Hotel Európa & Hungária Siófok Siófok bemutatkozása
A Hotel Európa Siófok város legszebb sétányán Petőfi sétányon, közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el. A déli Balaton-part egyik legkellemesebb saját strandjával rendelkezik, mely sekély vizével kiválóan alkalmas kisgyermekes családok részére.
A személyzet( bárban dolgozók, biztonsági őrök) kedves, segítő készek voltak, kivéve a vezetőjüket. Az étkezésnél sok esetben saját magunknak kellett megteríteni,(- nem tanulókat kellene alkalmazni-), ,több alakalommal kellett szólni, hogy elfogyott az étel, vagy a kenyér. Nem egy esetben ültünk le úgy étkezni,hogy várni kellett, mert nem volt szabad asztal.
(Kicsi az étkező telt ház esetében) A napozásnál, a nyugágyakat folyamatosan igazgatták,zavarva a napozást. Most a vendég elégedettsége fontos, vagy az, hogy a nyugágyak katonás sorban álljanak. ? ? Hiányoltam, hogy a vacsoránál nem volt pincér, hogy esetlegesen egy üdítőt kérjek a gyerekeknek az étkezéshez.
Első éjszaka hajnal 3-kor bekapcsolt a tűzjelző. A hotel vendégei, közel háromnegyed órás várakozás után visszatértek a szobákba. A tájékoztatás abban merült ki, hogy téves volt a riasztás. Bocsánatkérő levelet nem vártunk, de távozáskor legalább egy "elnézést a kellemetlenségért" a személyzetnek sem került volna semmibe.
. . ( Más helyeken megköszönik az ott töltött időt, megkérdezik, hogy érezték magukat. . . Semmi. ) A tisztaság is kívánnivalót hagy maga után. Hajszálas ágynemű, a napozó teraszon szétdobált csikkek. A kilátás gyönyörű, csak elhomályosítja a koszos ablaküveg. Sajnálatos, mert a szálloda adottságai szinte tökéletesek.
2013 júniusában jártunk itt családostól barátokkal együtt:A szállodai szobák nem voltak valami szépek,csak az apartman,amit mi kaptunk két gyermekünkkel. Barátaink és másik 5 családtagunk egy felsőbb szinte 2-4 ágyas szobákban voltak elhelyezve,amelyek közül a 4 ágyasban e,emeletes ágy volt . AZ apartman viszont nagyon szép volt.
A szálloda udvara,környéke is csodálatos. Ami viszont határozottan nem tetszett: Odaérkezéskor mindenki számára ki akarták fizettetni az idegenforgalmi adót,nem törődve azzal,családunkban csak 5 felnőtt,18 éven felüli emberke van,a többi 4 fő még gyermek. Barátainkkal viszont kétszer fizettették ki ezt,mert első alkalommal elfelejtettek számlát adni róla. Az éttermi szolgáltatás,mivel a választék nagyon silány volt. első este pl kelkáposzta főzelék ,fasírt,spenótos tészta volt a főétel,mellette kétféle levessel. Süteményt hol egyet,hol kettőt adtak,mert állítólag fogyóban volt. A pincérek-egyszerre 2-3 is- folyamatosan a nyakunkban lihegtek,elkapkodva a tányérokat előlünk,míg a már elhagyott asztalokon halomban állta a piszkos tányér,mert azokkal nem foglalkoztak. 2. este negyed órával a vacsora kezdete után már elfogyott a sült csirkecomb,és milánói valamint + egyféle étel volt a kínálat a levesek mellett. A legnagyobb csalódás viszont a hazautazáskor ért minket,mivel a szoba leadásához 3/4 óra várakozást követően,kijelentette a recepciós fiatalember. hogy mi addig nem adhatjuk le a szobát,amíg a tartozásunkat a két gyermek térítési díját ki nem fizetjük. Csak néztem,hogy miről beszél,ugyanis vourcherrel fizettünk és addig nem vehettük át a kuponokat,amíg a teljes összeget be nem fizettük. Össze -vissza telefonálgatott még kb fél órát,mire kiderítette nekem van igazam és nem kell fizetnünk semmit.
Mi is a pünkösdi hétvégét töltöttük itt. A kilátás gyönyörű a 10-en volt a szobánk. A szoba igen kicsi. Az ablak teli üveg nem nyitható, meleg volt a szobában, éjszaka csak az erkély ajtót lehetett kinyitni kisgyerekkel ez nem túl jó. Meleg vizet sokáig engedni kellett hogy meleg legyen, az összefolyónál feljött a víz.
