Azért adtam a véletlen megnevezést a összefoglalónak mert véletlenül találtunk rá, ugyanis elötte voltunk több helyen is de nem tetszettek. Nem bántuk meg hogy betértünk, mert a kiszolgálás gyors volt és az ételek minösége is megfelelt az elvárásainknak. Egy kicsit retro hangulatú de tiszta, ehhez képest egy kicsit drága.
Jó pár évvel ezelőtt egy fantasztikus estebédet sikerült itt elfogyasztani. Több (4-5) éven keresztül rendre minden alkalommal rendezvény miatt zárt ajtókat találtunk. Ebben az évben - mintegy utolsó próbálkozásként - ismét megálltunk, és láss csodát annak ellenére, hogy egy lagzit vártak teljes fegyverzetben, még az egyik utolsó vendégként kiszolgáltak, az utánunk érkezőket viszont már nem.
. . Mit is kérhettem volna a palóc világ lábánál, mint a már bevált palócleves-sztrapacska párosítást. A megszokott döntés most kissé felemásra sikeredett. A kiszolgáló személyzet gyorsasága, kedvessége, szakértelme minden elismerést megérdemel. A palóclevesük egy olyan utolérhetetlenül harmonikus ízvilágú már-már túlzottan gazdag tartalommal megáldott műalkotás, amit sehol az országban nem tudtak eddig még megközelíteni sem. Minden cseppje kincs. . . No ez a most felszolgált sztrapacska nagyon nem volt szinkronban az előző fogással. Az a baj ezekkel az egyszerű ételekkel, hogy bármelyik komponens "bibije" elrontja az egész ételt. Sajnos most is ez történt. . . az avasodásba készülő füstölt szalonna enyhén avas ízének dominanciája eltörölte azt a mesteri ízélményt amit ez a fogás nyújtani lett volna képes. Reklamálni így lagzi előtt nem akartam. Maradt erről a fogásról egy kissé kellemetlen emlék, bár megjegyzem azt a szörnyűséget amit a Kál-i autós vendéglő e téren prezentált ez a mostani meg sem tudta közelíteni.
Közvetlenül a 24-es út (Gyöngyös-Recsk-Eger)mellett,kényelmes parkolóval, árnyékos környezetben, szépen berendezett, hangulatos, temperált teremben, gyors és pontos kiszolgálás; ez a Liget fogadó Recsken. Az étlapon számos tájjellegű és hagyományos ételek bőséges választéka. Az italválaszték sem kevesebb, de cukrászati termékkínálat nincs.
Az árakat a közepes kategóriába sorolnám. Május elején Sirokból, egy vendégházból [moderálva - a szerk. ] ugrottunk át egy korai vacsorára és nem bántuk meg. Nejemnek különösen ízlettek a felszolgált ételek. Az akkori nyitvatartás 18,00 óráig volt, ezért a mindenkori nyitvatartásra ajánlatos odafigyelni. Összességében tökéletesen elégedettek voltunk, ezért bátran tudom ajánlani mindenkinek.
Nagyon szép hegyvidéken Recsken található a vendégfogadó,ahol kedves kiszolgálás van.Nem kimondottan olcsó jelegű vendéglő,de finomak az ételek.Aki itt áll meg étkezni feltétlenül nézze meg, nem messze Recsktől Parádfürdőn az Ilona vízesést ami a hegyen található a fák között csordogáló patakot táplálja.
Vannak helyszínek, melyek még hosszú időre nyomasztó asszociációkat keltenek az emberben. Ezek közé tartozik történelmi okoknál fogva Recsk is. No de ez nem ok ara, hogy ha például Mátraderecskére megyünk, akkor ne álljunk meg a szomszédos Recsken a Liget vendéglőben, ahol kedves kiszolgálás mellett baráti áron ehetünk jó házias ételeket.
A konyha kerüli a szokatlan fordulatokat, de amit ígér, azt adja. A berendezés szép, ízléses, rusztikus, hangulatos a terasz és a télikert is. Nem tudtam honnan ismerős a hely, ahol Vona Gábort látták pincérkedni, s fel is tették a fotóját a világhálóra, hát onnan, hogy vagy fél évvel korábban, 2013. májusában mi is jártunk arra családilag és igen jót ettünk.