Kisértettem egyet megint

Tauber kastély ResznekTauber kastély Resznek a térképen

Érdekes 2024. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2025. január 2.
Izgalmas dolog a kastélylátogatás, aztán van, ahol múzeum és rekonstruált pompa, meg sokszor van, ahol málladozó rom. Ezt a reszneki kastélyt mindenképpen meg akartam nézni, szerencsére nincs kint a vadonban, járatlan utakon, hanem bent van a településen, a főút mellett. Nem tudom, mikor használták utoljára és mire. Most biztos, hogy nem, azaz semmire. Áttörve a gazon, a hátsó ajtó rácsai, melyek hivatottak volna kizárni a külvilágot, fel vannak törve, és hát nem is lennék én, ha nem mennék be egy kicsit bolyongani a múlt porába. A ház 1770 körül épülhetett, nem híres grófok vagy bárók, hanem az aktuális helyi földesúr építtette, volt valaha uradalma, gazdasága meg nagy parkja is, ami már nincs. Hogy a kastély most mire vár, azt nem tudom. Ha valami jelenkori főrabló kinézi magának, akkor majd felújítatja uniós forrásból, aztán őrökkel és kutyákkal elkerget onnan minden emberfiát. Most még nem, most még rom, és beosonhatsz egy kicsit gondolkodni ezen.
Fényképek (16)
Tauber kastély Resznek - Külső képTauber kastély Resznek - Külső képTauber kastély Resznek - Külső képTauber kastély Resznek - EgyébTauber kastély Resznek - Külső képTauber kastély Resznek - Külső képTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - EgyébTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - BelsőTauber kastély Resznek - Külső képTauber kastély Resznek - Külső kép
Abbázia Country Club Nemesnép - Október 23.
Abbázia Country Club Nemesnép
33.000 Ft / 2 fő / éjtől ellátás nélkül
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg - Napi árak reggelis ellátással
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg
36.100 Ft / 2 fő / éjtől büféreggelivel
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Előrefizetési kedvezmény félpanzióval, fürdőbelépővel
Gotthard Hotel Szentgotthárd