A település meghatározó eleme, a Tauber kastély 1770 körül épült L alaprajzzal, kontyolt nyeregtetővel. A hajdani kastély melléképületei közül már csak a magtár áll. A kastélyhoz tartozó kert egy része jelenleg erdő, másik részét lakóházakkal beépítették.
Izgalmas dolog a kastélylátogatás, aztán van, ahol múzeum és rekonstruált pompa, meg sokszor van, ahol málladozó rom. Ezt a reszneki kastélyt mindenképpen meg akartam nézni, szerencsére nincs kint a vadonban, járatlan utakon, hanem bent van a településen, a főút mellett. Nem tudom, mikor használták utoljára és mire.
Most biztos, hogy nem, azaz semmire. Áttörve a gazon, a hátsó ajtó rácsai, melyek hivatottak volna kizárni a külvilágot, fel vannak törve, és hát nem is lennék én, ha nem mennék be egy kicsit bolyongani a múlt porába. A ház 1770 körül épülhetett, nem híres grófok vagy bárók, hanem az aktuális helyi földesúr építtette, volt valaha uradalma, gazdasága meg nagy parkja is, ami már nincs. Hogy a kastély most mire vár, azt nem tudom. Ha valami jelenkori főrabló kinézi magának, akkor majd felújítatja uniós forrásból, aztán őrökkel és kutyákkal elkerget onnan minden emberfiát. Most még nem, most még rom, és beosonhatsz egy kicsit gondolkodni ezen.