Rátkán épült fel a tokaj-hegyaljai Sauska Pincészet, ahol végtelen dűlők és meghitt asztalok várják a vendégeket. A szezonális menüért Bicsár Attila séf felel, melyben megjelennek amerikai, mexikói és francia ízek is. Az itallapon a pincészet tokaji borai mellett helyet kaptak pezsgőik, valamint villányi vörösboraik is.
. . . vagy csak mi voltunk ott rosszkor. Az ottlétünkkor, az előtti esti hajnalig tartó rendezvény miatt kissé szétesett állapotban találtunk az étteremre. A személyzet nagyon kedves volt, de szegények hajnal 6-ig talpon voltak, néhány óra alvás után pedig ismét az étterembe pörögtek.
Akadt néhány hiányosság, de ezt inkább a körülményeknek tudom be, alapesetben valószínűleg sokkal összeszedettebb mindenki. Az ételeket sem tudom sajnos az egekig magasztalni. A főétel (kacsamell rebarbarával) korrekt volt, a creme brulée szintén, viszont a fehérspárga citrusokkal marinálva nevű előétel nekem nem igazán tetszett. Az épület izgalmas, impozáns, futurisztikus. Mádtól néhány kilométerre áll a Sauska borászat új pincészete. Az épület a tervek szerint a történelmi borvidék dűlőinek látványába illeszkedik. A tányér formájú teraszokról gyönyörű a kilátás a rátkai dűlőkre. Még nincs minden kész, a parkoló egy részén még folytak a munkák. A parkoló egyébként elég nagy, sajnos egyelőre árnyékot adó fák még nem voltak.