Emlékezzünk meg erről a helyről is

Emlékpark RédicsEmlékpark Rédics a térképen

Átlagos 2024. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2025. január 5.
Igen, találtam valahol a térképen, hogy Rédicsen van egy emlékpark, na, elég sok van ilyen az országban, de azért menjünk már el, nézzük meg, hogy nekik mit jelent ez-... nos, kb. ezt. A nagy hőstettek meg a nagy veszteségek összpontosulnak a legtöbbször a település központjában, és akkor ott szokott szép, gyújtó beszédet mondani a polgármester, miközben fegyelmezetten ünnepel a nép. Szlovénia régóta Schengeni határ, megszűnt a határátkelő jelentősége, csak őrzi az országok közötti egykori gonoszság emlékét (ld. Dél-zalai bunkerrendszer), Szóval a park egyik felében van a világháborús mementó, itt láthatod, meg van ez az ügyesen megkomponált fahíd is, én nagyvonalúan idecsaptam még egy kicsit a park szélén túl ácsorgó Szent István szobrot, ne húzzunk már még egy bőrt le egy témáról, a park egy másik felén meg ilyen gondosan lencse-alakúra nyírt bokrok között, van egy 1848-49-es kopjafa. De a legeslegnagyobb poén az lett volna, ha még azt is beleírom ebbe, hogy a park szélénél van a templom, azon túl pedig egy "Épülő Trianon és gördeszka múzeum", ami tulajdonképpen nem épül, évek óta pusztul, rohad, vizesedik, de akkora poén, hogy elképesztő sikereket kaszáltam vele ismerőseim körében.
Fényképek (14)
Emlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - Külső képEmlékpark Rédics - Külső képEmlékpark Rédics - Külső képEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - Külső képEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - EgyébEmlékpark Rédics - Külső kép
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Thermal Hotel Balance Lenti
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg - Évindító Szállásvadászat Zalaegerszegen
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg
70.550 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Előrefizetési kedvezmény félpanzióval, fürdőbelépővel
Gotthard Hotel Szentgotthárd