is nagyon finom volt. Más-más pincér volt a két alkalomkor, készséges, gyors kiszolgálásban volt részünk. És aki finom kávét szeretne ebéd után, annak is érdemes bejönni! Mint kiderült, első alkalommal, barista képzésben végzett pincérünk volt, és művészien elkészített kapucsínót kaptunk. Nem utoljára voltunk itt!
2018. december 6.a párjával járt itt 55 Vasárnap dél körüli belvárosi program miatt nem tudtunk otthon ebédelni, mint ahogy az szokásos nálunk. Először belvárosi lehetőséget kerestünk, de több ok miatt a Fagyöngyöt választottuk, ahol már többször is voltunk korábban és mindig jó volt. Fél kettő lehetett, még sokan ebédeltek, nem baj, kivárjuk.
A végét írom, szűk egy óra múlva nagyon megelégedetten, dobozzal a kezünkben távoztunk, mert, ahogy a pincér úrnak mondtam: ma kivételesen a malac győzött! Minimális várakozással megkaptuk a finom bőséges ebédünket, italunkat. A főúr (mert ilyenek lehettek régen az igazi pincérek) remekül és ami sajnos ritkaság, láthatóan jókedvűen sürgött-forgott, a szakács is jót főzött, köszönjük szépen! Nálam a vendéglőnek több mércéje van, egyik egy apróság, az erős paprika! Sok helyen BTK-ba ütköző módon, azt a sós kutyulékot (a nevét le nem írom! ) kínálják! Nekem, aki otthon is kevés sóval főzök! Itt tört (nem őrölt) erős paprikát, szezonban karikázott zöldpaprikát kínálnak! A pincér mikor letette az asztalra, még figyelmeztetett is, hogy vigyázzak mert meglehetősen mérges fajta. Mondtam, hogy jó barátságban vagyok vele, de jól esett a gondoskodása. Ja, és kulturált tiszta hely, ízlésesen terített asztalokkal, látszott, mások is jól érezték magukat.
2018. február 26.családjával járt itt 25 Először 2018. 01. 05. -én próbára tértünk be, estére kerestünk megoldást szülinapi vacsorára, és menüt ebédeltünk . Minden jó volt, gyors udvarias kiszolgálás, finom ételek, még elvitelre vettünk kocsonyát is, az is finom volt. Le is foglaltuk hat személyre estére az asztalt.
A szülinapi ételek is jók voltak, egyetlen negatívum: a szűzpecsenye nem azonos a karajjal, de a többi mellett ez "elment". A Krúdy kacsacomb olyan jól sikerült, hogy én sem tudok jobbat! A jó tapasztalat alapján, 02. 16. -án egy névnap alkalmából ismét foglaltunk, jöttünk, de többet nemigen jövünk. A hely ugyanolyan kellemes, a kiszolgálás ugyanolyan figyelmes, az árak megemelve, (ezt még megértjük) de hogy a magasabb ár rosszabb minőséget hoz, ezt nem gondoltuk. A régi étlappal talán jobban jártunk volna. . . Az elfogyasztott ételek közül a tepertőkrém és a levesek jók voltak, de a többi elvette a kedvünket. A rántott csirkemellen a panír külön életet élt, a karajba göngyölt máj vizenyős radírgumi állagú (ugyan milyen lenne akkora darabban előkészítés nélkül beletéve! ). A hamisítatlan borjú bécsit inkább hamisították volna, talán jobban jártunk volna, vastag és rágós volt. A hasábburgonya olajjal átitatott volt, vagy újra "sütve", vagy a hűlő olajban benne felejtve. Összefoglalva, a panírozott, rántott ételeket sokkal nagyobb odafigyeléssel kellene előkészíteni és kisütni, a mi bajunk, hogy ezeket szeretjük, és ezt kaptuk. Azért sajnáljuk nagyon ezt a helyzetet, mert az első alkalom után úgy éreztük, találtunk egy jó helyet a családi alkalmakra, mikor nem otthon készül a vendéglátás. Korábban más éttermekben voltunk, most akkor mehetünk vissza azokba, vagy marad az otthoni, az igazi!