A Balatoni pillanatok az édes élményekkel lesznek teljesek, ezért a Melbába mindenképp érdemes betérni, ha Siófokon járunk: vendégeiket a helyben készült olasz fagylaltok mellett kávékülönlegességekkel, tradicionális tortákkal, hagyományos és cukormentes, paleo süteményekkel, francia desszertekkel, pogácsával, valamint aprósüteményekkel várják.
Van úgy, hogy az ember véletlenül akad egy kulináris gyöngyszembe s miután bement, akkor veszi észre, hogy hol van. Ilyen volt számunkra a Melba cukrászda, mely több jeles diplomával is ékeskedik a Magyar Konyha és a Dinig Guide Top100 szerkesztőségétől. (Lásd fotó.
) Zárás után érkeztünk, de meg tudtunk egyezni a bent szorgoskodó úriemberrel, hogy elvitelre vegyünk néhány sütit. Mint kiderült, ő volt a tulaj. Három sütit választottam az új hullámos stílusból, mindhárom remek volt, nem mondom, hogy a csúcsok csúcsa (említenék példákat, Vácról meg Budapest belvárosából, de úgyis kimoderálják), de tisztes, 5 pontra kerekíthető 4,75 pont. Az összélmény pedig teljesen egyértelmű 5 pont.