Hát a falvak közepén általában van egy templom. Az már messziről látszik. Néha meg a látszat csal. Ugyanis ez "csak" egy harangláb. . . de még milyen! Sétálom körbe. . . - Maga jött azzal a zöld autóval? - kérdi valaki az egyik udvarból. Helyi asszony, a háza előtt ül. Kis falu ez, alig párlelkes, persze, hogy feltűnik egy idegen.
- Én, igen. És szívesen tájékoztat, elmondja, hogy ez nem templom, mikor érdeklődöm a templom iránt, mellette van egy épület, az a régi iskola, hát néha abban tartanak istentiszteletet. Ez a torony meg inkább az oldalán elhelyezett világháborús elesettekről szól, még egy ilyen apró falunak is vannak veszteségei az idióták által gerjesztett világégésekben. Aztán elmesélte még, hogyan találom a trianoni keresztet, meg a dombokon lévő magánkápolnát is. Megköszöntem szépen és aképp is cselekedtem. Jó ilyen helyeken járni.