Mondtam, hogy ez ne zavarja, kifizetem az 5 jegyet. Akkor sem lehet, mert XY bácsi ezt nem szereti. XY bácsi a tulaj, a mindenható, az ő véleményét megkerülni nem lehet. De annyira bosszantott ez az értelmetlen akadály, hogy azért még telefonáltam néhányszor, talán mondtam, hogy nem vagyok terrorista, nem robbantok múzeumokat, szóval, a misztikus és nem látható bácsi többedik kérésre mégis beleegyezett. Én a tárlatvezető úrral időpontot egyeztettem, az illető nagyon akkurátus ember, még többször telefonálgattunk egymásnak pontosítás céljából, amíg végre találkoztunk, de bejutottam, na! Ez a ház a régi Esterházy kastély intézőháza, a kastély romokban, ez pompásan felújítva. Tulajdonképpen egy trófeagyűjtemény lakik itt jelenleg, kedves vezetőn nagytudású ember valóban, ért is ahhoz, ami csinál, minden állatról volt pár figyelemfelkeltő, magyarázó mondata és tényleg precíz volt. Ő is biológiatanár, én is az voltam, szóval megértettük egymást. Az egy megosztó dolog az emberek szemében, hogy a gazdag emberek távoli földrészeken vadásznak, aztán semmi másért, csak azért, hogy a megölt állat hullájának egy darabját kiállítási tárgyként a falukra akaszthassák. Ezt van, akik sportnak hívják, mások másnak. Számtalan helyről találhatsz itt trófeákat, és gondolhatod, hogy nem a beteg, nyeszlett állatokat lövik ki, hanem a legegészségesebbeket, legszebbeket, ezen kívül antik fegyvergyűjtemény is van, és még sok történet jár a vezetés mellett a településről, az Esterházyakról, rövid filmvetítésben is részesülhetsz, szóval, nagyon érdekes program ez. A fentiek figyelembevételével.