A 45 méter magas épület tetejére 2 panoráma lifttel juthattok fel, hogy saját szemetekkel is megcsodálhassátok a lenyugvó Nap utolsó sugarait - miközben a forgó padlórészen álltok. A víztoronyból ráadásul nem csak Siófok környéket pásztázhatjátok végig, hanem a Samsung által biztosított élményközpontot is letesztelhetitek.
Hazaindulás előtt pedig becsücsülhettek egy kiváló kávézóba is, vagy 95%-os, tiszta levegővel is feltölthetitek a tüdőtöket a nem mindennapi Oxigénbárnak köszönhetően.
Kihagyhatatlan 2024. október 3.a párjával járt itt
Vagyis A víztorony. Most éppen 112 éve, milyen szép szám, hogy Siófok központját egy több mint 40 méter magas, látványnak is kellemes víztorony uralja. 1973 óta nem szolgáltat vizet, ezért ha nem is azonnal, de bölcsen az idegenforgalom szolgálatába állították.
A több szakaszban véghezvitt funkcióváltás és a teljes körű rekonstrukció eredményeként most egy kifejezetten szép építményre nézhetünk fel lentről, és vehetjük igénybe a szó szerint benne rejlő lehetőségeket. A földszinten van a Tourinform Iroda és a jegyiroda, ahol a torony meglátogatására fizethetünk be. Két panorámalift viszi fel a látogatókat az egykori víztartályba, ahol az alsóbb szinten tavaly Varga Imre, a Siófokról származó szobrászművész születésének 100. évfordulója, a felső szinten pedig Siófok várossá avatásának 55. évfordulója alkalmából nyitottak látványos kiállítást. Mi csak a Varga Imre-szintet néztük meg, ahol egy nagyon jól rendezett kiállítást találtunk, méltón a jeles szobrászművészhez. De ha néhány lépcsővel lejjebb megyünk, akkor a kilátóteraszon találjuk magunkat, amelyet körbejárva 360 fokos, igazi körpanorámát élvezhetünk a város és a Balaton látványával. Erősen tériszonyosoknak nem ajánlott, ám talán még nekik is megéri kilépni a komfortzónájukból a teraszra.
Most akkor volt nekem siófoki víztorony vagy nem? Mert, hogy nem voltam most fent. Igaz ugyan, hogy nagy peckesen indultam meghódítani, de a tövében van egy tourinform, oda betéptem a vágyammal, de röviden lehűtött a hölgy, hogy hát karbantartás október is, november is, szóval, nem megy. . . pfff. . . pedig ott szeretem volna fent kávézni meg nézegetni.
Hát, sajnálja. szóval, nem jutottam fel. De akartam! És nem rajtam múlt. Például a margitszigeti víztornyot sem raktam fel véleményben, mert nem voltam fent, csak körbetáncoltam, lefényképeztem. Meg talán templomot sem tettem még fel, amiben nem voltam bent és nem láttam bentről is. Szóval, ez a kettős lelkiismeretfordalás mardosott, és végül úgy döntöttem, hogy kortárs ez, itt állt, amiókor először megpillantottam, akkora lehettem, mint egy körömreszelék, az életem része, amúgy ötös kenne, persze, de így, az elmaradt randi miatt most lement hármasra. Na, nem baj, majd javítunk még ezen, remélem!
Kihagyhatatlan 2021. szeptember 11.a párjával járt itt
Nagyon szuper hely, gyönyörű a kilátás a víztoronyból. Hangulatos és egyedi a környezete. Maga Siófok is elragadó és csodaszép! Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer látogasson el ide.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 196 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.