Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda Sikonda bemutatkozása
A Sikonda Wellness Hotel, a Mecsek festői völgyében épült exkluzív wellness-fürdő és szálló 38 otthonos szobával, lélegzetelállító környezettel, saját forrásból táplálkozó termálvizű szabadtéri élményfürdővel és napozókerttel várja vendégeit.
Kifejezetten tetszett az illatszoba, gyönyörű volt a berendezés, egy problémánk volt, USB-ről szerettünk volna filmet nézni, de a beépített TV miatt erre nem volt lehetőségünk. Félpanziós ellátásunk volt, de ebédre is a szálloda éttermét választottuk, ami átlagon felülinek bizonyult.
Nem bántuk meg, hogy pihenés és kikapcsolódás céljából az Ambient Hotelt választottuk. Bár lakhelyünkhöz közelebbi helyet keresgettünk,végül mégis ezt választottuk. Döntésünk jónak bizonyult ,mert kiválóan éreztük magunkat!
A szálloda szellőztetése borzalmas volt, bár ingyen szaunában részesültünk minden egyes szobából való kilépésünkkor a folyosóra. A két kis kinyitható ablakot Én merészeltem kinyitni szellőztetésre amely egy egész emeletre volt hivatott. Sima levegő szobában voltunk ahol a wc az első 2 nap igen csatorna szagot árasztott.
A hotel alacsonysága miatt és az illatszobák bevezetése miatt lehetett ez gond. Az ételek: nem ehetetlenek, de 2 napig azok a sütemények, lekvár van, de kalács nincs mindig hozzá. Este csak pénzért vehető innivaló van. Sehol egy sajt tál, egy gyümölcs kehely. Nem vagyok telhetetlen, de mivel volt szerencsém ilyen kategóriájú és áru hotelben megszállnom már, attól a színvonaltól elmaradt. Félre értés ne essék éhen nem marad az ember. De ahol még egy kis butik sincs , ahol képeslapot, ajándéktárgyat, stb tudnék venni az sincs, pedig több kiló méteres körzetben még egy bolt sincs. A személyzettel, a szagon kívül a szobával , a tisztasággal semmi probmlémám nincs, de voltam, láttam, de nem kívánkozom vissza. Elnézést , de Nekem ez a véleményem.
Több 4* hotel közül ahol megfordultunk ez volt a legjobb igen sok szempont szerint. A szobák nagyobbak az átlagosnál, jól felszereltek, minden működik, a bútorzat az elvárásoknak megfelelő és kényelmes. A medencék vizének hőfoka, az élmény medence nagysága és az úszási lehetőség mind kimagaslóan jó. A svédasztalos menü kínálata és minősége kiváló.
Gyönyörű környezetben, kellemes hangulatú, jól felszerelt szálloda, hihetetlenül kedves és figyelmes munkatársakkal. A szálloda, a wellness részleg, az étterem, a szobák. . . minden igényes kialakítást, gondos odafigyelést mutat. Nagyon kellemes napokat töltöttünk itt egy nagyobb baráti társasággal - csak ajánlani tudom mindenkinek! A környék szépségéről és a sok látnivalóról már ne is beszéljünk!
A szálloda egy csendes völgyben fekszik. Jó, hogy van egy ágyas szoba is az egyedül utazóknak. A wellness jó volt, a masszázsok közül alig tudtam választani. Az étterem tiszta, a fogások finomak, a pincérek udvariasak. Pihenni vágyóknak tudom ajánlani. Nagyon tetszett, hogy mindenki mosolygott, mindenki udvarias volt.
Januári hidegben töltöttünk el egy hosszú hétvégét a szállodában. Gyönyörű, hóval borított környezet fogadott bennünket. Könnyen megközelíthető helyen található. Frissítő fehér virágok illatot választottunk a szobánkhoz, ami igazán kellemes, különleges élmény volt. A szoba tiszta, esztétikus volt.
A szálloda is hasonlóképpen, ízlésesen kialakított belső terekkel rendelkezik. Mindenképpen kiemelném a személyzet kedvességét, segítőkészségét! Öröm ilyen környezetben, légkörben pihenni. Ami nagyon hiányzott, az a fedett parkoló, főleg így télen. A wellness részleg is jól felszerelt, tágas, a szálloda belső kialakításához képest nagy kontraszt érzékelhető, sokkal egyszerűbb megjelenésű. Külön jó élmény volt a kültéri szaunázás, majd a havas felfrissülés. Hiányoltuk a szaunaszeánszokat, felöntéseket! Sajnos egy sem volt ott tartózkodásunk idején. Hideg/merülő medence nem volt a szaunáknál, a zuhany is eltörött, nem javították, szaunázáshoz sem lepedő, sem víz vagy tea nem volt. Mindezek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, szívesen ajánlom és mi is visszatérünk majd egyszer.
A szálloda szép, csendes helyen fekszik, jó levegő körös-körül. Az épület egyedi kialakítása tetszett, szobánk tágas, esztétikus volt. A benti wellness részleg tiszta, volt hely minden vendégnek benne. A személyzet a hotel besorolásának megfelelő szinten végezte a munkáját.
Az étteremben kifejezetten színvonalas kiszolgálást kaptunk, a vacsoránál az ételek ízletesek voltak, amennyire meg tudtam ítélni minőségi alapanyagokból készültek. Számtalan kellemes hely a környéken helyes kis településekkel és a kulturális látnivalók Pécsett megérik a kimozdulást is. Több helyen felújításra, javításra vár az épület, remélem hamarosan eljön ennek is az ideje. A szobába érve érezni lehetett, hogy talán kisebb a létszám a feladat által megkívántnál, a szükségesnél. Összességében mindketten jól éreztük magunkat, összehasonlítva más hasonló hazai hotelekkel ahol megfordultam, ajánlom a sikondai Ambient hotelt pihenésre, feltöltődésre.
Nagyon szép helyen fekvő, felújított szálloda. Kiemelkedő a személyzet kedvessége. Az éttermi választék felejtős. A takarítás kicsit lehetne alaposabb. Illatszobák szépek. Nagy élmény a kültéri jakuzzi és a pihenőben a vízágyak. Elég nagy beltéri wellness. Érdemes elsétálni a völgyben fekvő tóhoz is. Kellemes pihentető kikapcsolódásra ajánlom.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Szabadtéri parkoló, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Sorompóval zárt parkoló, kamerával felügyelt: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Parkolás a szálloda előtt, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Kis testű kutya, 40 kg-ig: 7000 Forint / nap (Foglalás szükséges) • Macska, 15 kg-ig: 7000 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • szobaszervíz • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • paleo étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • étterem • bár