Salgótarjáni vásárcsarnokba gyerekkorom óta járok. Elég érdekes hely. 4 éve, márciusi fagyban-hóviharban olcsóbb volt a szőlő, mint a paradicsom. . . Főbejáratával szembeni üzletsoron található Györgyike Lángossütője. Sok-sok tucat hétvégén érkezett innen asztalunkra a lángos.
Egyszer, anyukám másikból hozta, mert nem akarta kivárni a sort - Teljes lázadás lett, mert kb. annyi volt ízben a különbség, mint egy krétai-izlandi nyaralás között. . . Igaz, szombatonként előttük nagyobb a sor. Ki-mit szeret. Hétköznap nyitás kicsit késhet, mert irodisták-környék rendelései lehetnek, pár szatyorral. Pénteken-szombaton ki lehet fogni hosszabb sorban állást Ha meglátnak a sorban, nekem készíthetik a megszokott, töltött lángost. Évekig magyarost/hagyma-sajt-kolbász-szalonna/, pár hónapja gomba-sajt-kolbász-lilahagyma. Sima lángos 300! forint, töltöttek legtöbbje 600! , svéd húsgolyós 700. . . Nem túl távoli városokban is, már évekkel korábban drágábbak voltak. . Tiszafüredi, kecskeméti kollégáim csodájára jártak, nagyon jól is laktak, vittek hazára is. Természetesen nem sikerül minden lángos tökéletesre, ritkán picit kisebbre sikerülhet a sima. Kevesen vannak, de a helység sem hatalmas. Néha Györgyike néni is beáll segíteni. Üzletsor előtti körasztal mellett lehetne helyben fogyasztani. Ebből lehetne még egy! Legtöbb esetben haza is hozom. Ár-értékben igen jó szokásos reggelim, heti 1-2 alkalommal. Piaci büfé, így Michellin-csillagos élményekre-körülményekre senki ne számítson. De jó 15 éve, szécsényi sütödében, páraelszívó bekapcsolása kérdésünket, ablakot piszkavassal kihúzva oldották meg, így itt, már az űrkorszakban vagyunk. . Jó szívvel ajánlom a helyet, aki kevesebb idővel, valami finomat keres.