Kihagyhatatlan 2024. március 24.csoporttal járt itt
A múzeumot Petőfi Sándor születésének 150. évfordulóján, 1973-ban alapították. Sárszentlőrinci iskolaéve során, 1831-32-ben itt lakott Petőfi Sándor. Az utcai homlokzaton ennek emlékét tábla és a költő bronz domborművű portréja őrzi. Az épületet az 1800-as esztendő táján építették későbarokk (copf) stílusban.
Mai küllemét és a hírnevéhez méltó belsőt főleg a 2008-as átadásakor nyerte el. Népi műemléki védettséget élvez. Az L-alaprajzú épület fésűs beépítésű utcavonalon áll, a hozzá kapcsolódó falkerítést kocsi- és gyalogkapu is tagolja. Az udvari oldalán pilléres falmellvédes tornác fut végig. A szobákban búbos- és rakott kemencék, a konyhákban szabadkémények idézik a régi korok hangulatát. A kisdiák az épületnek a gyönyörű, széles főutcára eső rövidebb szárában padlós, tágas háromablakos szobában lakik harmadmagával, csupa úrfiúval- írta a nevezetes eseményről Illyés Gyula Petőfi-életrajzában. Az épület az utóbbi években több fázisban felújítása került. Az emlékházban a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából összeállt egy új, interaktív kiállítási anyag ami nagyban emeli az emlékház színvonalát, nagyon szépre sikeredett.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.