Mondtam is magamnak ma déltájt, hej, el kéne ugrani valamit enni, ha máshová nem, hát Révfülöpre! Igen, de mi van nyitva ilyenkor, novemberben? Hát, nem sok minden. . Több a vadkacsa, meg hattyú, mint a vendég a parton. De a nagy kihaltságban azért van egy kitartó zászlóshajó, a Rév büfé!
Be van ékelődve a Popeye meg a Nádas közé, nyáron talán elszipkázzák a közönséget a szomszédok, de ilyenkor nincs konkurencia, nekem meg választásom nincs, hát akkor Rév. Mindenféle burger van, hotdog, meg amolyan büfé-kaják. Kértem egy gyros-tálat. Kapsz számot, ami, tekintve a létszámot elég vicces. . . de ha ez a szokás, hát legyen. És meglepően gyorsan ki is hozzák! Meleg és gőzölög! Hát. . . hogy is mondjam, az íze már nem annyira. . . hmmm. . szóval, kicsit sületlen az a hús, meg hát az egyenkrumpli, meg van azért valami friss zöldség saláta is ám. Nem rossz, de olyan semmilyen. Viszont ki vannak készítve puha takarók a fázósabb vendégeknek, és kiülhetsz a teraszra, a révfülöpi móló mellé, verőfényben, szélcsendben. . . az azért valami! ! Az sokat dob a dolgon!