1. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Harangláb Ramocsa bemutatkozása
1993-ban építették a ramocsai haranglábat. A tetején lévő kereszt és csillag a katolikus és református hitvallású emberek békés együttélését szimbolizálja A ramocsai harangláb helyi védelem alatt áll.
Valahol itt húztunk el a környékbeli utakon, aztán nézem a kis papírkámat, hogy jé, hát na. . . Ramocsa nem messze van, kis kitérő, és legalább megkukkoljuk az ottani haranglábat is. A gondolatot tett követte, januárban rövidek a napok, ki kell használni az időt, amíg világos van. mert különben minek élsz, fénydepressziós leszel az állandó sötétben.
Szóval megnéztem ezt, de mivel - véleményem szerint - az Őrségben sokkal régebbi, szebb haranglábak is vannak, csak futó barátkozás volt, a többihez képest nem tartom ezt egy kiemelkedő kirándulási célpontnak. Az viszont nagyon jó, hogy a katolikusok és a reformátusok békés együttélését szimbolizálja, nincs is nagyobb érték egy olyan piszkos világban, amikor a történelmünk zöme vallásháborúk és vallásgyilkosságok sorozata. Éljen a vallásbéke!