A Csodabogyó Tanösvény a Siklóshoz tartozó Máriagyűdi kegytemplom előtt elhelyezett tájékoztató táblától indul, mely nevét a rajta végigvezető szúrós csodabogyó rajzáról kapta. A tanösvény 6 km hosszú, melynek végállomása a 408 méter magas Tenkes-hegy csúcsán található.
Az útvonalon 49 ismertető táblával találkozhatunk, melyek betekintést engednek a környék élővilágába, természeti kincseibe. Az ösvényen láthatunk egy nyolcszögalapú fakilátót, melynek tetejéről 180 fokos panoráma nyílik Siklósra és Máriagyűdre. A kilátó belső falait népi motívumok díszítik.
Busszal érkeztünk a településre. Nehéz volt megtalálni ,hogy honnan is indul ? Jobbára vízfolyásba ment felfelé, köves -sziklás terepen. A kilátóig egy pad sem volt ahol pihenni lehetne. A fák túlnőttek , nincs panoráma. A csodabogyó jelek több helyen is hiányoztak. Eléggé bozótos a felfelé de a lefelé jövő út még rosszabb.
Sehol nincs valami kapaszkodó,kötél vagy bármi . Szerintünk több helyen veszélyes. Tény, 66 éves volt a legfiatalabb túrázó aki azért gyakorlott. Szerencsénk az volt,hogy az idő szép volt. Több helyen van tájékoztató tábla,,az első ha jól emlékszem a kilátónál. Van szalonna sütő hely is de csak a tetőn. Nekünk a terep miatt igen fárasztó volt. Kissé rendezettebb is lehetne. Lehet, hogy aki fiatalabb annak könnyebb . :)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.