Érdekes
2024. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. november 16.Ajánlom a helyet másoknak is!
Tulajdonképpen nem akartam én Rozsályra menni, egyszerűen azért nem, mert nem tudtam róla semmit, de így alakult. A méhteleki görögkatolikus templom ügyében telefonálgattam, aztán kiderült, hogy van egy valamilyen ililletékes személy, kaptam is egy telefonszámot, de az egy hölgy volt, aki mondta, hogy a férje a görögkatolikus lelkipásztor, aztán így jutottam el a férjéhet, aki viszont egyáltallán nem Méhteleken lelkipásztor, hanem Rozsályban, ahol viszont egy sokkal nagyobb és szebb templom van, mint Méhteleken. Így aztán nyilván mentem oda, találkoztunk is, kedves, rendes ember, templomlátogatás közben arra is volt időnk, hogy azt a pár évvel ezelőtti híres esetet felemlegessük, amikor Rozsáy kihalt. Ha valaki nem emlékezne: történt ugyanis, hogy a COVID-járvány idején kitörtek a zártosztályról az elmebetegek, az oltásellenes konteósok ellepték a hazát, és az egyik híres eset az volt, amikor egy nagykanizsai fíérfi elkezdte széles körben híresztelni, hogy egy Nyíregyháza melletti faluban, pontosabban Rozsályon mindenki meghalt az oltás miatt. A sajtóban is megjelent. Az éppen vidáman élő rozsályiak ezt eléggé meglepődve vették tudomásul, szóval ez is a falu történetéhez tartozik. A templom nagyon szép, szeretem a görg-keleti templomokat, egzotikus varázsuk van, a segítőm meg volt annyire kedves, hogy két másik faluba is átvitt és a befolyása következtlében ott is megtekinthettem a görög-keleti templomokat. Köszönöm szépen! A falunak meg további jó kamukihalást!
Fényképek (20)
Még több kép (10 db)