Már az utcáról is jó hangulatúnak tűnt az étterem, betérve sem lett csalódás. Sőt! Végtelenül kedves, mosolygós pincérek szolgáltak fel, minden extra kérésünk teljesítve lett. Nem várakoztattak, hamar megkaptuk bőséges és ízletes vacsoránkat. Az árak teljesen rendben vannak, 2 fő: fél-fél liter üdítővel, 2 főétellel, 2 desszerttel 17 ezer forint volt. Ha legközelebb Siófokon járunk, ide biztos beülünk újra.
Négy fős baráti társasággal ebédeltünk. Össz számla 22,600,-Grill tányért rendeltem, amin hátszín, pulykamell, bacon, meg nem tudom még mit tartalmaz. Felszolgáló hölgy jelzi, hátszínt ne tud rá tenni. Jó, helyette sajt lesz. (Hozzáteszem, asszem 4750,-ft a grilltányér) Kihozza, bacon nincs rajta, Szóváteszem. Válasz: hozzak?
Hát hol élünk? hát kifizettem nem? Mindegy, elengedtem. A húsok kicsik, a rácsos burgonya tapló száraz, és szerintem irreálisan drága a kaja. Gyakorlatilag így sült krumplit ettem kettő darab rántott sajttal, némi kicsi hússal 4750,-ért. Mindenki vonja le a konzekvenciát. . . Nem tudja a séf mit tartalmaz a rendelt étel? Lehúzás ez is. A balatoni vendéglátás sem fog változni soha. .
Az idei nyaralásunk alatt azokat az éttermeket keresetük fel újra , amelyekben már eddig sem csalódtunk . Az egyik ilyen a siófoki Mikes étterem . 12 éve voltunk itt először , és azóta is minden évben megtiszteljük ! Nyugodtan kijelenthetem , hogy itt olyan emberek dolgoznak , akik szeretik a szakmájukat és tisztelik a hozzájuk betérőket !
Na , szóval betértünk , a pincérek kedvesek voltak ( a mai világban ez alapvető , de sajnos sok helyen ez nincs így ! ) az italok felszolgálása után ( mely kiváló volt ! ) , megrendeltük a vacsoránkat . Az ételek , nagyon finomak és bőségesek voltak , nagyon értheti a dolgát a séf , de a felszolgálás is profi volt ! Vacsora közben odajött a pincér ( egyszer ) és nem tolakodóan megkérdezte , hogy minden rendben van -e , nincs e valamire szükségünk ? ( Negatív példa amikor a pincérek kibámulják az ételt a szádból, vagy tolakodóan " kedveskednek " ! ) Mondanom sem kell az ételek mind eltűntek a tányérokról és jól eső érzés járt át minket , hogy van egy hely ahol még egyszer sem csalódtunk ! Azt hiszem ezt hívják a nagybetűs : VENDÉGLÁTÁSNAK ! Mindenkinek csak ajánlani tudom és fogom is ! Jövőre találkozunk , mert a Mikesbe biztos betérünk !
Mivel lebontották a kedvenc éttermünket, így egy másik étterem után néztünk és ez találtuk. Kedves és vidám kiszolgálás, a tisztaság is rendben volt,bár ez a dizájn. . hát ráférne egy renoválás és újra dizájnolás. Csak a szúnyogok amik zavartak. A kért limonádék kicsit cukrosak voltak,de finom.
A levesek is rendben voltak,a mézes mustáros csikrke is finomvolt, hatalmas adagok, bár egy része melegített volt :(, de remek ízvilág. A negativúm a penetra wc amit nem is értek hogy lehet ilyen étteremne ilyen wc-je. Az hogy ki kell menned ok, de hogy mi van ott és milyen állapotban. . . ne koszos, de tele bogárral, pókkal, hiányzó ablakkal, kb egy kis kocsma felling.
Tihanyi kiruccanás után tértünk be hazafele az étterembe. Már előtte nap eldöntöttük, itt enni fogunk. Jó döntés volt. Nagyon gyors és vidám kiszolgáló személyzet. Órási adag étkek. 2 személyes tálat rendeltünk. Mikor megláttuk a kádnyi méretű tálat, már tudtuk ebből viszünk haza is. Hatalmas és nagyon ízletes étek. Limonádéval és a husikkal degeszre ettük magunkat. Ajánlom mindenkinek.
Végre! Újra Siófokon és újra a Mikesben! Ugyanaz a kedves figyelem fogadott bennünket, mint az előző évben. A pincérünk kedvesen és türelmesen válaszolgatott a gyermekem kérdéseire. Már jól kezdődött a vacsora! Az ételek most is nagyon finomak voltak. Kisfiam szerint az ország legfinomabb lasange-je itt készül. Nagyon örülök, hogy ismét a vendégük lehettünk. Köszönet érte!
A kiszolgálás, a tisztaság rendben volt. A két limonádé finom volt. A fokhagymakrém leves kicsit híg lett. A kétszemélyes Mikes tál bőséges volt, bár a hasábburgonya és a húsok is mikrózottak voltak. Ha frissen készültek volna jobb pontszámot is kaphatott volna, mert az ízekkel és a mennyiséggel nem volt gond.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve tértünk be vacsorázni az éppen utunkba eső első étterembe. (a nyaralásunk alatt még egyszer vacsoráztunk ugyanitt) Ez volt a Mikes étterem. Rögtön mosolygós pincérek fogadtak és máris invitáltak egy kellemes,teraszon elhelyezkedő asztal felé. Az ételek hamar elkészültek,nagyon ízletesek voltak.
Mindhárom gyermekem degeszre ette magát! A vacsora alatt 3 másodperc alatt érkező vihar lepett meg bennünket. A pincérek pillanatok alatt kezelték a helyzetet és zárttá tették a teraszt a távirányítóval leengedhető fólia ablakokkal. Abszolút elégedettem és jóllakottan távoztunk mindkét alkalommal!
Nyaralás közben hirtelen támadt ötlettől vezérelve tértünk be az étteremben. A pincér, aki fogadott rendkívül kedves, tisztelettudó volt. Sőt. . . a mosoly és a humor sem állt messze tőle, amit nagyon jól kezelt és mi rendkívül értékeltük. Sajnos sok helyen már nyoma sincs a kedves fogadtatásnak, nemhogy még mosolyogjanak is a vendégre.
Nem szép szóval élve "elüzletiesedett" sok helyen a vendéglátás. Nem csak a személyzet viselkedésével, az étel minőségével is elégedettek voltunk. Ha ismét arra járunk, biztosan betérünk hozzájuk.