Magyarország egyetlen egyedi gyártású óriáskereke, amely mára már Balaton egyik legismertebb jelképé vált. A megépítésénél arra törekedtek, hogy hazai alapanyagokból készüljön el az Óriáskerék.
Kihagyhatatlan 2023. június 13.gyerekekkel járt itt
Siófok egyik legnépszerűbb látványossága az óriáskerék, amely a Nagystrand területén kapott helyet. Ahogy a strand is fizetős, úgy természetesen az óriáskerék is az, az üzemeltetők és a jegyszedők azonban két teljesen külön céget képviselnek, így ha a strand nyitva tartási idejében akarunk felmenni "kerekezni", akkor külön kioszkban kell a jegyet megvásárolni a strand bejáratánál.
18 óra után, amikor a strand bezárt, már be lehetett sétálni a strandra ingyenesen, és az óriáskerék lábánál lévő jegypénztárban vásároltuk meg a jegyeket, amelyet bankkártyával is ki lehet fizetni. Elég drága program, 1 felnőtt és 3 gyerek részére 8500 Ft-ba került (a gyerekjegy 2000 Ft, a felnőttjegy 2500 Ft), van családi jegy, azonban az többe került volna (sic). Az óriáskerék minden nap du. 2 órától működik, mi a naplemente koraesti időszakát céloztuk meg, így a szép panoráma mellett a különleges fényviszonyok még jobban feldobták a látványt. Egy kabinba legfeljebb 6 fő fér el, amely 50 méter magasra emelkedik. 4 kört mentünk összesen, ha jól számoltuk. Sajnos az üvegablakok elég koszosak, foltosak, ami rontja az itt készített fotók minőségét, erre igazán nagyobb gondot fordíthatnának az üzemeltetők.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 19 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.