Aqualand Élmény és Termálfürdő Ráckeve bemutatkozása
Ráckevén sem maradunk élményfürdő nélkül, gyönyörűen gondozott, fás, gazdag növényvilággal rendelkező parkban tudjuk kipróbálni a csúszdaparkot, a gyógy-, és termálvizes medencéket vagy a kalandpályát.
A 35-38 fokos gyógyvizes medencében békésen áztathatjuk magunkat, a sportpályákon kergethetjük a labdát, a csúszdaparkban kifulladásig csúszdázhatunk, ha pedig megéheznénk, akkor az Ízek utcájában rengeteg finomságot találunk – csak aztán beleférjünk még a fürdőruhába!
A szolgáltatások minősége sok kívánni valót hagy maga után. A nedves gőz szauna hiányos, sérülés veszélyes csempéi és hiányzó darabjai! A hosszú hetekig zárvatartó, üzemen kívűl lévő száraz Finn szauna (átalakítás ill. újra tervezés miatt) ezen idő alatt a teljes tájékoztatás hiánya a fürdő vendégek részére!
A relaxáló pihenő szoba fény és zenei hang aláfestésének kellemesebb és színvonalasabbá tétele, a bejárati ajtó hangszigetelése, hogy az előtte nyüzsgő, artézi vízet és teát, stb. -t kortyolgató ( kissé bárpultos feelinget idéző) kedves vendégek önfeledt társalgása, ne zavarja a pihenésre és relaxálásra vágyó többi kedves vendéget. Így dióhéjban, most ennyi. Tisztelettel: K. J.
Szilveszterezni érkeztünk,a fürdőbe egyszerre engedték be az embereket, mint a heringek,lökdösődés,hely hiány,várokozás,majdnem egy óra mire átöltöztünk. A rendezvény plakátján Dj szolgáltatja a zenét,mindez egy laptop az előtérben,tánctér sehol, egy hangfal és egy villogó színes lámpa az uszoda részben,gondoskodott a szilveszteri hangulatról.
A fürdő rész első ránézésre modern,de piszkos,koszos. Szórakozni mentünk,de erre a célra legközelebb nem ezt a helyet választjuk,nem azt kaptuk amire nem kevés pénzt kifizettünk.
Időpazarlás 2017. augusztus 7.gyerekekkel járt itt
Sajnos nekünk nem nyerte el a tetszésünket. Elég korán értünk ki a strandra,de az ingyenes parkolóban nem volt már hely,ehelyett parkolhattunk jó pénzért a fizetősbe,de még ezzel sem lett volna problémánk. Az automata csak aprót fogad el,de nálunk az sem volt,mivel nem járunk nap mint nap arra ezért nem így készültünk.
Pénzt váltani senki sem tudott bent a fürdőben,így a mobilparkolást választottuk,és az volt a szerencse,hogy volt nálunk telefon,pedig erősen gondolkodtunk azon vigyünk-e vagy sem. A jegyeket megvéve,szekrény már nem volt,se széf,se semmi,így az értékeinket őrizve nem nagyon tudtunk felszabadultan strandolni. A mosdóba a kő életveszélyesen csúszik,csak totyogva lehet közlekedni,a gyermekmedence melletti medence koszos,olajos volt. A BAR medencéből dőlt ki a víz a vendégek pokrócát áztatva,és jó kis sártengert csinálva a hátsó részen. A zuhanyból forró víz jön,szinte éget. Kijelölt dohányzóhely nincsen a "Hölgy" a fagyizónál rágyújt a földön eltapossa a cigarettát,és ott is hagyja. Én nem ajánlom senkinek,szerintem egy ilyen hírnevű strandnak nem így kellene működni,ráadásul ilyen belépőjegy árak mellett egy színvonalasabb strandra számít az ember.
Kicsi, zsúfolt, drága ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a Ráckevei "AquaLand" strandot. A retro strandokat idézve egy kicsi koszos kabinban öltözhetsz. A ruháddal csinálj amit akarsz. Alapból egy kis széfet kapsz amiben egy kisebb táska se fér el, ráadásul még ezért is fizetni kell! Nekünk hárman 2x csúszda park 3x sima strand jegy volt.
Ezért 10 ezer forintot adtunk ki. A strandon 1 gyerek, 1 meleg vizes, 1 közepes, és 1 vízi labdás medence helyezkedik el. Mi csak 1 medencébe tudtunk bemenni mert a többiben nem volt hely! A csúszdákkal szintén ez volt. Ott már legalább kettőre felmehettünk de az se volt egy nagy szám.
Eddig a jók között emlegetve hallottam az Aqua-Land szaunavilágáról. Nem tudok csatlakozni a lelkesedőkhöz, de egy esetből nem akarok általánosítani. Azt viszont nem ígérem, hogy lesz második eset. Pedig jól indult minden (leszámítva a gyenge kitáblázást). A szállodával közös recepción gyorsan, rugalmasan és példaértékűen kezelt minket a hölgy.
Elmaradt a szokásos „jajgatás”, hogy „tudják, hogy most fürdőruhamentes program van? ” Szaunában ez lenne a természetes, de főleg egészséges és tradicionális. Az öltözőszekrényeknél fordult a kocka – szűkös, kényelmetlen volt a hely. Bejutottunk. A folyosón várakozók miatt bent is szűkösnek látszott a tér, időnként az is volt. Nehéz volt felderíteni a létesítményt, mert sötét volt. A megvilágítás nem érte el a hangulatos félhomály szintjét. Sötét volt és kész! A szaunamesterek mellett szóljon, hogy amikor látták, hogy többen érdeklődnek a ceremóniák iránt, mint ahányan beférnek, eltértek a meghirdetett programtól, hogy mindenki megkaphassa amiért jött – így aztán lett egy kis káosz. Hiába! A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Két szeánszot vállaltunk be, mert akkorákat szellőztettek közben (nem a kettő között! ), hogy már fáztunk – a szaunában. Nonszensz! 20. 00-tól hagyományosan fürdőruhamentes az övezet. Ennek ellenére néhány hölgyre nem szóltak rá az alsó használatáért. Ha egészségügyi oka volt, akkor talán a termálmedencébe sem kellett volna bemenniük. Mivel többen is rendszeresen visszajárnak ide, ezért igyekszem pozitívan befejezni: 22. 00 után a teljes „vizes blokk” a szaunázók rendelkezésére áll. Így már tényleg tágas a tér. Van még egy tapasztalt negatívum, de ezt megtartom magamnak. Cserében ajánlom a helyet, mert így is a magyar átlag felett teljesítenek. …de szívecskéből nem bírok háromnál többet adni.
Szinte minden évben elmegyünk Ráckevére a strandra legalább egy napra. Nagyon tetszik ahogy ki van alakítva a strand területe. A szabadban van úszómedence,élménymedence,csúzdásmedence , forró vizes gyógymedence és egy kevésbé melegvizesmedence is. Ha valakinek van kedve sportolni arra is van lehetőség.
A fürdőt patak veszi körül, talán a Duna egy kis holtága. A patak túloldalán kis fa házak sorakoznak,egy területen a fürdővel, egyszer majd kipróbálnám. A medencék mellet nyugágyak,vannak kellemesen lehet pihenni egy jó fürdés után, és egy jó ebéd és sör után amit a büfé sor biztosít. Aki teheti próbálja ki nem bánja meg!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 4 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.