A Lidó Szálloda a sétányon a szállodasoron a sárga színű 6 emeletes hotel, a színéről könnyen felismerhető, beazonosítható. A földszinti lobby részben található a kávézója, amely külsősök számára is nyugodtan látogatható. A központi elhelyezkedése és a nagy terasza miatt így sokan szívesen be is ülnek ide 1-1 kávéra, üdítőre vagy sörre.
A kiszolgálás kedves, udvarias, igazán barátságos, de nem gyors. A szálloda 3 csillagos, az 1970-es években épülhetett, legalábbis a stílusa erre utal, nem egy modern darab sem kívülről, sem belülről. Így a kávézó sem hangulatos, elég sivár, mondhatjuk funkcionálisnak is. Az eszpresszó tejjel 590 Ft-ba került, kötelező szervizdíjat nem számoltak fel. Manuel kávét főznek, ez középkategóriás hagyományo,s olasz pörkölésű, de nem volt valami jól sikerült. Kávén kívül tea, forró csoki, limonádé, üdítő italok, kommersz sörök és borok szerepelnek az itallapon. Drehert csapolnak 1190 Ft a fél literes korsó. Egy deci bor 590 Ft, a Feind Pincészettől, elvégre a Balatonnál járunk. Ételeket nem láttam, azokról nem tudok beszámolni.