Gasztronómiai kirándulásra hívjuk Répáshutára, a festői szépségű szlovák nemzetiségű falucskába, a Bükki Nemzeti Park szívébe. A tiszta levegő, a csendes, hegyvidéki táj, és a lombhullató erdők közelsége mind kirándulásokra, gyalog- vagy kerékpártúrákra és brindzás sztrapacskával, tocsnyival, különleges vadételekkel, knédlivel, kvakával, házi lekvárokkal, szörpökkel való találkozásra csábítja az ide látogatókat.
Ha szeretné jobban megismerni a Bükki Nemzeti Parkot, kirándulna, vagy kíváncsi a falusi élet minden vetületére: 2, 3 és 4 ágyas szobákkal állunk a megszállni vágyók rendelkezésére. Várjuk szeretettel, válogasson kedvére!
Répáshutára a Bükki Csillagda miatt érkeztünk és a szervezett programunk után eljöttünk a faluba vacsorázni, mert előzetesen az itt és más felületeken olvasottak alapján jónak nézett ki. Nagyon jól tettük! ! Jó idő volt, a kinti teraszon ültünk le és pikk-pakk fel is vették a rendelésünket.
Rajtunk kívül hétköznap ellenére is többen voltak, de hamar megkaptuk az ételeket, italokat. A limonádé kellemes volt, az ételek nagyon finomak. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy itt töltöttük az esténket. A kiszolgálás is kedves volt, köszönjük!
Kirándulásunk után éhesen tértünk be a vendéglőbe. Parkolni kicsit nehézkes, mi az utca elején tudtuk csak lerakni az autót, de csak pár méterről beszélünk, így nem volt gond. Kis tanakodás után a teraszon ültünk le, máris ott termett a pincér hölgy, az étlapokkal illetve a napi ajánlatra is felhívta figyelmünket.
Meggykrémlevest ettünk, ami adagra és ízélményre is kiváló volt, extra sült sonka volt a tetején ami meglepő párosítás lehet elsőre, de nagyon is működtek az ízek. Kisvártatva megérkezett a főétel is, gyönyörű tálalás, szintén megfelelő adagok és kiváló ízek. Nem tudtunk egyik ételbe se belekötni, tökéletesek voltak. Sajnos a desszertre nem volt pocak kapacitás, de talán legközelebb ki tudjuk próbálni. Amivel érdemes számolni a teraszon ülőknek, hogy amint étel/ital kerül az asztalra, sajnos egyből megjelent pár darázs. Ez egy kicsit kellemetlen volt. Igazából nem tudom mi lehetne rá az étterem megoldása, de bosszantó tud lenni, pláne ha esetleg valaki tart a csípéstől is. Ezért lepontozni azért nem fogom a helyet, mindneképp érdemes ide ellátogatni.
A koronavírus miatti karantén feloldása utáni napokban, hétköznap jártunk ott. Rajtunk kívül senki nem volt az étteremben. A felszolgáló nagyon kedvesen fogadott minket. A kiszolgálás gyors és udvarias volt. Az ételek mennyisége és minősége az árakhoz képest átlagosnak minősíthető.
Céges kirándulás alkalmával volt szerencsénk itt vacsorázni, előre megadott ételválasztékból. 2 féle leves és 3 féle főétel közül lehetett választani, rendkívül ízletes volt már maga a tálalás is. Azt mondjuk nehezményeztem, hogy 40 embernek nem tudták a levest adagonként feladni, közös nagy tálból kellett meríteni, de az íze kárpótolt mindenért.
A második fogás is bőséges és ízletes volt, meg merem kockáztatni, hogy már-már soknak bizonyult, főleg, hogy mindenki "fente" a fogát a csöröge fánkra,amiről végül is valami kommunikációs hiba miatt lemaradtunk, de aki látta a szomszéd asztalnál, asztaloknál, azt mondta, hogy pompás volt a látvány. Így legalább van miért visszajönni. . .
A feleségemmel tértünk be egy ebédre az étterembe, kedves húsvéti fogadtatásban volt részünk. Az étlap nagyon bőséges mindenfajta fogást tartalmaz. Kérésre variálhatóak a köretek is. Bableves, és szarvaskrém levest fogyasztottunk, amihez friss fehér kenyeret tálaltak. A leves nagyon gazdag és ízletes volt.
