Siófok központjában, a Víztorony mellett 2012-ben nyitotta meg kapuit a Sió Pláza bevásárlóközpont. A központban rengeteg üzlet várja a látogatókat, valamint egy mozi nyújt szórakozási lehetőséget.
Félszáz ember járt erre, de még egy fotó sincs róla. Hát most lesz. Ahogy fejlődött ez élet, meg a kereskedelmi szokások, hát a balatoni nagyobb városokba is kellett pláza. . . ide is épült egy. A víztorony mellett van a Fő téren, és elég sok üzlete van, most is aktív.
Turisták over, de azért Siófoknak elég sok állandó lakosa is van, azok jönnek-mennek a mozgólépcsőkön a szinteken. Ahogy szokás máshol is, a legfelső szinten vannak az éttermek, meg a mozi. . . a két étterem, a kis kínai, meg a nagyobb Penthouse nem nagyon szívlelheti egymást, ki van írva, hogy a kínai kaját nem szabad a Penthouse területén enni. De nem csábultam el sem a kínaiba sem a Penthouse-ba. A WC-t viszont örömmel igénybe vettem, pénzbedobós, nem ám úgy van, hogy csak úgy bemegy a szükségét érző, de előttem egy jóember éppen bedobta a 200 forintját, aztán intett nekem, hogy nyitva az ajtó, jöjjek csak bátran, megköszöntre szépen. Másrészről az üzletek rendben vannak, épp olyanok, mint máshol. , Nem nagy pláza ez, de a célnak éppen megfelel.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 137 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.