Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom
4,5
2 értékelés
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom bemutatkozása
A magyar nyelvújítás vezéralakjának egykori lakhelyét és a család sírkertjét tíz- és tízezrek keresik fel évente. Valóságos zarándokhely, ahová szerte a világból érkeznek látogatók. A hely szelleme, a "colour locale" az abaúji és zempléni vidék legismertebb és legkedveltebb idegenforgalmi központjává tette.
Mondjuk ezt a helyet alaposan átrendezték, és már nem tetszik annyira, mint régen. Nem tudom, mintha kihordták volna belőle azt, ami miatt tetszett. Ezt a csarnokot az Akadémia által gyűjtött pénzből építették a nagy magyar író és nyelvész egykori házának helyére, ráadásul Ybl Miklós az alkotója.
Szép és méltó hely, most, hogy kikihurcolták belőle a régi tárgyakat, és a falaira festmények másolatainak a másolatát függesztették, úgy érzem, kirabolták. De a legjobban Török Sophie fehér fejszobra hiányzik, abba szerelmes voltam, sokat álltam előtte, de lefényképezni sohasem tudtam. A gép mindig torzított az arányokon, nem volt az a tökély, mint az eredeti tárgy maga. Most bent van a modernkori múzeumban. szóval azért látható. . . kint a kertben, a csarnokkal szemben sírok vannak, ezeket is mindig meglátogatom. Szép a park, és tele van madárral. Teszel egy kört, sétálsz, majd visszatérhetsz a csarnokba. A bökkenő csak az, hogy a múzeumból mindig át kell jönni valakinek, hogy kinyissa.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.