Hat labanc lakik benne, meg az ezredes a feleségével és a ravasz kuruc meg a ravasz paraszt mindig móresre tanítja őket. Ezzel a mókás bélyeggel állnak már ezentúl ezek a falak. De persze lehet, hogy a maiaknak ez már nem mond így semmit. Szóval, szépen rendberakott vár, igazán látványos, ikonikus bejárattal, nem kell felmászni a hegytetőre, bent van a városban. Több szintje látogatható, vannak hagyományos, vármúzeumszerű részei is, fegyverek, korabeli ruhák, miegymás, meg vannak modern, mai tárlatok is. Kinek mi tetszik. Elég sok a látványosság, elég sokat lehet bolyongani a lépcsőkön, udvarokon, emeleteken. Szép kilátás nyílik a hátsó részeiről a környékre. Tele volt látogatókkal, számomra megfoghatatlan módon nagyon sokan hozták el a házi ebet, meg a tologatni való babakocsit is apróságokkal, aztán cipeltek lépcsőkön le és fel kutyákat, gyerekkocsikat, azt kissé túlzásnak éreztem, hogy a vár belső templomában kutyák rohangásszanak, de korunkban az állattartó a győztes, agresszív faj, rászólni nem lehet, mert letépi a fejed a kis pet érdekében. Na, akkor ezentúl már ezzel kell együtt élnünk a siklósi várban is.