2025. január 18.gyerekekkel járt itt 55 Nem szeretem a túlzásokat, de a hely megérdemli a felsőfokot. Elég távol mindentől, de kocsival pár percre csomó program lehetőséggel. (Keszthely, Sümeg stb. ) A vendéglátók kedvesek, udvariasak de nem tolakodóak. Pl. A reggeli az ajtó elé készítve a kért időpontra. A környék gyönyörű, gondozott, állatparkkal, játszóeszközökkel a gyerekeknek.
Csönd és nyugalom. ( Nem ragozom tovább, meg kell nézni a honlapjukat. )
Mindenkinek ajánlom aki ilyen kikapcsolódásra vágyik.
2025. január 12.gyerekekkel járt itt 45Én egy " vadászcsárdát" valahol az erdőben vagy erdőszélen tudnák elképzelni egy " csárda" jellegű épületben. Ehhez képest az étterem a falu közepén, egy forgalmas körfogalom mellett van, egy meglehetősen szokványos épületben.
Belül nincs baj . A kiszolgálás - mindkétszer mikor ott voltunk - tökéletes, az ételek finomak, az ár-érték arány megfelelő volt.
2024. augusztus 14.családjával járt itt 45Minden rendben volt. Az ételek minősége, az ár-értékarány, a felszolgálás, a környezet. Ha arra járok és nem valami újdonságot akarok kipróbálni - és természetesen éhes is vagyok - a tapasztaltak alapján egy ebéd elfogyasztására tökéletesen megfelel a hely. Azonban maradandó emléket nem okozott, egy célzott látogatás terve nem fog bennem felmerülni.
2024. augusztus 2.gyerekekkel járt itt 25 Ez kicsit hosszabb és részletesebb lesz, mint amit írni szoktam. Tehát a kolostor, a szálló az étterem hangulatos, az ételek finomak, az ár-érték arány jó, a tisztasággal nincs probléma. De a valaha szépen megcsinált és színvonalas szállóban érezni és tapasztalni a romlást, az oda nem figyelést.
Teljesség igénye nélkül:
A szobában lévő két ajtónak a kilincsei kicsúszkálnak, a fürdőszoba mosdóvilágítás nem ég , a mosdó melletti törölközőtartónak csak a nyoma van meg , az ajtón lévő akasztóból is hiányzik az egyik. ( Tehát egy akasztó van négy személy törölközői részére. )
A szobában emeletes ágy van - amit nyilvánvalóan gyerekek vennének igénybe - ez nem lenne probléma, de a felső ágynak nincs korlátja. ( Tehát egyik gyereket sem mertük ott aludni hagyni. )
Az egyik gyerek takarója vastag téli paplan volt ami nyáron gyakorlatilag használhatatlan. A Szálló folyosóin szárítják a kimosott törölközőket. A recepción a konyha ajtaja állandóan nyitva van, ömlik ki a meleg és esztétikailag is zavaró. A reggeli és a vacsora meglehetősen kaotikus. Egyes ételek elfogynak, van amiből nincs vagy csak kérésre - ha van alapanyag - történik pótlás. Reggelinél meg kellett keresni a pincér, mert nem volt tányér és szalvéta. Nem folytatom, de javaslok egy tanulmányutat Borsiba , a Brigadéros-Rákóczi kastélyba. ( Most voltunk ott, mindennel elégedettek voltunk. Véleményt itt arról nem tudtunk írni, mert ez a szálló a határ túlsó oldalán szinte egy pár lépésre a határtól. )
2024. július 29.gyerekekkel járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pécsre menet - a férjem kérésére - csak a " híres halászlé " miatt tettünk egy kis kitérőt. Hát nem kellett volna. Amit kapott az szerinte az csak nevében volt halászlé.
Az is feltűnő volt volt, hogy - az egyébként udvarias pincér - a fizetéskor meg sem kérdezte " hogy ízlett a halászlé ". Persze az is lehet, hogy nyilvánvaló volt a vélemény.
Többet kitérőt ide biztosan nem fogunk tenni.
