Megint más

Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - SzéphalomKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom a térképen

Érdekes 2024. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. május 19.
Mondjuk ezt a helyet alaposan átrendezték, és már nem tetszik annyira, mint régen. Nem tudom, mintha kihordták volna belőle azt, ami miatt tetszett. Ezt a csarnokot az Akadémia által gyűjtött pénzből építették a nagy magyar író és nyelvész egykori házának helyére, ráadásul Ybl Miklós az alkotója. Szép és méltó hely, most, hogy kikihurcolták belőle a régi tárgyakat, és a falaira festmények másolatainak a másolatát függesztették, úgy érzem, kirabolták. De a legjobban Török Sophie fehér fejszobra hiányzik, abba szerelmes voltam, sokat álltam előtte, de lefényképezni sohasem tudtam. A gép mindig torzított az arányokon, nem volt az a tökély, mint az eredeti tárgy maga. Most bent van a modernkori múzeumban. szóval azért látható... kint a kertben, a csarnokkal szemben sírok vannak, ezeket is mindig meglátogatom. Szép a park, és tele van madárral. Teszel egy kört, sétálsz, majd visszatérhetsz a csarnokba. A bökkenő csak az, hogy a múzeumból mindig át kell jönni valakinek, hogy kinyissa.
Fényképek (8)
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - EgyébKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - BelsőKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - BelsőKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - EgyébKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Belső
Hotel Hunor Sátoraljaújhely - Napi árak
Hotel Hunor Sátoraljaújhely