Fiataloknak való hely inkább mert közel van a sétány és rengeteg szórakozóhely van. Hajnalban viszont tekintettel kellene lenni másokra. Csapkodták az ajtókat és kiabáltak a folyóson. A reggeli kínálata bőséges volt és finom. Sajnos a szálloda strandját nem lehetett használni. Mert a Balcsiba rengeteg elpusztult hal volt és habos volt a víz sajnos erről nem a szálloda tehet. A medencében jéghideg volt a víz. Összességében a szállodában nem sok időt töltöttünk de Siófokon jól éreztük magunkat.
A pünkösdi hétvégét töltöttük a szállodában.Nagyon jól éreztük magunkat.A szobára rá fért volna egy kis felújítás,de ez nekünk nem volt nagy tragédia,jó idő volt,a terasz,a medence és a környéke nagyon hangulatos,szép a kilátás,közel mindenhez!Recepción kedvesek,segítőkészek voltak! Szívesen megyünk vissza.
Negatív értékelés: 1. nap: érkezés, sajnos nem volt áram 1-2 órán keresztül. Az első nap, előre kellett fizetni, szokatlan, de a nyaralás alatt rájöttünk mi lehetett az oka. 2. nap hajnala: sikerült kifognunk nyaralásunk teljes időtartama alatt a Mokka forgatását. Ez sajnos igen megpecsételte minden ébredésünket. Kedd reggel (2.
nap) iszonyatos ordításra ébredtünk fel, tartalma az volt, hogy egy okos tvs közölte a kollégájával, ohogy a labdának a vízbe van a helye. Ebéd után, mikor visszaértünk a szobába, sajnálatos módon vettük észre, hogy nincs víz. . . persze nem kézmosás közben jöttünk rá. Igen kellemetlen helyzetbe kerültünk. A recepciónál volt leadva a kulcsunk, visszaérkezéskor csak egy mondatot kellett volna elejteniük felénk. 3. nap hajnala: szintén Mokkás ébresztőt kaptunk. Bangó Margit, vagy valami hasonló zenebömbölére ébredtünk. . . Reggelihez indulva (8óra előtt) kiraktuk a "Takarítást kérek" táblát, mivel a WC papír elfogyott. Láttunk hogy a folyosón van a takarítós kocsi, gondoltuk gyors lesz. . . hát nem. Fél 2kor szóltam a recepciónál, hogy szeretnénk, ha a takarítás elkezdenék végre. 4-5. nap hajnala: akik néznek tvt, azok tudják, hogy a reklám mindig hangosabb, mint az adás. . . és a kezdő is. Képzeljétek el élőben, erre ébredni. Rémes! Pozitív: A szoba és a szállás a 3csillagnak megfelelő. A kilátás és elhelyezkedés pedig tökéletes. Nagyon sajnálom, hogy a Mokkások így elrontották a nyaralásunkat, és ezáltal a szállodára "rossz" szájízzel gondolunk vissza.
Mi kora tavasszal jártunk itt,kettesben elszöktünk kicsit a gyerekektől. Remek volt minden a szálloda kicsit a régmúltat idézte,de ez az igazi RETRÓ nekünk kedvünkre volt. A személyzet pedig minden dícséretet megérdemel! Nagyon kedvesek,előzékenyek,gratula. Szerintem megyünk majd a gyerekekkel is.
Sajnos nincs jó véleményem erről a szálláshelyről! Családommal utaztunk oda, többszöri egyeztetés ellenére, nem a lefoglalt szállodában kaptunk szobát. Első nap éjszakáján a tusolóban leszakadt a plafon, szerencsére senki sem sérült meg. Másnap délután kaptunk csak új szobát. A reklamációinkra egy illetékes személlyel sem sikerült beszélnünk.
Az étterem felhozatala gyalázatos, nem igazán szállodai kiszolgálás! Ezt a szálláshelyet nem ajánlanám nyugodt szívvel senkinek! Mi biztos, hogy még egyszer nem fogunk ott "pihenni"!
Tiszta szálloda, gyönyörű kilátással, kedves, segítőkész, rugalmas személyzettel. A szálloda szobaszámához képest a liftek elég kicsik. A reggeli jó, a vacsora kínálat elég szegényes és hagy némi kívánni valót maga után. De ár/érték arányban körülbelül ennyit vártam.
Csodálatos hétvégét töltöttünk itt a nyáron a családommal. A teraszról csodálatos volt a kilátás a Balatonra. Itt borozgattunk esténként. A reggeli kinn a szabadban, a vizet csodálva, ugyancsak feledhetetlen élmény. A napozó ágyakon a gyönyörű zöld övezetben,kellemesen telt a nap.