2021 szeptemberében voltunk Ráckevén, mivel a Savoyai kastélyszálló zárva volt, így körbe sétáltuk, így találtunk rá a cukrászdára. A cukrászda nagyon finom fagylaltokat és süteményeket kínál a házi készítésű szörpökről, lekvárokról és chutney-kről nem is beszélve.
Ráckeve csodálatos részén helyezkedik el, tényleg nagyon romantikus a helyszín és a környezet is. A kiszolgálás kedves, az eladók előzékenyek. A sütik és a fagylaltok nagyon finomak, bár egy kicsit drágák. Még paleozóként is találok magamnak édességet! :) A mellékhelyiségek miatt extra piros pontot érdemelnek, nagyon kulturáltak és tiszták, ami számunkra nagyon fontos. Mondhatni törzsvendégek lettünk! :)
Nagyon kellemes hely a Romantika Cukrászda Ráckevén. Ha arra járunk, ezt a helyet általában útba ejtjük. Barátságos a légkör, kedves a személyzet és az árak megfizethetőek. Finom sütijeik és kávéik vannak. Ami nálam még fontos, hogy a mosdó is kulturált. A terasz és a bejárat is szép látványt nyújt, kellemes környezetet teremt a sok növény körben.
A Savoyai-kastély biztonsági őre javasolta ezt a cukrászdát, ami a kastély háta mögötti utcában található, de ahogy az előttem szóló értékelő is írta, eléggé eldugott helyen található. Kertes házas, nyugis övezet, a kert tele buja zöld növényekkel. 1984-ben nyitottak meg, családi vállalkozásnak tűnik.
A kiszolgálás semleges, érdektelen, funkcionális. Fagyit és sütit is ettünk, a gyerekek napokig áradoztak a fagyiról és másnap is vissza akartak ide jönni. Egy gombóc 220 Ft. Fahéjas rizst, tökmagot, birsalmát, körtét, mákot kóstoltunk. A rizs és a birsalma kiemelkedően finom volt. A sütemények közül a málna varázs nyerte el leginkább a tetszésünket. Könnyű, habos, lágy, és rengeteg friss málna volt benne (590 Ft). A sütemények elég drágák, de minőségiek, prémium kategóriásak, és a frissességgel sem volt probléma. A választék széles, nehéz választani. Fagyikelyhek, többféle kávé, tea, Gőcze szörpök kaphatóak (ez utóbbi helyben fogyasztásra és 500 ml-es üvegben elvitelre is). A belső tér kellemes, romantikus kávézó-cukrászda hangulat. A mosdó tiszta, igényes.
Kedved cukrászdában járó Hölgy/Úr! Hát mit is mondhatnék! A lényeg hogy belépéskor nem köszöntek,sem távozáskor sem. Magamat megtiszteltem,picit kellemetlen is volt hogy magamnak köszöngetek! Nem az egyetlen cukrászda Ráckevén mint az előttem író írta. De majd az ittjártam. hu rá beregisztrtatom a többit.
A mosdó és a környezet tíszta. Nem lehet babakocsival vagy kerekesszékkel bemenni. Az árak inokolatlanul magasak,de nagyon finomak a sűtemények,barátnőm szerint. Tényleg nagyon nehéz oda találni,pedig én naponta járok Ráckevére,de nem tudtam hogy van ott Cukrászda. A kiszolgálás lehetne figyelmesebb. Nekem a fagylalt egyáltalán nem ízlett pedig klasszikus csoki,pucsot választottam.
Ami egyedivé teszi a cukrászdát, lévén az egyetlen a városban, nem ideszàmitva a fagyizókat. A Kastély háta mögött van, nem könnyű megtalálni, ezért is vannak kitéve az utbaigazitó táblák a környék keritésein. Az étteremben zajongó csoport is ide talált, és lefoglalja a munkaerő felét.
De 7 perc után tőlünk is megkérdezi hogy,, mi kéne ha vóna,,? Csokitorta, meggy ízesítésű és Sacher torta, társamnak paleo sütemény, kóla, kávé az igényünk. Meglepően széles a választék, még mézet is lehet kapni. A sütemény friss, és finom, annak ellenére hogy a hosszú hétvége 3. napján vagyunk. Igényes tip-top kis hely, a berendezés hangulatos. A nap királya a kávé! Kiváló, úgyszintén társam capuccinoja is. A számla nagyon baráti,mindössze 2. 700 Ft. Összegzés: Kisváros ide vagy oda, a minőség nem méretarányos. Viszonylag hamar, jó és kiváló (kávé) minőséget kaptunk, korrekt áron, talán csak a személyzet tempója ráérősebb. De végzik a dolgukat. A kávé +fél pont! Az is, hogy van paleo sütemény is. Azt viszont feltétlenül megérdemli a hely, hogy felkerüljōn az Ittjartam. hu oldalára. Minősités :ajanlott Értékelés : 8/10 pont