Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

LÁTVÁNYOS JÁRMŰVEK

Siófok hajóállomás SiófokSiófok hajóállomás Siófok a térképen

Érdekes 2024. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. október 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nekünk nem lett a Balaton lételemünk, mindig messze voltunk tőle. Így a tavon való hajókázás is ritka élmény volt az életünkben. De talán éppen ezért most, hogy két este volt módunk sétálgatni a siófoki kikötőben, elvarázsolva néztük az alkonyatban hazatérő hajókat.
A Kisfaludy volt az első balatoni gőzhajó, amely 1846 és 1887 között volt szolgálatban. Mi mégis itt láttuk most Siófokon, ugyanis 2014-ben újra megépítették, hogy sétahajóként üzemeljen. Jelenleg a Balaton egyetlen lapátkerekes hajója.
Aztán beállt a két hatalmas, igen látványos új katamarán is, a Balaton és a Tomaj, amelyeket a szlovákiai Komárom hajógyárában építettek és tavaly kerültek vízre a Balatonon. Egyenként 350 utast vihetnek egy időben a partok között. Szívesen lennék jövő nyáron az utasuk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (4)
Siófok hajóállomás Siófok - EgyébSiófok hajóállomás Siófok - EgyébSiófok hajóállomás Siófok - EgyébSiófok hajóállomás Siófok - Egyéb

Siófok hajóállomás további értékelései

2022.10.17egyedül
Kihagyhatatlan
Tulajdonképpen jogos, hogy ez is egy külön tétel, hiszen nem egy egyszerű állomás ez, hanem a balatoni hajózás egyik fellegvára. No, és mivel ma is láttam, hát bátran szólok róla. A vízreszállás gyönyörűsége itt adatik meg a legtöbb embernek, innen indul tülkölve a robosztus fémhajó, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Villa 55 & Pool Siófok - Napi árak önellátással
Villa 55 & Pool Siófok
45.000 Ft / 6 fő / éjtől ellátás nélkül
CE Plaza Hotel Siófok - Őszi wellness élmények
CE Plaza Hotel Siófok
79.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől teljes panzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Őszi szünet
Prémium Hotel Panoráma Siófok
97.800 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval