2025. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. február 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
Zalaszentgyörgyön a zélpusztai kápolna ilyen! Mintha az testvére lenne ennek, de csuda, hogy azt kápolnának hívják, ezt meg templomnak. Nem is tudom, hogy van-e még ilyen az országban e kettőn kívül, mármint háromkaréjos templom, mintha három rotunda egyesült volna benne. Már zélpusztán tudtam, hogy ezt is meg fogom keresni. És persze olyankor kell menni, amikor nyitva van, és semmi akadálya a becsodálkozásnak. Idős úr lakik az egyik szomszédos házban, éppen magyarázott a helyről egy hölgynek, amikor megjöttem, azután átváltott rám és nekem mondta tovább. nem akarok untatni senkit a történelmi adatokkal, mert ki a kányát érdekel, hogy mikor alapozták, mikor meszelték ki, de hát ez egy roppant érdekes szerkezet, mármint az alaprajz, ezt tényleg meg kell nézni. A falon van egy szószék, kintről nem vezet hozzá lépcső, valahonnan bentről lép ki a hallgatóság elő, fölé az előadás főszereplője. A középső félkörben van oltárképen Szent Miklós nagy tette a zajló árban, mellette szent királyaink méretes alakjai vannak a falra festve. Kitűnő kirándulási célpont!
Fényképek (19)
Még több kép (9 db)