2018. 01. 05 én jártunk a nevezett Bistroban két gyerekkel. Kettő pizzát rendeltünk zárás előtt 40 perccel. Az egyik pizza alja nagyjából szénné volt égetve, a másik sületlen volt. Amikor megmutattuk a pincérnőnek az volt a válasz hogy náluk így sütik a pizzát. Ő megeszi a szenes pizzát is, mert egész nap nem evett semmit. Fizettünk, de többet soha nem megyünk oda! Senkinek sem fogom ajánlani!
A hely egy tök jól berendezett kis étterem. Tényleg bisztró jellege van. A pincér hölgy kedves, és segítőkész volt. Kebap tálat és borjúpörköltet rendeltünk. A kebap tál nagyon finom és nagyon bőséges volt. Sajnos a borjúpörköltről nem igazán tudok jót mondani.
Nem volt igazán jóizű, és a nokedli is olyan volt, mintha mirelit vagy legalábbis előre elkészített zacskós lenne. Szerencsére az adag sem volt nagy belőle, így nem kellett sokáig szenvedni vele.
Átutazóban Sárváron elkapott az éhségmanó. Rendes éttermet kerestem, a Bassiana Hotel és Étteremnél álltam meg. Sajnálatos módos sem az étlap (árlista) nem volt kifüggesztve, sem a recepciós hölgy "figyelmessége" nem fogott meg, mondhatnám azt is, hogy semmibe vett. Ilyen kiváló fogadtatás után gondoltam keresek valami más helyet.
Elindultam a városból kifelé, a kórház mellett két kisebb helyet is találtam. A sarkon lévő Speiz Bisztrót választottam, mivel láthatóan kevés vendég volt. Bent az asztalok - kettő kivételével - varrógépállványból készültek, amit egyedi ötletnek vélek. A széket kevéssé vélem kényelmesnek, 1 órát azért kibír rajt az ember. A járólap narancssárgás (? ) színe nekem nem jött be, de nem is volt fényesre súrolva. A takarítás hiányossága leginkább a kirakaton látszott: pókhálós és koszos volt. Az étlap számomra egyedi módon volt összeállítva: egy felírótáblára vannak lapjai rögzítve. Pizza és hamburger mellett néhány leves és főétel is volt rajta, igazi kakukktojásként pedig mexikói ételek. Pizzát választottam magyarosat, plusz pepperoni paprikával. A pincér felkészült volt - ezt majd kifejtem még - mindjárt mondta, hogy sajnos csak édes/normál/mild ki hogy ismeri van, megkérdezte megfelel-e? Mondtam, hogy természetesen. Közben a szomszéd asztalnál lévőknek kihozták a hamburgert. Óriási adag volt, szerintem dupla vagy tripla hússal és hasábbal. Összefutott a nyál a számban, egyből gondoltam, hogy legközelebb kipróbálom. Hamarosan jött a pizzám is. Elég jól sikerült sikerült - bár minden eddigi tapasztalatomhoz képest eltérő. Vékonytésztás, jól megsütött, de a zöldségek (paradicsom, paprika, pepperoni) a tetején szinte nyersek maradtak, azaz a vitamin bennük maradt. Igazán finom volt és bőséges, a maradékot becsomagoltattam. Visszatérve az ízes beszédű, kellemes modorú, kissé széteső mozgású felszolgálóra. Készségesen becsomagolta a maradékomat. Miközben ettem, a szomszéd asztaloknál a kiürült poharakat, üvegeket tapasztalva rákérdezett az újabb adag igényre, érdeklődött, hogy ízlik-e az étel. Mivel az utóbbi időben negatív, adott esetben keserű tapasztalataim voltak a felszolgálók felkészültségét illetően, örömmel tapasztaltam eme hozzáállást. A lényeg: a kosz ellenére örömmel jövök vissza és ajánlom mindenkinek.