Egy joviális, pocakos csaposbácsi életnagyságú figurája invitálja be Önöket virágos vendéglőnkbe, Széplak – Felső főutcáján, a Vécsey utcában az állomástól a part felé 150 méterre jobb oldalt.
Az éttermet 1992-ben alapítottuk.
Tovább olvasom >>
Akkoriban Széplakon nyaralt a magyar média és művészeti világ egy jó része, a minisztériumi üdülőben, a SZOT üdülőkben, a nagy vállalati üdülőkben a kempingekben a magyar társadalom minden rétege képviseltette magát. A rendszerváltás után még nagyon sokáig megszokott helyükön találkoztak a szétválasztott németek, de már mindkettőjük kemény valutával rendelkezett. A déli part sekély vize idecsábította a családok ezreit. Ezt a piacot megcélozva és nem utolsó sorban akkor született Bonca fiam hatására gondoltuk ki, hogy egy gyerek, családbarát kisvendéglőt hozunk létre. Játszótér, pelenkázó, etetőszékek, bébi ételek kis állatok vonzották a kicsiket és rajtuk keresztül a családjukat.
… az ötlet bevált …
Sokféle ételt kreáltunk, melyek aztán büszkeségünkre elterjedtek. (Például a Borzaska elnevezés is tőlünk ered. ) Ezekkel próbáltuk izgalmasabbá tenni az étlapot, de alapvetően a magyar konyhát részesítettük, részesítjük előnyben.
Pár szót a munkatársakról: Mindig igyekeztem tisztességgel megbecsülni nehéz munkájukat. Talán ennek is köszönhető, hogy a vendégtérben Tibivel több mint húsz éve dolgozunk együtt, a konyhában Szabi több mint tizenhat éve felel az ízekért. Marika néni főzelékeiért, kelt tésztáiért is sok éve járnak hozzánk. És voltak, akik kiöregedtek: Berci, Gabi, Laci bácsi, Mari néni. Voltak, akiket másfelé sodort az élet: Szilu, Mónika, Peti (Zidan), Marcselló. A fiam, Bonca is 12 éves kora óta segít a nyári szünetben. A jelenlegi kollégák is szinte mind dolgoztak már az éttermünkben. Ez egy szezonális vendéglátóhelynél figyelemre méltó. Ez a kis vállalkozás mindannyiukról szól.
A vendégekről: A szállodákat, kempingeket bezárták, lebontották. Új nem épült helyettük. A németek már nem itt találkoznak. A településen lévő nyaralók tulajdonosai illetve bérlői adják a visszajárók mellett vendégkörünket. A forgalmunk 70-80 %-át törzsvendégeinknek köszönhetjük. Vannak köztük fiatalok is. Talán megtanulják, elfogadják és élvezik is a hagyományos ízeket a pizzáink és az internet mellett.