2017. október 29.a párjával járt itt 55 Néha vágyom a megszokott kávétól eltérő ízvilágra. Ilyenkor választom a Cafe Freit, ahol rengeteg, a többi kávéfrenchise egyforma és unalmas kínálatától eltérő különlegességek közül választhatunk. Mindez megfizethető áron. Én japán, mogyorós ízesítésű kávét ittam ezúttal, a párom bécsi haboskávét, illetve ettem hozzá egy afgán máktortát.
A kávék nagyon finomak voltak, a süti igazság szerint újat nem hozott, de mákfüggő lévén imádtam :)
2017. szeptember 28.a párjával járt itt 55 Teljesen véletlenül választottuk ezt a kávézót egy Kálvin téri séta alkalmával. De biztos vagyok benne, hogy állandó vendégeik leszünk. Mosolygós kiszolgálás, hangulatos belső tér fogadott minket. Ez egy igazi fogyatékosság-barát közösségi és kultúrális tér, amin belül mozi is található.
Aki szeret olvasni, szerencséje van, mert rengeteg könyv közül böngészhetünk, miközben egy nagyon finom kávét is megihatunk (Dallmayr kávé, Cserpes tej). Emellett szép tiszta, a mellékhelyiségek is.
2017. szeptember 26.a párjával járt itt 25 Egy délutáni kávézás alkalmával ültünk be a Corvin közben lévő Tejivóba. Párom latte macchiatot, én egy teát kértem. Már a tea kiválasztásánál jelentkeztek az első problémák. Konkrétan a választék borzalmasan gyenge, gyakorlatilag sima fekete, kamilla, menta és zöld teát ajánlottak.
Amikor kérdeztem, hogy esetleg gyümölcstea van-e, a válasz egy "nem" volt. Aztán gondoltam megkérdezem, hogy earl grey van-e. Az ott lévő lány elkezdte olvasgatni a feliratot a dobozon, és azt monta, hogy az van, sőt, gyümölcsös is. Így azt kértem. Kiszolgálás nincs, így nekünk kell az italért menni. A párom latte macchiatoja egy sima latte volt. Jeleztük a személyzetnek, amire az volt a válasz: "mi így szoktuk csinálni". Mi az, hogy ők így csinálják? ? ? Egy kávézóban? ! ? ! A párom megmutatta nekik a telefonján, hogy mi a különbség a 2 között, és még nekik állt feljebb, hogy hát de ők így meg úgy. A gyümölcsös teában semmi gyümölcs nem volt, egy earl grey- fehér tea keverék volt. Nem fogunk ida visszamenni, az biztos. Drága, nem értenek semmihez és b*nkók is voltak.
2017. szeptember 16.a párjával járt itt 35 Kávézni szerettünk volna eredetileg, de a csábító kínálat láttán sütizés is lett belőle. A kávé finom volt, különösen a latte macchiato, azonban a sütemények nagy csalódást okoztak. Egy nem túl nagy szelet cukormentes epertorta 500. - Ft volt, amit még alkalmanként kifizet az ember, ha jó a sütemény.
Azonban a tészta rettenetesen száraz volt, érződött, hogy nem friss. Ugyanez volt a probléma a répatortával, ami köztudottan egy szaftosabb édesség. Ennek ellenére nemcsak borzalmasan száraz volt, de még oda is volt nagyon égve. Nem is tudtam megenni. Sajnos mivel ezt elvitelre kértük, csak otthon derült ki, máskülönben biztos, hogy nem fizetem ki. A másik gond az asztalokkal volt. A fele annyira billegett, hogy azért nem lehetett semmit sem rárakni, a másik fele pedig olyan borzalmasan koszos volt, hogy mi tisztítottuk le. Csak a kávé miatt nem adok kevesebb pontot.
2017. szeptember 16.a párjával járt itt 55Szeretünk ide járni, így a párom szülinapját is itt ünnepeltük meg. A kiszolgálás megfelelő volt, az étel pedig- annak ellenére, hogy elég sok változtatást kértünk az egyik megrendelt ételben- tökéletesen friss és nagyon finom volt. BIztos, hogy még számtalanszor vissza fogunk térni :) Ami még pozitívumként említhető, hogy rengeteg újdonság van ismét az étlapon.
2017. szeptember 16., kollégákkal járt itt 35 A Gerbeaud a hagyományokat tartva egy igényes hely, csodaszép épületben. Azonban az árakat nem hétköznapi emberre szabták. Egy darab 22g- os macskanyelv 1. 240. - Ft, egy szelet krémes 2. 250. - Ft és a süteményszeletek ára csak ennél magasabbak. Nem gondolom, hogy annyival finomabb lenne, mint például egy másik cukrászdában kínált 600.
- Ft-os krémes, ami szintén nem mondható olcsónak. Nagyon szép hagyományaik vannak és dícséretes, hogy tartani akarják mindezt, azonban nem mindegy, milyen áron.
2017. május 10.a párjával járt itt 55Számos vendéglátóe egység reggeljét kóstoltam már , de a Stexben egyfogyasztott posírozott tojás vargányával volt a leg-leg! Egyszerű ételnek hangzik, mégis nagyon jól volt elkészítve. Ráadásul a két tojásból és vargányából álló fogás olyan laktató volt, hogy ebédre is elég lett volna. A párom angol reggelit evett, ami szintén nagyon finom és nagy adag volt.
2016. november 24.a párjával járt itt 55Régóta szemezgettünk az Oinossal és nem kellett csalódnunk. Maga a Bistro nagyon igényes, szép, a felszolgálók udvariasak és felkészültek. Ami pedig a pizzájukat illeti, az zseniális. Calzone pizzát ettünk, a tészta nagyon finom volt, nem égett meg a teteje, rengeteg sajt volt hozzá és a házi paradicsomszósz is nagyon finom volt. Biztos, hogy visszatérünk még és megkóstolunk más finomságot is!
2016. október 25.a párjával járt itt 45Jó hangulatú fél órát töltöttünk el itt immár sokadszor. A lányok nagyon kedvesek mindig és ez ellensúlyozza a hely hiányosságait. A kávé jó áron van, nem a legjobb, de alkalmanként szívesen megissza az ember. Ettünk fagyit is, a ribizli nagyon ízlett. Nem tökéletes, de szívesen visszajövünk rendszeresen.
2016. október 25.a párjával járt itt 55Egy délutáni séta alkalmával tévedtünk el a Műterem kávézóba. Nem voltak túl nagy elvárásaink, azonban annál meglepőbb kávéélményben volt részünk. Számunkra új ízvilággal találkoztunk, az életünk legjobb kávéját ittuk meg itt. Különlegesen pörkölt, erős aromájú kávé mellett nagyon barátságos kiszolgálás. Biztos, hogy vissza fogunk térni.