Amikor kijöttem a börtönmúzeumból Sátoraljaújhelyen, megkérdeztem a frissen szerzett cimborát, hogy mit javasolna, egy ilyen garabonciás vándor, mint én, hol ebédeljen? Ezzel nagyon zavarba hoztam, gondolkodóba esett, aztán azt mondta, hogy a Törpe, oda menjek, az jó hely!
Hittem is, meg nem is, az ittjartamon fent se volt, de azért a helyi múzeumban is megkérdeztem a helyi illetékest, hogy hol is az a Törpe,. . eléggé elcsodálkozott, hogy oda akarok menni ebédelni, de azért megmutatta. Kimentünk a kapu elé, átnéztünk vagy 50-70 méterre és ott lesz az, a szemben lévő házban. . . de azért gyorsan javasolta, hogy ha az nagyon tré, akkor azért van itt két csárda 100 méterrel arrébb a sétáló utcánál. Én meg mentem a Törpébe. Messziről nem tűnik fel, csak akkor, ha már elég közel érsz. Tényleg van ilyen, egy panelház tövében. Belépsz és egy pillanatra nem engeded még el a kilincset. hogy biztos, hogy itt akarsz ebédelni? Amikor van a városban más is. . . aztán mondtam magamnak, hogy hülye sznob, miért nem jó neked egy kifőzés? Mert ez olyan. Két-három zsellér a szomszéd asztaloknál tömte magába a buktát. A pulthoz kell menni kérni. Hát odamentem. Egy igen kedves hölgy mondta, hogy ma rabsic leves van, meg bukta vagy mexikói tokány. . üljek le. Leültem és hamar hozott nekem ls egy nagy tál levest, annyit eszel, amennyit csak akarsz! Egész házias alkotás. Hát ettem. Majd a tokányt választottam, az sem volt rossz. Közben a szomszéd teremből, mert az is volt, tömegek áramlottak ki fizetni a pulthoz, tehát népszerű a hely rendesen! Korrekt ebéd van minden nap, és figyelj! ! Üdítővel együtt fizettem 2050 forintot! Na, erre varrj gombot!