Főételnek vadasmártásos szarvast ettünk, amihez házi csipkelekvárt szolgáltak fel. Desszertként tarkedlit választottunk házi barack lekvárral. Az ízek nagyon kifinomultak voltak, az adagok bőségesek. A kiszolgálás nagyon rendben volt, udvarias, segítőkész, és készséges. Egy romantikus ebéd sikeredett nagyon jó hangulatban. Köszönjük az élményt.
Ismerős ajánlására kerestük fel az éttermet. Ebédelni szerettünk volna, de nem sikerült. Fél órát vártunk arra, hogy valaki megkérdezze tőlünk, minek jöttünk. Több felszolgáló többször is elment az asztalunk mellett, de még hangos köszönésünket sem fogadták. Csalódottan és éhesen távoztunk. Ezután messze elkerüljük a vendéglőt és ezt ajánljuk másoknak is.
Forró júliusi napon, már délután felé tértünk be ide – kutyástul – hogy együnk valami főtt ételt. A kívülről kellemesnek látszó étterem igazán „belülre” tartogatja a kellemes meglepetéseket. A szellős teraszon ültünk (ahol a kutya is elfért és senkit nem zavart), és nem volt könnyű a sok izgalmasnak ígérkező étel közül választani.
Kérésünkre kaptunk SIMA VIZET, amibe jégkockát és citromdarabkákat tettek – és nem SZÁMOLTÁK fel. Azért írtam nagybetűkkel, mert manapság erre szinte nincs példa. A gyorsan, kedvesen felszolgált „Szénégetők pörköltje kapros-bryndzás sztrapacskával” - ami egy marhapörköltet takart - legkifinomultabb ízlést is kielégítette. Nagyon finom és bőséges volt a „Hegyi ember kedvence” is, a párolt káposzta, szalvéta gombóccal és sertéssülttel együtt különleges ízharmóniával rendelkezett. A választott desszerteket - Házi almásrétes vaníliaöntettel és a Szilvalekváros gőzgombóc - már csomagolva kértük, szerencsére, mert ezek is rendkívül nagy adagok voltak, és kár lett volna „kihagyni”! A Bükk-fennsík völgyében húzódó falu maga is csodálatos, érdemes eljönni ide, és kipróbálni a Vadász Étterem kiváló ételeit!
Megint jó volt az idő és a Bükkön mentünk át Egerből Miskolcra, szüleink sírjához. Természetes, hogy a Répáshutai úti lehajtónál a kocsi már szinte magától kanyarodik. Most sem csalódtunk. Szarvasszeletek áfonyával, knédlivel. Párom vaddisznó pörköltet. Mint mindig most sem csalódtunk. A kiszolgálás kiváló, udvarias.
Tavaly csak "átrobugtunk" a településen, mert a nyakungban volt az eső, (motorral túzázunk). Az idén azonban, célirányosan mentünk, az általunk régóta híresnek ismert étterembe! Lillafüredi túrán voltunk Szilvásváradról, s visszafelé tértünk be ebédelni. MEGÉRTE! ! ! Ízletesek az ételek, s a mennyiségük is kiváló!
A felszolgálás-kiszolgálás gyors, kedves, figyelmes! Azt mondtuk ott is, s most is csak azt tudom mondani: *10 pont amit -e vendéglátó egység érdemel! Jövőre visszatérünk ismét!
Répáshuta gyönyörű hely, ha a Bükk környékén járunk, sosem mulasztjuk el meglátogatni. Utolsó alkalommal a nagy melegben be is tértünk a Vadász Étterembe, (este hat után már csak az volt nyitva), és mivel nem akartunk csak italt fogyasztani, ételt is rendeltünk. Sajnos a házi limonádé meleg volt, viszont nagyon édes.
Az Erdész fatál finoman szólva borzasztó volt :( Nem vagyunk egy finnyás banda, de sem a tócsniban, sem a húsokban nem leltük örömünket. Nagyon kár, mert jó lett volna, ha találunk egy helyet, ahova máskor is szívesen betérhetünk, ha arra járunk.