2024. május 20.gyerekekkel járt itt 15 Nagy csalódás volt. Visszatérő vendégek voltunk, de ilyet még nem tapasztaltunk . Érkezést követően kb. 10 percig senki nem foglalkozott velünk , bár a pincérek többször elmentek mellettünk. ( A teremben csupán két asztalnál volt vendég, tehát nem volt valami túl zsúfolt a hely. ) Ezután kaptunk étlapot és megrendeltük az italokat és az ételt.
Az egyik pohár igencsak koszos volt de ezt csak az üvegből történt feltöltés után vettük észre. A pincér hölgy kérésünkre kicserélte a poharat, de fel sem merült benne , hogy egy másik üveg vízzel " kárpótoljon". Ezután - bár a saláta bárból a savanyúságokat már elhoztuk és a gyerekek meg akarták kóstolni azokat evőeszköz híján a dolog nem működött - újabb 10 perc múlva hoztak terítékeket. Kb 20 perc múlva kihoztak három adag ételt azzal, hogy a negyedik adagot is mindjárt felszolgálják, csak arra még várni kell egy keveset. Egy darabig ültünk és vártunk, de végül is a gyerekek és a férjem elkezdett enni. A férjem gyakorlatilag befejezte az étkezést mikor végül is szóvá tettük a étel hiányát a mellettünk lévő asztalnál beszélgető, majd a másik asztalnál számlázási probléma kapcsán egyezkedő pincéreknek. És itt elérkezett a nap csúcspontja: A hölgy bement a konyhára, hallottuk, hogy szóváteszi miért nem szóltak neki az elkészültségről, majd kihozta az ételt és fel akarta tálalni. Érdeklődésemre mi történt közölte, hogy korábban az étel " nem volt átsülve " azért nem hozta ki a többivel. Kérdésemre ez most akkor frissensült megnyugtatott, hogy az étel le volt takarva. Ennyi.
2024. április 22.gyerekekkel járt itt 55 Két éjszakát töltöttünk a várban és csak a legjobbakat tudok mondani róla. A hely hangulata, az alkalmazottak kedvessége, tisztaság, rend - mind a szobákban, mind a kastélyban - felüli. A gyerekeknek egy életre szóló élmény volt éjjel egyedül lenni egy várban. ( Szerencsénk volt mert csupán mi szálltunk meg az adott időpontban.
Azonban arra érdemes foglaláskor gondolni, hogy a szobák a harmadik emeleten vannak és napjában többször felmenni, lemenni egy bizonyos kor felett elég fárasztó.
2024. február 11.gyerekekkel járt itt 45Egy kirándulást , egy " kutyaszánozást" követően - kicsit izzadtan, nem a legelegánsabb öltözékben - leülni és egy jót enni tökéletesen megfelelt. Az ételek jól elkészítettek, a kiszolgálás gyors és udvarias volt, az ár értékarány megfelelő.
Adott esetben ismét ott fogunk megállni ebédelni, vacsorázni.
2023. szeptember 22.gyerekekkel járt itt 45 Mint a cím is jelzi a nyitás napján vacsoráztunk ott. Volt egy kis félelmem, mert tapasztalatom szerint a " nyitás " néha problémás tud lenni. Szerencsére - azon kívül, hogy teltház volt - itt minden rendben ment. Jó ételek, normális gyorsaságú és minőségű kiszolgálás. Az ár-érték arány is megfelelő.
Nagyon jó dolog, hogy ki van alakítva egy kis játszó szoba a gyerekeknek, ahol a megrendelt ételek elkészítéséig ők el tudják foglalni magukat, a szülők, nagyszülők pedig " békésen " várakozhatnak.
2023. augusztus 27.gyerekekkel járt itt 45 Korábban már jártunk ott és nem voltunk - alapvetően az ételekkel - elégedettek. Ezért nem is terveztük, hogy ott fogunk meg állni. Mivel azonban a velünk lévő gyerekek hirtelen rájöttek, hogy mindjárt éhen halnak - és a hely pont útba esett - mégiscsak bementünk a vendéglőbe. Kellemesen csalódtunk. Minden megfelelő volt.
Az ételek finomak, megfelelő mennyiségűek, a kiszolgálás jó, az árak reálisak. Negatívumként csupán talán a hely szűkösségét említeném meg.