Legalább két éjszakára lehet csak szállást foglalni. A szállást csak a gyönyörű panoráma adja el. A takarítás példás és vendégbarát. Az étteremben viszont sok a külföldi étkező csoport, addig az egyéni magyar vendégre nem figyelnek. A szemtelen éttermi legyek ellen nem tesznek semmit.
A távozást a reggeli programunk miatt csak néhány órával 11 után tudtuk megoldani, de ezt a kijelentkezéskor az ügyeletes éttermi pincér alkalmazott minősíthetetlenül kioktató módon, pökhendi felsőbbrendűséggel, barátságtalan modorban, ellentmondást nem tűrően, megalázó stílusban közölte. A fürdőszobában nincs padlószifon, ezért a véletlenül kifröcskölődött fürdővizet törölközökkel voltunk kénytelenek felitatni. Érkezéskor egy pokolian forró szoba fogadott. A tetőtéri meleg szoba légkondija csak a legkisebb fokozatban volt hajlandó üzemelni, de ezt nekünk kellett kikísérletezni hosszas leizzadás után. A szállást ezért nem ajánlom. Az étteremben az ún. sült marha hátszín rágós és ehetetlenül inas volt.
Párommal töltöttünk itt egy kellemes estét a Kék Túránk keleti szektorának befejezéseként. Úgy döntöttünk hogy Hollóháza után, ide jövünk, és másnap megnézzük a Várat. Elég messze van a lakhelyünktől, és már régen terveztük ezt a kirándulást. Nagyon jól választottunk a szálláshelyet illetően, és az étterem kapcsán is.
Kedves volt a regisztrációnál a pincér, ahogy a vacsoránál, és a reggelinél is kifogástalan modorban, előzékenyen szolgálták fel a finom gasztronómiai ínyencségeket. Nagyon szép a kerti terasz a panzió mögött található zárt udvarban, szépen tradicionálisan feldíszítve, ahogy a benti étterem rész is ízlésesen van berendezve. Az épület egy hosszú parasztházra hasonlít, fehérre mázolt falaival, sötétbarna zsaluzattal a lenti ablakokon, a tetőtérben pedig félköríves ablakokkal. Már első látásra mindkettőnknek nagyon megtetszett. A szobánkból csodálatos kilátás nyílt a folyóparton álló Rákóczi-várra, melyet este szépen kivilágítottak. Gyönyörű látvány volt. Reggel a kedves pincért megkértük fényképezzen le Bennünket a Bodrog partján, háttérben a Várral. A folyóban pedig csodásan tükröződött a Vár képe. A szobánk berendezése kényelmes volt, mohazöld textilekkel. Mindenhol tisztaságot, és rendet találtunk. Ilyen környezetben jól esett fáradtan megpihenni. Mindenkinek ajánlom aki erre jár, mert ezen a szálláshelyen minden egyben megvan, ami a kényelemhez kell.
Férjemmel kettesben töltöttünk el néhány napot Sárospatakon. Gyerekkorom óta nem jártam ebben a gyönyörű kisvárosban, sajnos nagyon messze van tőlünk. A kedvező ár miatt estt választásunk erre a panzióra, amely a Bodrog folyó partján egy csendes utcában helyezkedik el. A földszinten az étterem található, a szobák az emeleti tetőtérben helyzkednek el.
Jó idő esetén a kerti teraszon is lehet étkezni, amely az épület mögött található zárt udvar. Az épület egy tradicionális parasztházat idéz, fehérre mázolt falaival, a félköríves tetőablakokkal és a sötétbarna fa ablakzsalukkal. A szobánkból csodálatos panoráma nyílt a folyóparton álló Rákóczi-várra. 2 ágyas szobánk berendezése kényelmes, kellemes volt, mohazöld textilekkel. Mindenhol tisztaság, rend uralkodott. Ott tartózkodásunk idején a kerthelyiségben sajt- és borkóstoló volt, házi kecske-, juh- és egyén sajtkülönlegességeket kóstoltunk, hozzá a megfelelő borkínálatot és vásároltunk is az otthon maradottaknak. Az étteremről csak jókat tudok mondani, nagyon ízletes, kifejezetten finom ételeket ettünk. A konyhafőnök minden nap ajánlott valami specialitást a vendégek részére. A konyha tradicionális magyaros fogásokban "erős", pl. csülkös bableves, húsleves csigatésztával, többféle halászle a levesek közül, ezeket kóstoltuk is. A főételek közül a libamáj, a kacsamell és a harcsfilé is remek volt. Madártejet és somlói galuskát ettünk desszertként. A város fő nevezetességét, a folyón átkelve a hídon egy kellemes sétával lehet megközelíteni. A vártoronyból is jól látszik a panzió :-)